30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Celstraffen in Scorpiozaak

HomeMediaCelstraffen in Scorpiozaak
Giovanni-de-Pool-Sr
Giovanni-de-Pool


Willemstad – Terwijl Giovanni de Pool sr. nog steeds in het buitenland verblijft, hebben drie andere verdachten in de zogeheten Scorpiozaak gisteren celstraffen, variërend van 2 tot 6 jaar en 54 maanden, opgelegd gekregen. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekendgemaakt.

Advertentie

De verdachten Giovanni de Pool jr (27), Egon de Pool (60) en Adolfina C. De Jongh (54) moesten gisteren alle drie voor de rechter verschijnen.

Het drietal is verdacht in de beruchte drugszaak ‘Scorpio’ en wordt onder andere het verhandelen c.q. in het bezit hebben van cocaïne, marihuana, hasj en xtc, de handel in verdovende middelen en het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie ten laste gelegd.

De hoogste straf ging naar Egon de Pool. De 60-jarige kreeg een celstraf van zes jaar opgelegd. Ook het bedrag van 1.885 gulden dat de autoriteiten eerder in beslag hadden genomen, werd gisteren door het Gerecht in Eerste Aanleg verbeurd verklaard. De 60-jarige De Pool wordt het in het bezit hebben van 94 gram marihuana, 7 gram hasj, 5 gram cocaïne en 50 xtcpillen ten laste gelegd, evenals de handel in verdovende middelen.

Als hoofdstraf wordt in het vonnis opgegeven: ,,De verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan verboden drugsbezit, de (lokale) handel in verdovende middelen gedurende de periode van ruim drie maanden en de handel in cocaïne op twee tijdstippen. De aangetroffen hoeveelheden van 4,4 en 7,3 kilo cocaïne zijn kennelijk bestemd voor de verdere verspreiding en handel. De rol van de verdachte is hierbij cruciaal.

De verdachte handelt zelf op grote schaal in verdovende middelen. Met zijn handelen vormt de verdachte ook een onmisbare schakel bij de handel in cocaïne. Dit zijn ernstige strafbare feiten.”

De 27-jarige Giovanni de Pool jr. kreeg gisteren een celstraf van 54 maanden opgelegd. Ook bij hem werd een eerder in beslag genomen geldbedrag van 8.015 gulden verbeurd verklaard en wordt de onder hem in beslag genomen auto van het merk Mercedes in bewaring gesteld ten behoeve van de rechthebbende.

De eerder geconfisqueerde iPad en laptop mochten teruggegeven worden aan de verdachte. Aan De Pool jr. wordt het verhandelen van 4,4 en 7,3 kilo cocaïne ten laste gelegd, evenals het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie. Ook werd hem medeplichtigheid bij voorbereidingshandelingen van 4,4 en 7,3 kilo cocaïne ten laste gelegd, maar hiervan werd hij vrijgesproken.

Als hoofdstraf wordt in het vonnis opgegeven: ,,De verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan de handel in cocaïne op twee tijdstippen. De aangetroffen hoeveelheden van 4,4 en 7,3 kilo cocaïne zijn kennelijk bestemd voor de verdere verspreiding en handel. De rol van de verdachte hierbij is cruciaal.

De verdachte heeft de 7,3 kilo cocaïne vervoerd en bij zich gehad om aan een ander over te dragen, hetgeen door het optreden van de politie niet is gelukt. De rol van de verdachte bij de handel van de 4,4 kilo cocaïne is ook cruciaal. Met zijn handelen vormt de verdachte een onmisbare schakel bij de handel in cocaïne. Dit zijn ernstig strafbare feiten.”

Het verweer van Marije Vaders, de raadsvrouw van De Pool, dat er tijdens de aanhouding van haar cliënt geweld is aangewend dat onevenredig zwaar is geweest en dat dit tot strafkorting voor De Pool moet leiden, werd door het gerecht verworpen. Tijdens het onderzoek is niet gebleken dat de auto die in beslag is genomen, de Mercedes, daadwerkelijk aan De Pool toebehoort.

,,Naar het oordeel van het gerecht kan de auto bij deze stand van zaken niet worden verbeurd verklaard. Het gerecht zal derhalve bevelen dat de auto wordt bewaard ten behoeve van de rechthebbende”, zo staat in het vonnis. Aan de 54-jarige Adolfina de Jongh wordt het in het bezit hebben van marihuana en andere verdovende middelen en de handel hierin ten laste gelegd.

,,De verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan verboden drugsbezit en de (lokale) handel in verdovende middelen gedurende de periode van ruim drie maanden. De rol van de verdachte hierbij is cruciaal. Zij heeft getracht de verdovende middelen na de aanhouding van haar echtgenoot te verstoppen.

Ook handelt de verdachte samen met haar echtgenoot op grote schaal in verdovende middelen”, aldus het Gerecht in Eerste Aanleg. De Jongh heeft een celstraf van 2 jaar toegewezen gekregen. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachten hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bron: Antilliaans Daglbad

 

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties