31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | PAIS oneens voordracht RdK-directeur

HomeMediaAD | PAIS oneens voordracht RdK-directeur

alex rosaria01-2014Willemstad – De tweede grootste coalitiepartij, PAIS, is het oneens met het regeerbesluit om Jose van den Wall-Arnemann voor te dragen als nieuwe directeur bij overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK). De drie PAIS-ministers hebben gisteren tijdens de wekelijkse vergadering van de Ministerraad tegen de voordracht gestemd.

Advertentie

Dat heeft politiek leider Alex Rosaria van PAIS tegenover deze krant laten weten. Daarmee haalde PAIS de meerderheid niet binnen de ministerraad.

,,We zijn bedroefd”, laat Rosaria zich uit over de situatie.

De partij is er niet mee eens dat Van den Wall-Arneman, die op dit moment general manager is van Antillean Paper & Plastic Co nv, de juiste man is voor de functie van directeur bij RdK maar had veel liever, de volgens hen juiste man Roderick van Kwartel, op deze plek gezien.
Formeel moet de voordracht van Van den Wall- Arnemann nog door de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsdiensten (SBTNO) getoetst worden

. ,,Maar de regering is niet verplicht om het advies van SBTNO op te volgen.”

Rosaria wijst in dit verband erop hoe de huidige president-commissaris van de RdK, Mariselle Maduro, ook te licht bevonden werd door SBTNO, maar dat heeft haar benoeming niet in de weg gestaan.

,,Wij begrijpen dat Roderick van Kwartel, die op de functie solliciteerde, aan alle vereisten voor de functie voldeed, hij scoorde als beste bij de assessment”

, licht Rosaria de voorkeur uit. Desalniettemin is Van den Wall-Arneman gekozen.

,,Ik ben geen kennis van Van Kwartel of vrienden, ik ken hem helemaal niet evenals de andere kandidaat. Maar het is belangrijk dat we de beste mensen op de juiste plaatsen zetten. Vooral als het gaat om de RdK; er is een enorm belang voor het land, economie en de raffinaderij. Als Statenlid en als Curaçaoënaar vind ik het onjuist, en dat geldt ook voor andere bedrijven, als de juiste man niet op de juiste plek zit. Dat kan misgaan, dat heeft de geschiedenis al aangegeven.”

Volgens Rosaria moet er ook worden nagedacht over wat voor boodschap hiermee aan jongeren wordt gegeven:

,,Het is alsof wij zeggen: je hoeft niet de beste te zijn, maar je moet misschien wel goed zijn met bepaalde politici.”

Mocht Van den Wall- Arnemann door SBTNO worden goedgevonden zegt Rosaria:

,,Wij moeten de democratie respecteren, er was een Raad van Ministers en dat hebben we niet gehaald. Ik hoop in ieder geval dat men inziet dat het belangrijk is dat de juiste man op de juiste plek komt.”

Capabele directeur vereist
Voorzitter Cornelio Bouis van de vakbond Apri van de raffinaderij stelt in een eerste reactie op de voordracht van Jose van den Wall- Arnemann, dat het enige waar de bond zich zorgen om maakt, is dat er een capabele persoon de Refineria di Kòrsou (RdK) moet leiden.

Zowel de Apri als de bond PWFC hadden een voorkeur voor Roderick van Kwartel, de general manager van Refineria Isla als nieuwe directeur bij de RdK. Van Kwartel solliciteerde op de functie en bleek aan de hand van de assessment de meest geschikte kandidaat te zijn.
Bouis verklaarde ervan uit te gaan dat Van den Wall-Arnemann ‘op bepaalde punten de kandidaat van onze voorkeur overtreft’.
De vakbondsman is in afwachting van de vergadering die voor vanmorgen gepland staat met premier Asjes.
De Apri en PWFC hadden dinsdag hierom gevraagd nadat er geruchten de ronde deden dat de regering op het punt stond om niet Van Kwartel, maar Van den Wall-Arnemann te benoemen.
Volgens Bouis deden, voor zover het hem bekend was, Van Kwartel en Getmar Caldera mee aan de laatste sollicitatieronde.
Caldera is inmiddels tot directeur van de CDM Holding, moederbedrijf van de Curaçaose Dokmaatschappij benoemd.
Beide vakbonden zijn van mening dat de RdK een competente directeur nodig heeft die goed ingevoerd is in de raffinaderij en de CRU, de Curaçao Refinery Utilities.
De kandidaat die nu door de regering wordt voorgedragen is niet bij de bonden bekend.
Angelo Meyer van de PWFC was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. De vorige directeur, Ir. C. O. Da Costa Gomez is uitermate deskundig, maar de politiek is niet geïnteresseerd in competentie op het gebied van het runnen van RdK. De politiek wil incompetente ja-knikkers. Schande, de twee genoemde heren zijn niet in staat om Directeur te zijn van RdK.
    Wake up, benoem competentie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties