Defensie | Kustwacht Carib onderschept drugs aan boord Venezolaanse bark

Dit resulteerde in de vondst van ruim 800 kilo cocaïne, die in een goed verborgen compartiment van de bark verstopt zat

Afgelopen woensdag 31 juli 2019 werd een Venezolaanse bark met 10 personen aan boord door een Metal Shark van de Kustwacht geïntercepteerd in de territoriale wateren van Curaçao.

Tijdens de interceptie bleek dat de bark plotseling begon te zinken. De 10 opvarenden van diverse nationaliteit werden naar het Steunpunt van de Kustwacht gebracht en aan het KPC overhandigd. Daarna werd de bark, die inmiddels half onder water lag, naar binnen gesleept door de Kustwacht cutter Jaguar en naar de Kustwacht steiger op marinebasis Parera opgebracht.

De volgende ochtend, 1 augustus 2019, is de bark met behulp van duikers van Defensie en de brandweer Curaçao leeggepompt en uit het water gehesen. Daarna vond een grondige doorzoeking van de bark plaats door Kustwachtpersoneel tezamen met een team van Zr.Ms. Groningen en de Douane.

De drugs zijn inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd

Dit resulteerde in de vondst van ruim 800 kilo cocaïne, die in een goed verborgen compartiment van de bark verstopt zat. De drugs zijn inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd en de opvarenden van de bark worden nu aangemerkt als verdachten.

Bron: Persbericht Kustwacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *