OM | PG’s uit Koninkrijk bijeen in Curaçao

PG Guus Schram en Koninkrijks PG's

Koninkrijks PG’s bijeen voor halfjaarlijkse KPG meeting

De Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden, Guus Schram, was woensdag 18 mei gastheer van het Koninkrijks PG-overleg (KPG-overleg) dat plaatsvond in Curaçao.

Tweemaal per jaar voeren de PG van Curaçao, Sint Maarten en de BES, de PG van Aruba en de voorzitter van het Nederlandse College van procureurs-generaal overleg met elkaar. Behalve de voorbereiding van het Justitieel Vierpartijen Overleg (dit jaar op 1 juni in Nederland), komen in dit KPG-overleg ook andere onderwerpen ter sprake.

Deze hebben veelal betrekking op de afstemming van opsporing en vervolging en de onderlinge samenwerking. Het KPG-overleg heeft daarmee tot doel de Openbaar Ministeries van de verschillende landen zoveel mogelijk te laten profiteren van het feit dat zij opereren binnen hetzelfde Koninkrijk.

Deze editie is in het bijzonder gesproken over de versterking van de grensbewaking- en controle op de lucht- en zeehavens en de uitwisseling van passagiersinformatie. Daarnaast hebben de PG’s overlegd over de gezamenlijke aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit en is het meerjarenperspectief van het OM Carib op de criminaliteitsbestrijding besproken.

Voorafgaand aan het KPG-overleg werd een bijeenkomst gehouden over de voortgang van het verbeterplan van de Landsrecherches van Curaçao en Sint Maarten. Daarbij waren onder andere de diensthoofden van de Landsrecherches van Curaçao, Sint Maarten en Aruba, de directeur van de Nederlandse Rijksrecherche en de Hoofdofficieren van Justitie van Curaçao en Sint Maarten aanwezig.

Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat in de afgelopen twee jaar belangrijke stappen zijn gezet in de ontwikkeling naar volwaardige en kwalitatief hoogstaande landsrecherches, maar dat er ook nog voldoende ruimte voor verbetering is.

De aanwezigen hebben met elkaar van gedachten gewisseld hoe die verbetering bereikt kan worden en welke onderlinge hulp en samenwerking daar een bijdrage aan kan leveren.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | PG’s uit Koninkrijk bijeen in Curaçao

  1. Lekker knus samen op de zolderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *