PFM | Voormalig hoofd veiligheidsdienst Sint Maarten veroordeeld voor ambtelijke verduistering

Ruim twee ton gebruikt voor privé-aankopen | Daily Herald

Het voormalige hoofd van de veiligheidsdienst op Sint Maarten James Richardson is vanmorgen in Philipsburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor ambtelijke verduistering en witwassen van 231.000 gulden.

De rechter noemde de bewezen geachte zaken schaamteloos en bijzonder ernstig. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie van het OM Sint Maarten had in deze zaak een gevangenisstraf geëist van 3 jaar en terugvordering van het geldbedrag dat hij in dienstverband heeft ontvreemd. Dat laatste is ook toegekend door de rechter.

Het betreft het onderzoek met de bijnaam “Tarpon”. Dat was on 2014 opgestart naar aanleiding van een aangifte in de maand juni door de secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken; dat gebeurde na een onderzoek door overheidsaccountantsbureau SOAB in verband met de verdenking van ambtelijke verduistering en witwassen van geld.

Daaruit bleek dat Richardson tussen 2011 en 2013 met een creditcard van de veiligheidsdienst aankopen heeft gedaan die hij niet kon verantwoorden. Het betreffen verschillende privé-aankopen.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *