Curacao.nu | Knops over eventuele gemeente-status Curaçao: Keuze kiezers altijd respecteren

Persbureau Curacao

Voor zijn aanstaande bezoek aan Curaçao moest de staatssecretaris binnen enkele dagen een tweede Covid-test ondergaan. Foto: BZK

De keuze van kiezers moet je altijd respecteren. Dat zegt staatssecretaris Raymond Knops (BZK) in gesprek met Curacao.nu op de vraag hoe Nederland zou reageren op een eventuele overwinning van de partij die zich sterk maakt voor de status van het eiland als ‘Nederlandse gemeente’

Onder meer de nieuwe politieke beweging van Luigi Faneyte, Kòrsou Un Munisisipio Ulandes Nobo (Kumun), maakt zich sterk voor een dergelijke status. Curacao.nu vroeg aan de staatssecretaris of Nederland wel zit te wachten op weer een verandering als het gaat om de staatkundige structuur van het eiland.

Knops zegt het moeilijk te vinden om op de zaken vooruit te lopen. “Ik kan niet inschatten wat voor keuze de kiezers straks zullen maken”, zegt hij daarover. De bewindsman voegt er evenwel aan toe het belangrijk te vinden dat de keuze van kiezers wordt gerespecteerd.

Problemen worden niet anders

Knops zegt overigens te denken dat met de keuze voor een nieuwe partij of een nieuwe staatkundige status, de problemen van het eiland niet direct anders worden. “Op Curaçao ligt een groot aantal uitdagingen. De keuze voor een andere partij of een andere staatkundige verhoudingen, nemen problemen en de oplossingen die daarvoor moeten worden gevonden op de korte termijn niet weg”.

Na zijn bezoek aan Bonaire op maandag en dinsdag reist de staatssecretaris door naar Curaçao, waar de nodige gesprekken op de agenda staan. Het eiland heeft de voorwaarden voor nieuwe financiele steun om het hoofd te bieden aan de Covid-19 crisis nog altijd niet geaccepteerd, maar ziet de bodem van de landskas -bij uitblijvende steun- snel in zicht komen.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Knops over eventuele gemeente-status Curaçao: Keuze kiezers altijd respecteren

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Joseph S: Zo is dat.
  Ik vraag me af of ze mij bij Clapp Ass hier en Eerwaarde heer Knops die test zouden laten uitvoeren.
  Ik zou echter wel het watje aan het stokje verwijderen, het satéstokje omdraaien, en met de punt een minuut lang staan ploeteren om er vooral zeker van te zijn dat de test goed wordt uitgevoerd…….

 2. @ Lapas

  Volgens mij heeft uzelf de optie:
  Ofwel uw neus, danwel cloaca… Naar het schijnt prefereren medewerkers van de GGD dat laatste

 3. Heb zelf nog geen corrona test gedaan en het lijkt me geen prettige ervaring als we zien dat het watten staafje voor de helft de neus in gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *