ParadiseFM | 29 meldingen relationeel geweld in twee weken

Stichting Tegen Kindermishandeling zegt haar handen vol te hebben met het bieden van hulp. Volgens voorzitter Coraline Kooistra ‘is de situatie ernstiger dan ooit’

Tussen 8 en 21 mei zijn er bij de politie 29 meldingen gedaan van relationeel geweld. Dat maakt politiewoordvoerder Imro Zwerwer bekend.

Eerder werd al door hulporganisaties op het eiland gewaarschuwd voor een toename van huiselijk geweld tijdens de lockdown.

Stichting Tegen Kindermishandeling zegt in deze tijd haar handen vol te hebben met het bieden van hulp. Volgens voorzitter Coraline Kooistra ‘is de situatie ernstiger dan ooit’.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | 29 meldingen relationeel geweld in twee weken

 1. @ericlapas :

  “Huiselijk geweld is niet iets van nu, als kind al zag ik het regelmatig in de wijk gebeuren. Kan me nog herinneren, toen een werper van een honkbal team “Blue Hawks” in de wijk is komen wonen, de man werd door iedereen op handen gedragen maar sloeg regelmatig zijn vrouw bont en blauw.”

  Onze buurvrouw, toen ik kind was werd ook zwaar mishandeld door haar man die een prominente lid was van de toenamalige regering en zware alcoholist. Ze had een aangeboren talent.

  Ze zong als een nachtegaal. I’m talking top talent. Wanneer zij zong de voldgende dag kreeg je er kippenvel van.

  Uiteindelijk heeft men ingegrepen en het hield op en zij zong zorgeloos verder.

 2. ericlapas

  In 2 weken 29 gevallen, dat is haast meer dan 2 per dag en als we met beesten worden vergeleken gaat AMAK steigeren. Het probleem is dat ook in dit geval wordt de ernst verdoezeld. De maand mei is nog niet voorbij dus waarom niet de cijfers van heel april geven?

  Huiselijk geweld is niet iets van nu, als kind al zag ik het regelmatig in de wijk gebeuren. Kan me nog herinneren, toen een werper van een honkbal team “Blue Hawks” in de wijk is komen wonen, de man werd door iedereen op handen gedragen maar sloeg regelmatig zijn vrouw bont en blauw.

  Op social media was laatst ook een verhaal dat El Doctor, El Presidente Trump ook ooit zijn vrouw met schoenen aan in de buik trapte en dat de politie agent die het procesverbaal zoek maakte later met een commissariaat bij de Centrale bank is beloond. Het doet dan ook pijn om Jachmien Pinedo elke keer over dokter Trump te horen praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *