NoticiaCla | Eman aan Stichting Parkietenbos: Wij sluiten deze dump!

Mike Eman | NoticiaCla

ORANJESTAD – De overheid heeft intern vergaderd over de vuilstortplaats te Parkietenbos en is van plan binnenkort over deze kwestie met de Stichting Parkietenbos aan tafel te zitten.

De overheid voldoet hiermee aan het gestelde ultimatum, aldus premier Eman, maandag in een verklaring aan NoticiaCla.com. “We hebben besloten dat deze dump dichtgaat en we zijn bezig met het proces om de dump te sluiten,” zei Eman maandagochtend opnieuw. Hij is zich er van bewust dat er wel gewijzigde omstandigheden zijn bij het voornemen om de vuilstortplaats te sluiten.

PROCES SLUITEN DUMP

Tot die gewijzigde omstandigheden behoort de mogelijkheid dat EcoGas een groot deel van het afval gaat verwerken. Door technische aspecten is de overheid nog niet zover als men op dit gebied had willen zijn. Het is de bedoeling dat binnen enkele dagen de stakeholders samenkomen om hen op de hoogte te stellen van de stand van zaken. Maar de doelstelling is gelijk gebleven: het sluiten van de vuilnisbelt te Parkietenbos. Over de brandbrief die de stichting aan hem heeft gestuurd zegt Eman dat de in de brief geuitte bezorgdheid legitiem is.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *