ParadiseFM | 192 Curaçaose studenten naar Nederland

Zij zullen aanstaande zondag vertrekken | Persbureau Curacao

De Stichting Studiefinanciering Curaçao meldt dat er 192 Curaçaose studenten in Nederland gaan studeren komend schooljaar.

Zij zullen aanstaande zondag vertrekken. Vorig jaar vertrokken er nog 204 studenten naar Nederland via SSC. Buiten de SSC om komt het ook voor dat jongeren op eigen initiatief naar Nederland gaan om te studeren.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | 192 Curaçaose studenten naar Nederland

 1. Paul Vissers

  tico en pelican Ik denk dat jullie allebei overdrijven. alsof je in Nederland helemaal individueel bent. de meeste studenten krijgen een vriend/in en ze kunnen die dingen gemakkelijk aan. bovendien is Europa zo groot dat je in Nederland niet hoeft te zitten en je dood te vervelen. Ik woon in Amsterdam, maar ik ben vaak in Italië, Spanje, Portugal en Griekenland. het voelt als Curaçao. Ik vind zelfs dat Curaçao studenten de kans moeten krijgen om in Zuid-Europa te studeren in plaats van saai Nederland. Minder culture shock voor de studenten en goedkopere universiteiten in zuid Europa.

 2. Tico Martina

  @ pelican, er zal zeker afval zijn onder de studenten. Toen ik zelf als bursaal naar Nederland ging in de jaren 90 was er precies hetzelfde. Idd geen moeder die hun rommel opruimt, zelf koken, zelf discipline. Het ga ze goed,

 3. Ben wel benieuwd wat er nu uiteindelijk van zo’n groep van 192 studenten terecht komt. Hoeveel slagen er, hoeveel floppen. De eerste gedachte is iig, dit wordt helemaal niets. In NL is het op survival of the fittest, volop concurrentie, alles zelf regelen, eigen verantwoordelijkheden, en geen moer/maid die eten klaar maakt. dat zijn we hier niet gewend. Het zal velen vies tegen vallen.

 4. ericlapas

  Vroeger werd veel meer aandacht aan normen en waarden besteedt, zo hadden ouders van vroeger hun kinderen altijd geleerd om binnen pet en andere hoofddeksel af te doen. Het is een teken van respect naar de gastheer en gastvrouw.

  Toevallig zag ik laatst een filmpje van een circus waar een aap werd getraind om de pet af te doen als hij tegenover de trainer staat.

  Dan vraag ik me af, als een dier te trainen is en fatsoen is bij te brengen waarom kunnen sommige ouders hun kinderen geen fatsoen bij brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *