27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

PAR stelt vragen over druktank

HomeMediaPAR stelt vragen over druktank

WILLEMSTAD — De fractie van de PAR vindt de berichtgeving rond de druktank steeds verwarrender worden en maakt zich in toenemende mate zorgen over de ontwikkelingen en ook over de gezondheid van degenen die deze druktank nodig hebben. Magali Jacoba van de PAR stelt daarom een aantal Statenvragen aan de minister Jacinta -Scoop-Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur.

Ten eerste wil Jacoba weten of het klopt dat de druktank uit Venezuela een afgekeurd apparaat is.
Als dit het geval is, is de volgende vraag waarom de regering dit apparaat hierheen heeft laten komen.
Ook over de beschuldigingen van Constancia aan het adres van personeel van het ziekenhuis worden vragen gesteld.
Dit gaat volgens Jacoba alle perken te buiten, ‘het zonder enige scrupules onterecht beschuldigen van ziekenhuispersoneel dat zij het gebruik van de druktank boycotten en daarom deze hebben proberen te beschadigen’.
Jacoba wil weten of de minister bewijs heeft en als ze dat heeft, waarom ze daarmee niet naar het Openbaar Ministerie is gestapt.
Vervolgens wil de PAR weten of de minister het bestuur en de directie van het ziekenhuis op de hoogte heeft gebracht van de beschuldigingen voor zij dit in de publiciteit heeft gebracht.
Ook wil het Statenlid weten of de buitenlandse dokters die de druktank moeten bedienen nu wel of niet op Curaçao zijn.

Als zij hier zijn, wat zijn dan hun werkzaamheden, aangezien zij niet kunnen werken met de druktank omdat deze nog niet operationeel is?”
Als laatste wil Jacoba weten of de minister de zorg kan garanderen voor een patiënt die de druktank nodig heeft, nu is gebleken dat Curaçao voorlopig nog geen gebruik kan maken van de druktank.

De minister heeft op elke manier geprobeerd het volk te doen geloven dat de druktank in gebruik gaat wordt genomen en verschillende keren hebben we de minister redenen horen geven waarom dit nog niet het geval is.”

Verrijken
De druktank is simpelweg een ander cadeautje aan degenen die erin participeren om zich te verrijken”, stelt Jacoba.
Hoewel ze in de inleiding van haar vragen zich erover druk maakt dat premier Gerrit Schotte in eerste instantie had bekend gemaakt dat de druktank een schenking zou zijn van Venezuela, maar dat is gebleken dat dat geenszins het geval is en Curaçao moet betalen om er gebruik van te maken, stelt ze daar geen vraag over.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties