27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Winst of verlies bij betaald parkeren

WILLEMSTAD — Het parkeerbeleid, uitgevoerd door de Parking Authority Curaçao (PAC), ligt al geruime tijd onder vuur. In een Centrale Commissie-vergadering van de Staten wilden de leden onder andere van minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN) weten hoe het staat met de legitimiteit van de PAC, omdat er geen landsbesluit is.

Aanleiding was het rapport van de Algemene Rekenkamer in maart van dit jaar die een aantal aanbevelingen deed. Cooper verklaarde dat een landsbesluit volgens hem niet nodig is. Want toen de PAC werd gegund aan Global Metals, gebeurde dat officieel door het eilandgebied in 2007, voor een looptijd van tien jaar.

- Advertentie -

Ook bestaat er al een parkeermeterverordening uit 1986. Juridisch gezien zal het huidige bestek dat aan PAC is gegund wel vervangen moeten worden door een beheersovereenkomst.

Wat wel een feit is, is dat PAC sinds het in februari 2010 begon met het innen van parkeergeld, nog steeds geen afdracht aan de overheid heeft gedaan. Global Metals heeft jaarrekeningen ingediend over 2010 en 2011. Daarin wordt gesproken over een ‘voorzichtige winst’ van 100.000 gulden.

Maar PARoppositielid Zita Jesus-Leito ziet dat niet terug: “Ik zie wel een verlies van een ton.” Cooper verklaarde verder dat in overleg met het ministerie van Economische Ontwikkeling berekend moet worden wat de afdracht van PAC zal moeten zijn.

Het is geen verloren geld, we weten wanneer PAC is begonnen met innen en kunnen dan met terugwerkende kracht vorderen.” Met dat geld dient de infrastructuur in het centrum onderhouden te worden.

Verschillende Statenleden hekelden vanmorgen het ‘agressieve parkeerbeleid’ van de PAC-ambtenaren.

Als je een halfuur te laat bent met bijbetalen omdat je werd opgehouden in de bank, heb je al een wielklem en moet je 25 gulden betalen. En je kunt niet eens protesteren bij de rechter zoals bij een proces-verbaal”, aldus Humphrey Davelaar (PNP).

In het Arna-rapport wordt overigens ook aangestipt dat de parkeerwachters tot nu toe geen processen-verbaal hebben uitgeschreven, doch alleen wielklemmen hebben geplaatst.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -