OM | Hof: Uitlevering M.-M. aan USA is toelaatbaar

Hof: Uitlevering M.-M. aan USA is toelaatbaar

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie te Willemstad heeft het uitleveringsverzoek van de man E.A.M.-M. (1976, Venezuela) toelaatbaar verklaard.

Het Hof adviseert de Gouverneur van Curaçao in haar uitspraak van 29 augustus 2017 over te gaan tot de uitlevering van de man aangezien de verenigde Staten volgens het Hof, voldaan heeft aan alle formele eisen van het uitleveringsverdrag.

De aanhouding en de uitlevering van M.-M. is verzocht op 28 augustus 2015 door de Department of State van de Verenigde Staten op verzoek van de Attorney-General van de Verenigde Staten van Amerika.

De man wordt in de Verenigde Staten verdacht van de import van cocaïne vanuit Curaçao naar de VS en deelname aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven.

Bron: Openbaar Ministerie

3 Reacties op “OM | Hof: Uitlevering M.-M. aan USA is toelaatbaar

  1. Per jaar worden er eveneens vanuit NL gemiddeld 10/14 gevangenen uitgeleverd aan de US, arrogantie versus lafheid van NL zou je kunnen zeggen.

    Verder heeft de US tot op heden geweigerd het Intl. Strafhof te ratificeren. De reden is ongetwijfeld dat zij niet willen dat haar burgers en militairen het risico lopen gestraft te worden door de door US gevoerde oorlogen, zoals Irak, Afghanistan. Triest maar waar, etc, etc.

  2. De laatste tijd worden steeds meer verdachten vanuit Curaçao aan Amerika overgeleverd. Volgens mij levert Amerika zelf geen onderdanen uit zelfs niet aan het Internationale Strafhof in Den Haag.

    Het leven in een Amerikaanse cel is vergelijkbaar met de hel. Dagelijks worden er mensen mishandeld, verkracht of zelfs vermoord. Blijkbaar vergeet de gouverneur dat deze mensen ooit een keer weer in onze samenleving terugkeren.

  3. KKC commentpolis

    “Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *