25 C
Willemstad
• donderdag 30 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Camelia herkent zich niet in kritiek PAR

WILLEMSTAD — Voormalig informateur Glenn Camelia verwerpt de kritiek van de PAR op zijn functioneren. Tijdens een persconferentie van vanochtend plaatsten diverse vertegenwoordigers van de PAR hun vraagtekens bij de manier waarop Camelia afgelopen vrijdag heeft gehandeld. Camelia is het echter niet met deze kritiek eens en stelt dat hij tot het uiterste is gegaan om de onderhandelingen met de PAR tot een goed einde te brengen.

Volgens Camelia was hij degene die, nadat de PARpartijraad het laatste concept van de intentieverklaring met de PS, Pais en PNP had afgewezen, het initiatief nam om de partijen weer om de tafel te krijgen.

“Ik was het die alle partijen benaderde met het verzoek om om tien uur weer te overleggen. Maar toen kon de PAR niet. Ik ben toen akkoord gegaan om de vergadering om elf uur plaats te laten vinden. De PAR hield ook tijdens deze bijeenkomst vast aan het allereerste concept dat de partijen hadden opgemaakt. Volgens hen hadden zij niet het mandaat van hun politiek leider om af te wijken.”

- Advertentie -

Tijdens de vergadering die om elf uur van start was gegaan, dreigde de PAR op een bepaald moment de vergaderzaal te verlaten, geeft Camelia aan.

“Ze waren fysiek opgestaan en dreigden weg te gaan. Ik heb hen gevraagd en gesmeekt om te blijven in het belang van het eiland. Ik vind dat er een eind moet komen aan de verdeeldheid. Er moet een eind komen aan de continue discussie tussen Ja en Nee. Ze zijn gebleven.”

Volgens Camelia werd het gesprek beëindigd met de afspraak dat hij de PAR om drie uur zou bellen om het antwoord op het laatste compromisvoorstel te horen.

Om drie uur belde Camelia naar de PAR en kreeg te horen dat de partij akkoord was gegaan met het compromisvoorstel.

“Ik was toen blij. Maar meteen hierna kreeg ik te horen dat zij vonden dat er een zin uit de intentieverklaring moest worden gehaald, toen was ik opeens minder blij. Ik realiseerde mij dat ik alle partijen opnieuw moest gaan benaderen om ze weer om de tafel te krijgen. Het was toen iets na drie uur en ik had om half vijf een afspraak met de gouverneur. Ik kon geen uitstel meer krijgen. Ik beraadde mij op de volgende stappen, maar voordat het zover was ontstond er een nieuwe situatie, wat aanleiding was om een nieuwe richting op te gaan.”

Hiermee bedoelt Camelia het feit dat naamgenoot Glenn Sulvaran zich van de PAR-fractie had afgescheiden en als onafhankelijk Statenlid de intentieverklaring wilde tekenen.

Camelia wil niet ingaan op de precieze invulling van dit traject en wijst erop dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de politiek ligt.
Camelia geeft toe dat hij de PAR had gezegd om na overleg met de resterende partijen weer contact met hen op te nemen.

“Maar ik moest om half vijf bij de gouverneur zijn. Ik moest alles op tijd rond zien te krijgen. De partijen hebben een meerderheid naar mij toegebracht en daar heb ik gebruik van gemaakt. Het is mij gelukt om op het allerlaatste moment het nog voor elkaar te krijgen dat iedereen de verklaring zou tekenen. Pas na het gesprek met de gouverneur kon ik weer contact opnemen met de PAR. Ik heb eerst geprobeerd te bellen met de PAR, toen dit niet lukte heb ik een sms gestuurd, waarin ik hen uitlegde dat hun voorstel voor de weglating was verworpen door de andere partijen.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...

Nu.cw | Vlucht KL-735 naar Curaçao vertrekt pas morgen

De KLM-vlucht KL735 naar Curaçao wordt verder vertraagt. Dat meldt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar tegenover Nu.cw. De vlucht stond oorspronkelijk gepland om rond 15.00 uur Nederlandse tijd...

Nu.cw | TUI-vlucht naar Curaçao wijkt uit naar Punta Cana

TUI zal vlucht OR351 naar Curaçao vandaag laten uitwijken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Dat meldt een woordvoerder van TUI aan Nu.cw. “Aanvankelijk leek het er...
- Advertentie -
- Advertentie -