OM | Zoeking in haven in Emerald-onderzoek

Search at harbour in Emerald investigation

Sinds vanmorgen donderdag 8 juni 2017 is een huiszoeking gestart in de haven in Sint Maarten. Deze zoeking wordt verricht door het team bestrijding ondermijning (TBO) van het Recherche Samenwerkingsteam (RST), onder leiding van de rechter commissaris.

De huiszoeking vindt plaats in het kader van onderzoek Emerald. In dat onderzoek vonden al eerder huiszoekingen en aanhoudingen plaats. Gisteren werd in dit onderzoek de 46 jarige M.M. aangehouden. Hij zit nog steeds in verzekering. De verdachte zit in het belang van het onderzoek in de beperkingen. Over zijn zaak worden daarom voorlopig geen mededelingen gedaan.

De haven is op dit moment geen verdachte in het onderzoek Emerald. De actie is nog in volle gang. De haven werkt volledig mee met het onderzoeksteam. Zodra er meer informatie bekend is, zal nader bericht volgen.

Het onderzoek Emerald is gestart in april 2016 en ziet op de verdenking dat de eigenaar van een beveiligingsbedrijf op Sint Maarten zich schuldig heeft gemaakt naar onder meer valsheid in geschrifte, witwassen en belastingfraude. In november werd in dit onderzoek verdachte O.A. aangehouden en werd beslag gelegd op een aantal eigendommen van deze verdachte.

Het onderzoek maakt deel uit van een gezamenlijke, intensieve aanpak van grensoverschrijdende corruptie en fraude, ook wel ondermijning genoemd. Ondermijning, waaronder corruptie en witwassen, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en economie van de landen in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het TBO van het RST, de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten en het Openbaar Ministerie zijn partners in de bestrijding van ondermijning.

Voor meer informatie: zie en like onze facebook pagina: @TBOAnticorruptionWatch

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *