NU | Recordaantal stemmen uitgebracht bij steunverkiezingen Curaçao

Acht partijen behaalden het benodigde aantal stemmen en 7 partijen die nu zijn vertegenwoordigd in het parlement doen automatisch mee | Persbureau Curacao

Een recordaantal van bijna twintigduizend mensen heeft afgelopen weekend op Curaçao gestemd tijdens de zogenaamde steunverkiezingen. Het oude record dateert van 2016, toen ongeveer twaalfduizend mensen hun stem uitbrachten.

Bij de steunverkiezingen moesten partijen die nu niet vertegenwoordigd zijn in het parlement minstens 789 stemmen halen om mee te kunnen doen aan de komende parlementsverkiezingen.

Afgelopen weekend behaalden acht partijen het benodigde aantal stemmen. Zeven partijen die nu zijn vertegenwoordigd in het parlement doen automatisch mee. Dat betekent dat vijftien partijen kunnen deelnemen aan de parlementsverkiezingen op 19 maart. Er zijn in totaal 21 zetels te verdelen.

De steunverkiezingen zijn zonder incidenten verlopen. Vanwege de coronamaatregelen was groepsvorming verboden. Ook moesten alle stemmers een mondkapje dragen en bij binnenkomst in de veertien verschillende stembureaus desinfecterende handgel gebruiken.

Bron: NU.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *