26 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...

DH | Governor receives first 19 of hundreds of National Decrees for justice workers

PHILIPSBURG--Caretaker Minister of Justice Anna Richardson sent out a press release on Thursday, an hour before midnight, stating that the Cabinet of Governor Ajamu Baly had confirmed...

AntilliaansDagblad | Arts Aida ontmoet hulpdiensten Sint Maarten

Philipsburg - Het management van Carnival Cruises organiseerde onlangs een rondleiding op het cruiseschip Aida uit Duitsland voor leden van de hulpdiensten van Sint Maarten. Stefan Luhrs, een...

AntilliaansDagblad | Geen dengue op Aruba

Oranjestad - Het Amerikaanse consulaat op Curaçao maakt er ten onrechte melding van dat er een uitbraak van dengue is op Aruba. Directie Volksgezondheid (DVG) bestrijdt dat...
- Advertisement -spot_img

Winst of verlies bij betaald parkeren

HomeLandenCuraçaoWinst of verlies bij betaald parkeren

WILLEMSTAD — Het parkeerbeleid, uitgevoerd door de Parking Authority Curaçao (PAC), ligt al geruime tijd onder vuur. In een Centrale Commissie-vergadering van de Staten wilden de leden onder andere van minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, MAN) weten hoe het staat met de legitimiteit van de PAC, omdat er geen landsbesluit is.

Aanleiding was het rapport van de Algemene Rekenkamer in maart van dit jaar die een aantal aanbevelingen deed. Cooper verklaarde dat een landsbesluit volgens hem niet nodig is. Want toen de PAC werd gegund aan Global Metals, gebeurde dat officieel door het eilandgebied in 2007, voor een looptijd van tien jaar.

Ook bestaat er al een parkeermeterverordening uit 1986. Juridisch gezien zal het huidige bestek dat aan PAC is gegund wel vervangen moeten worden door een beheersovereenkomst.

Wat wel een feit is, is dat PAC sinds het in februari 2010 begon met het innen van parkeergeld, nog steeds geen afdracht aan de overheid heeft gedaan. Global Metals heeft jaarrekeningen ingediend over 2010 en 2011. Daarin wordt gesproken over een ‘voorzichtige winst’ van 100.000 gulden.

Maar PARoppositielid Zita Jesus-Leito ziet dat niet terug: “Ik zie wel een verlies van een ton.” Cooper verklaarde verder dat in overleg met het ministerie van Economische Ontwikkeling berekend moet worden wat de afdracht van PAC zal moeten zijn.

Het is geen verloren geld, we weten wanneer PAC is begonnen met innen en kunnen dan met terugwerkende kracht vorderen.” Met dat geld dient de infrastructuur in het centrum onderhouden te worden.

Verschillende Statenleden hekelden vanmorgen het ‘agressieve parkeerbeleid’ van de PAC-ambtenaren.

Als je een halfuur te laat bent met bijbetalen omdat je werd opgehouden in de bank, heb je al een wielklem en moet je 25 gulden betalen. En je kunt niet eens protesteren bij de rechter zoals bij een proces-verbaal”, aldus Humphrey Davelaar (PNP).

In het Arna-rapport wordt overigens ook aangestipt dat de parkeerwachters tot nu toe geen processen-verbaal hebben uitgeschreven, doch alleen wielklemmen hebben geplaatst.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties