27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR nogmaals kritisch over ‘plezierreisje’

 

WILLEMSTAD — Een plezierreisje. Zo omschrijft PARStatenlid Malvina Cecilia het bezoek van een Statendelegatie deze week aan Nederland.

- Advertentie -

Tijdens dit bezoek werden onder meer bijeenkomsten gehouden met Curaçaoënaars, die zich weer op hun geboorteeiland willen vestigen. Cecilia ziet het belang van deze reis niet en heeft het in een persbericht over ‘geldverspilling’.

Volgens Cecilia is het bezoek aan Nederland het zoveelste in een serie plezierreisjes van Statendelegaties. Zij verwijst in dit verband naar een reis naar Frankrijk om een Unesco- bijeenkomst bij te wonen.

Volgens het PAR-lid betrof het hier een evenement van anderhalve dag, maar wisten de coalitieleden het toch voor elkaar te krijgen dat zij twaalf dagen in het buitenland konden verblijven.

In het betoog van Cecilia moeten vooral de coalitieleden Helmin Wiels (PS) en Eunice Eisden (MAN) het ontgelden. Zo memoreert het PAR-lid dat zij ook een werkbezoek aan New York hebben gebracht, waarvoor zij niet waren uitgenodigd, maar waar zij toch zeven dagen zijn gebleven.

Cecilia stelt dat de coalitiefracties tal van werkbezoeken aan het bedenken zijn om zo vaak mogelijk in Nederland te kunnen zijn. Zij rekent uit dat de Staten op jaarbasis meer dan vier keer Nederland aandoen voor een werkbezoek.

Het PAR-lid heeft geen goed woord over voor deze gang van zaken en wijst erop dat er op Curaçao tal van problemen dienen te worden aangepakt.

 “Er zijn meer dan 10.000 mensen die op een baan aan het wachten zijn. Er zijn kinderen die onder zeer pijnlijke omstandigheden moeten leven.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -