ParadiseFM | Alcalá-Wallé definitief niet in Staten

Alles lijkt er op dat Emmilou Caprlies alsnog zitting gaat nemen in het parlement namens de gele partij.

De invulling van de zetel in het Curaçaose parlement van regeringspartij PAR lijkt weer iets dichterbij.

De Amigoe meldde gisteren dat oud-minister Marilyn Alcalá-Wallé definitief geen gebruik maakt van haar recht om terug te keren in het parlement. Ze heeft twee weken niets laten weten aan de Electorale Raad en daarmee is haar kans voorbij. De oud-minister heeft vorig jaar boos haar lidmaatschap van de partij opgezegd.

Alles lijkt er op dat Emmilou Caprlies alsnog zitting kan nemen in het parlement namens de gele partij. Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta hoopt dat Capriles aanstaande donderdag kan worden beëdigd.

Het is de vraag of alles rond haar geloofsbrieven dan rond is. En ook of er voldoende parlementariërs naar de vergadering komen om de geloofsbrieven van Capriles te behandelen. Binnen de oppositie lijkt er weinig interesse te zijn om de PAR te helpen haar open gevallen plaats in te vullen.

Eind vorig jaar legden ze de terugkeer van Yves Schoop in het parlement voor de MAN geen strobreed in de weg, toen hij de plaats van de opgestapte Elsa Rozendal overnam. Maar in relatie tot de PAR ligt dat anders, zo stellen oppositieleden.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Alcalá-Wallé definitief niet in Staten

 1. Gewoon geen quorum zien te halen te schofterig voor woorden iemand voor 1 mnd te benoemen.
  Voor dat geld kunnen weer flink wat gaten gedicht worden. Hetzelfde geld voor zo’n nitwit als Croes!

 2. Op alle manieren, pappen en nathouden zodat de maatregelen genomen moeten worden door het volgende kabinet. En intussen kan je, door de steun die wel ontvangen is, kraaien dat het economische beleid van deze regeling een “overschot” op de balans brengt.

 3. Ze mocht van onze opperkabouter nu wel kleur bekennen. Het parlement mag nu wel weer compleet worden. Het is toch te laat om voor de verkiezingen door de regering nog wetsvoorstellen in te dienen om de afgesproken bezuinigingen te bekrachtigen. Laat de volgende regering zich maar aan de hete aardappel branden.
  Toch knap van onze burgemeester. In juni 2020 afspraken maken, de wettelijke basis hiervoor zo vertragen dat medio februari 2021 dit nog niet is afgerond, en ondertussen wel het geld van Nederland ontvangen.

 4. Haartjes gedaan….make up gedaan….T-shirtje aan….klaar voor grote beslissingen en keuzes….dit kan alleen in een dorpje als Curaçao ….bijna humor als het niet zo erg zou zijn….De echte leiders van Korsow als de “Dos Santosjes” vreten haar op met huis en haar….Nee, vooral geen leiding door NL

 5. Moeten we echt weer een nieuw Statenlid hebben.. ?

 6. De Airport gaat een standbeeld voor deze mevrouw oprichten!
  Zij was de levensader voor bijna 4 jaar!

 7. Waarschijnlijk heeft zij haar schaapjes op het droge .
  Soliciteren bij Insel Air misschien .
  O shit die bestaan niet meer .
  Ons reizende minister .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *