Telegraaf | Passagierstoestel Egyptair vermist

Egyptair

Autoriteiten in Egypte denken dat het vliegtuig in zee is beland.

Een passagiersvliegtuig van de Egyptische vliegtuigmaatschappij Egyptair is van de radar verdwenen. Dat heeft de maatschappij zelf bekendgemaakt.

Het gaat volgens vice-president Ahmed Abdel van de moedermaatschappij van Egyptair om een 13 jaar oude Airbus A320 met 66 mensen aan boord, 56 passagiers en 10 bemanningsleden. Onder hen twee peuters en een kind. Het toestel was gisteren van vliegveld Charles de Gaulle (Parijs) vertrokken met bestemming Caïro.

Vlak na het binnenvliegen van het Egyptische luchtruim, rond 2.45 uur, is het contact met vluchtnummer MS804 verbroken, zegt de maatschappij. Toen vloog het toestel op 37.000 voet hoogte, ruim 11 kilometer, nog boven de Middellandse Zee, zo’n 35 mijl van de kust van Egypte. Volgens EgyptAir zou het toestel net het Egyptische luchtruim zijn ingevlogen toen het tussen Kreta, Cyprus en de Egyptische noordkust verdween.

Het is nog onduidelijk wat er met het toestel is gebeurd. Vast staat wel dat het niet ver van ’terreurbolwerk’ de Sinaï was, toen het verdween. Autoriteiten in Egypte denken dat het vliegtuig in zee is beland.

Abdel zegt dat er geen noodsignaal door het toestel is afgegeven. Er zat een ervaren cockpitbemanning op de Airbus A320. De gezagvoerder en zijn copiloot hebben beiden duizenden vlieguren in hun logboek, onder meer op dit toestel. Het laatste contact met de piloot was tien minuten voor het toestel van de radar verdween.

Er zijn hulpdiensten onderweg om het toestel te zoeken en waar mogelijk reddingswerk te verrichten. De Egyptische minister van Luchtvaartzaken heeft een bezoek aan Saudi-Arabië afgebroken en is teruggekeerd naar Caïro.

Of er Nederlanders aan boord van het vermiste toestel zijn, kon een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nog niet zeggen.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *