27.6 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 01:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Onderzoek naar lekken MOT meldingen Schotte gestart

Gerrit en MOTWILLEMSTAD — Het onderzoek naar wie gelekt heeft over meldingen bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) tegen de voormalige premier Gerrit Schotte (MFK), is gestart. Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.

Advocaat van Schotte, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, diende onlangs middels een brief een aangifte in bij de procureur-generaal (PG) Guus Schram, over het lekken van de gegevens en verzocht de PG daarnaast een onderzoek te doen hiernaar.
De MOT-meldingen zijn volgens de advocaat door strafbare feiten verkregen en toen gelekt.

Het Openbaar Ministerie is vrijwel direct opgedragen om het onderzoek te starten. Het is nog niet duidelijk hoeveel tijd dit onderzoek in beslag zal nemen.

Zoals bekend werd in 2012 gelekt dat er tegen de voormalige premier bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties meer dan vijftig meldingen geregistreerd staan. Uit de meldingen zou blijken dat hier honderdduizenden guldens mee gemoeid zijn.

- Advertentie -

Het betreft veelal substantiële cashstortingen op rekeningen van Schotte, gedurende de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad van Curaçao.
Een aantal andere MOT-meldingen betreft betalingen door het lokale bedrijf Vanddis, het bedrijf waar de levenspartner van Schotte deel van uitmaakt.
De Fundashon Akshon Sivíl (FAS) heeft toen onder meer een aangifte gedaan tegen het Openbaar Ministerie om dit te dwingen hiernaar een onderzoek te starten.

In opdracht van de voormalige PG Dick Piar is toen ‘in verband met een tweetal aangiften die in het najaar 2012 werden gedaan bij het OM’, vorig jaar het onderzoek genaamd ‘Babel’ gestart, dat nog in volle gang is.

De politicus wordt verdacht van witwassen van geld, in combinatie met ‘delict(en) valsheid in geschrifte’. In verband met het Babel-onderzoek werden in december vorig jaar huiszoekingen verricht in onder meer zijn woning, het MFK-gebouw, bij het postkantoor en de kantoorruimte in het Statengebouw in Punda.

Tijdens de doorzoekingen zijn documenten en gegevensdragers in beslag genomen die van belang kunnen zijn.

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -