31 C
Willemstad
• vrijdag 21 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Overleg om snel tot transitiekabinet te komen

HomeNieuwsOverleg om snel tot transitiekabinet te komen

Interim-kabinet aanvullen of nieuw kabinet

WILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zaten vanochtend vanaf elf uur om de tafel voor een bijeenkomst. Met deze vergadering is de volgende stap in het formatieproces aangebroken. Doel van deze bijeenkomst is om zo snel mogelijk tot afspraken te komen over de vorming van een nieuw transitiekabinet voor Curaçao.

Het overleg van vanochtend volgde op de ondertekening van de intentieverklaring door de elf Statenleden van PS, Pais, PNP en Sulvaran, die zich afgelopen vrijdag van de PAR-fractie heeft afgescheiden.
In de intentieverklaring komen de partijen overeen om verdere gesprekken te voeren die moeten leiden tot een politiek kabinet, maar dat er in de tussentijd een transitiekabinet moet komen.

Honderden vragen
In een toelichting stelt Paisvoorzitter Mike Franco dat er haast is geboden met de instelling van een transitiekabinet.

“Feit is dat wij op dit moment een regering hebben die niet de steun van een meerderheid van de Staten heeft. Vorige week hadden wij een vergadering van de Staten, waarbij honderden vragen aan de leden van het interim-kabinet werden gesteld. Maar deze regering is niet in staat om al deze vragen te beantwoorden. Er is haast geboden met de instelling van een transitiekabinet.”

Volgens Franco is het de bedoeling dat de aanwezigen tijdens het overleg afspreken hoe het transitiekabinet vorm moet krijgen.
Hierbij zal onder meer worden gekeken of het huidige interim-kabinet in aangevulde vorm aan zal blijven, of dat er een nieuw kabinet moet komen.
Het was vanochtend niet te achterhalen onder wiens leiding de besprekingen zullen plaatsvinden.

Franco gaf aan dat dit waarschijnlijk iemand zal zijn, die door de grootste partij aan tafel, de PS, naar voren wordt geschoven.
De vergadering begon overigens iets verlaat vanochtend, omdat een paar van de deelnemers de persconferentie van de PAR aan het volgen waren.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties