NU | VS verzwaart sancties tegen Venezuela, Trump overweegt volledig embargo

Donald Trump | Reuters

De Verenigde Staten hebben verdere sancties opgelegd aan Venezuela, met als doel de regering van zittend president Nicolás Maduro onder druk te zetten.

De Amerikaanse president Donald Trump tekende maandagavond (Amerikaanse tijd) een uitvoerend decreet waarmee alle activa van het Zuid-Amerikaanse land bevroren worden.

“Alle eigendommen en belangen in eigendommen van de regering van Venezuela die zich in de Verenigde Staten bevinden zijn geblokkeerd en mogen niet worden overgedragen, betaald, geëxporteerd, ingetrokken of op een andere manier worden behandeld”, staat in het decreet te lezen.

De zware maatregelen die de VS Venezuela nu oplegt, waren eerder alleen opgelegd aan Noord-Korea, Iran, Syrië en Cuba. Trump zou zelfs overwegen een compleet embargo rond Venezuela te plaatsen.

Venezuela verkeert al maanden in een politieke crisis, omdat er gedemonstreerd wordt tegen Maduro. Oppositieleider Juan Guaido heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-president van het land en wordt daarin erkend door vele landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland.

Maduro, die gesteund wordt door onder meer Rusland en China, is tot op heden echter nog niet opgestapt.

Bron: Nu.nl

2 Reacties op “NU | VS verzwaart sancties tegen Venezuela, Trump overweegt volledig embargo

  1. En wie moet deze embargo helpen handhaven? Onze kustwacht? Guyana? Colombia? Kletspraat voor de bühne!
    VS kan de embargo van Noord Korea (hoewel gesteund door welwillende landen als Zuid-Korea en Japan) niet handhaven voornamelijk vanwege China. VS kan de embargo van Iran (hoewel gesteund door welwillende landen als Qatar, Saudi Arabië en Israël) niet handhaven voornamelijk vanwege Rusland.
    China en Rusland hebben beide ‘strategisch belang’ in Venezuela. Smokkelen zal gewoon op ‘normale wijze’ doorgaan en pleisters voor het bloeden worden vanuit China en Rusland ingevlogen. Guido mag de in beslag genomen tegoeden weg sluizen naar VS lobbyisten.

  2. De Rechtsstaat

    The great white hope…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *