26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Pais vreest gevolgen VDC-beleid regering

HomeLandenCuraçaoPais vreest gevolgen VDC-beleid regering

 

WILLEMSTAD — Door de hevige controverse rondom de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) heeft de dienst in de afgelopen negentien maanden zijn werk, het vergaren van inlichtingen, niet kunnen uitvoeren. Dit constateert Pais-leider Alex Rosaria in een persbericht. Hij vraagt zich af wat het volk is opgeschoten met het beleid van de regering voor de VDC in de afgelopen maanden.

De VDC stond de afgelopen tijd constant in het nieuws. Eerst vanwege gegevens die uit de VDC zouden zijn gelekt, later door het onderzoek naar de dienst en nu omdat de regering heeft besloten tot een operational shutdown.

Rosaria constateert dat de VDC door al deze controverses niet in staat is gebleken zijn normale werk te doen.

“We zijn als land kwetsbaarder geworden voor zware georganiseerde criminaliteit, corruptie, het witwassen van geld en financiering van terroristische activiteiten. Deze vormen van criminaliteit worden niet alleen bestreden door de politie, maar vooral door het inlichtingenwerk van de VDC.”

Rosaria is zeer kritisch over het beleid dat het kabinet- Schotte bij de VDC heeft gevoerd. Dit beleid heeft volgens hem het veiligheidsgevoel op Curaçao aangetast. Dit komt omdat de kans om bepaalde vormen van zware vormen van criminaliteit te bestrijden minder zijn geworden, terwijl ook de pakkans kleiner is geworden.

Wat bij de VDC aan het gebeuren is, vormt een sta-in-de weg voor onze economie en zeker onze internationale financiële sector. Deze sector is zeer afhankelijk van hoe ons land fraude bestrijdt en hoe betrouwbaar onze instituten zijn.”

De Pais-leider spreekt zijn vrees uit voor een internationale evaluatie die Curaçao eind mei in El Salvador moet ondergaan. Een negatieve evaluatie zal vergaande gevolgen hebben voor niet alleen de lokale economie, maar ook de werkgelegenheid en de koopkracht van de bevolking. De Pais-leider is van mening dat het door premier Gerrit Schotte (MFK) gevoerde beleid niet alleen de lokale economie, maar ook de bevolking schade toebrengt.

In plaats van dat het volk beter beschermd is tegen criminaliteit, zijn er meer terreinen waarop de VDC niet actief is. Het beleid van Schotte heeft maar één doel: om ervoor te zorgen dat hij minister kan blijven, ofschoon hij geen minister kan zijn.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties