OM | 12 maanden cel voor fraude bij Sonesta Maho Hotel

12 maanden cel voor fraude bij Sonesta Maho Hotel

Het Gerecht in Eerste Aanleg op Sint Maarten heeft op 14 juni 2016 de 51-jarige D.M. veroordeeld voor valsheid in geschrifte, oplichting, verduistering en witwassen.

Het Gerecht acht bewezen dat hij, in zijn (voormalige) functie van financial controller een bedrag van ruim 430.000 dollar van zijn werkgever Sonesta Maho Hotel heeft ontvreemd. De strafbare feiten vonden plaats in een periode van 1 januari 2005 tot 9 november 2011 (de datum van zijn ontslag).

Verdachte D.M. was niet bij het onderzoek ter terechtzitting aanwezig. De rechter-commissaris had hem eerder geschorst uit voorlopige hechtenis, met als voorwaarde de betaling van een borgsom van 10.000 dollar. Deze borgsom is door de strafrechter verbeurd verklaard evenals de onder verdachte in beslag genomen banktegoeden.

De Officier van Justitie zei bij requisitoir dat “de werkelijke hoogte van het fraudebedrag vermoedelijk een veelvoud is” en eiste een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De strafrechter legde uiteindelijk een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden op.

Eerder veroordeelde de civiele rechter van het Gerecht in Eerste aanleg D.M. al tot terugbetaling van een bedrag van ruim 1.2 miljoen dollar. De door de Officier van Justitie aanhangig gemaakt ontnemingsvordering werd om die reden afgewezen.

Bron: Openbaar Ministerie

Een Reactie op “OM | 12 maanden cel voor fraude bij Sonesta Maho Hotel

  1. Hoe kon deze fraude ongezien zo lang gebeuren?!

    Amthony ‘Centje’ Cijntje was de accountant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *