Amigoe | Onderzoek naar lekken MOT meldingen Schotte gestart

Gerrit en MOTWILLEMSTAD — Het onderzoek naar wie gelekt heeft over meldingen bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) tegen de voormalige premier Gerrit Schotte (MFK), is gestart. Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.

Advocaat van Schotte, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, diende onlangs middels een brief een aangifte in bij de procureur-generaal (PG) Guus Schram, over het lekken van de gegevens en verzocht de PG daarnaast een onderzoek te doen hiernaar.
De MOT-meldingen zijn volgens de advocaat door strafbare feiten verkregen en toen gelekt.

Het Openbaar Ministerie is vrijwel direct opgedragen om het onderzoek te starten. Het is nog niet duidelijk hoeveel tijd dit onderzoek in beslag zal nemen.

Zoals bekend werd in 2012 gelekt dat er tegen de voormalige premier bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties meer dan vijftig meldingen geregistreerd staan. Uit de meldingen zou blijken dat hier honderdduizenden guldens mee gemoeid zijn.

Het betreft veelal substantiële cashstortingen op rekeningen van Schotte, gedurende de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad van Curaçao.
Een aantal andere MOT-meldingen betreft betalingen door het lokale bedrijf Vanddis, het bedrijf waar de levenspartner van Schotte deel van uitmaakt.
De Fundashon Akshon Sivíl (FAS) heeft toen onder meer een aangifte gedaan tegen het Openbaar Ministerie om dit te dwingen hiernaar een onderzoek te starten.

In opdracht van de voormalige PG Dick Piar is toen ‘in verband met een tweetal aangiften die in het najaar 2012 werden gedaan bij het OM’, vorig jaar het onderzoek genaamd ‘Babel’ gestart, dat nog in volle gang is.

De politicus wordt verdacht van witwassen van geld, in combinatie met ‘delict(en) valsheid in geschrifte’. In verband met het Babel-onderzoek werden in december vorig jaar huiszoekingen verricht in onder meer zijn woning, het MFK-gebouw, bij het postkantoor en de kantoorruimte in het Statengebouw in Punda.

Tijdens de doorzoekingen zijn documenten en gegevensdragers in beslag genomen die van belang kunnen zijn.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Onderzoek naar lekken MOT meldingen Schotte gestart

  1. https://youtu.be/NW9ztZg4Kjw

    Put your money where your mouth is, you filthy rat.

    Je hebt nooit contact opgenomen met de nabestaanden van de vrouw die je morsdood gereden hebt!

  2. caribbeancynic

    Maar … het onderzoek naar de MOT meldingen zelf, wordt dat ooit nog eens met resultaat afgesloten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *