Osepa steunt MFK

DEN HAAG — Hoewel hij niet op de kandidatenlijst van de MFK staat, zal de gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, wel de verkiezingscampagne van zijn partij steunen. “Ik zal wel de boodschap van de MFK en premier Gerrit Schotte uitdragen aan de bevolking”, zei Osepa vandaag. De minister zei ook dat hij teleurgesteld is dat hij niet op de lijst staat, maar geen mogelijkheden meer ziet om daar bezwaar tegen aan te tekenen.

Osepa staat niet op de lijst, omdat het verkiezingsregister gesloten werd op het moment dat hij nog in Nederland stond ingeschreven.
Mensen die niet staan ingeschreven op Curaçao kunnen geen Statenlid worden.

Meestal hebben gevolmachtigde ministers voldoende tijd om zich in Nederland uit te schrijven en op Curaçao in te schrijven, maar deze verkiezingen kwamen onverwacht”, aldus Osepa.

Overigens stond hij ook tijdens de vorige verkiezingen niet op de lijst van de partij, maar werd hij wel gevraagd als minister voor die partij. Osepa wil nog niet vooruitlopen op de vraag of hij zou ingaan op een eventueel verzoek om weer minister te worden.
Overigens heeft Osepa wel al eind maart de inschrijving van zijn zoontje geregeld op een Curaçaose basisschool, maar hij wil daar verder geen mededelingen over doen omdat hij zijn gezin buiten de publiciteit wil houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *