28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 04:37

Laatste reacties

- Advertentie -

OM | Hof: Uitlevering M.-M. aan USA is toelaatbaar

Hof: Uitlevering M.-M. aan USA is toelaatbaar

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie te Willemstad heeft het uitleveringsverzoek van de man E.A.M.-M. (1976, Venezuela) toelaatbaar verklaard.

Het Hof adviseert de Gouverneur van Curaçao in haar uitspraak van 29 augustus 2017 over te gaan tot de uitlevering van de man aangezien de verenigde Staten volgens het Hof, voldaan heeft aan alle formele eisen van het uitleveringsverdrag.

De aanhouding en de uitlevering van M.-M. is verzocht op 28 augustus 2015 door de Department of State van de Verenigde Staten op verzoek van de Attorney-General van de Verenigde Staten van Amerika.

- Advertentie -

De man wordt in de Verenigde Staten verdacht van de import van cocaïne vanuit Curaçao naar de VS en deelname aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven.

Bron: Openbaar Ministerie

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Per jaar worden er eveneens vanuit NL gemiddeld 10/14 gevangenen uitgeleverd aan de US, arrogantie versus lafheid van NL zou je kunnen zeggen.

    Verder heeft de US tot op heden geweigerd het Intl. Strafhof te ratificeren. De reden is ongetwijfeld dat zij niet willen dat haar burgers en militairen het risico lopen gestraft te worden door de door US gevoerde oorlogen, zoals Irak, Afghanistan. Triest maar waar, etc, etc.

  2. De laatste tijd worden steeds meer verdachten vanuit Curaçao aan Amerika overgeleverd. Volgens mij levert Amerika zelf geen onderdanen uit zelfs niet aan het Internationale Strafhof in Den Haag.

    Het leven in een Amerikaanse cel is vergelijkbaar met de hel. Dagelijks worden er mensen mishandeld, verkracht of zelfs vermoord. Blijkbaar vergeet de gouverneur dat deze mensen ooit een keer weer in onze samenleving terugkeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -