30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:36

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNU.nl | Curaçao meldt dagrecord: 51 nieuwe positieve coronatests

NU.nl | Curaçao meldt dagrecord: 51 nieuwe positieve coronatests

Op het eiland zijn nu 315 actieve besmettingen geregistreerd | ANP

Curaçao meldt donderdag dat 51 personen positief zijn getest op het coronavirus. Dat is een dagrecord voor het eiland. Niet eerder werden in 24 uur zoveel besmettingen geregistreerd.

De overheid laat weten dat wordt onderzocht of er een specifieke bijeenkomst is geweest waar veel mensen besmet zijn geraakt. Meer dan dertig van de nieuwe besmettingen kunnen namelijk niet gelinkt worden aan al bestaande gevallen.

Op het eiland zijn nu 315 actieve besmettingen geregistreerd. Zeven mensen die positief zijn getest liggen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care (ic). Sinds maart van dit jaar zijn twee mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Curaçao kent sinds 14 september een avondklok, sinds augustus zijn dans- en muziekactiviteiten verboden. Verder moeten mensen zoveel mogelijk afstand houden.
Vraag naar reizen naar Caribisch deel van Nederland

Reizen naar het Caribisch deel van Nederland is momenteel in trek als gevolg van het dringende advies van het kabinet om tot half januari niet in het buitenland op vakantie gaan. De eilanden vallen niet onder het buitenland.

Voor Curaçao en Bonaire geldt momenteel een geel reisadvies. Dit betekent dat vakantiereizen en andere niet-noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Voor de overige eilanden geldt een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen).

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

32 reacties

 1. @Ambulant: je krijgt een, en ik doe dat zelden, een Trumpje.

  Hier ongefundeerde bagger en nep info verspreiden wordt in deze serieuze zaak niet geaccepteerd.
  Je wordt gewoon weer uitgeschakeld net als de nieuwszenders bij tTrump deden.
  En nu voor wat langer.

  Commentpolis

 2. @ Miranda,

  Nog even vergeten op te reageren, in Zweden is het al geruime tijd niet meer het geval dat er geen maatregelen zijn. Ook daar zijn beperkingen, ook daar is social distancing etc. Men is momenteel zelfs aan het nadenken over een lock down om het aantal besmettingen onder controle te krijgen.
  Dus laten we de fabel dat Zweden geen maatregelen kent, maar heel snel vergeten.

  En defensie inzetten ?
  Wie of wat zou je van defensie in willen zetten ?
  Soldaten om de ouderen te gaan verzorgen ? Zijn die soldaten dan gekwalificeerd en lopen zij geen risico corona op te lopen ?
  Ik denk dat jij nog leeft in het tijdperk van de koude oorlog, maar van de toenmalige organisatiesterkte is niet veel meer over. Er is nog geen derde van wat er toen aan personeel was, momenteel heeft men ruim 9000 vacatures open staan. Dus ben heel benieuwd wie je van defensie in zou willen gaan zetten.
  Het zijn allemaal leuke, loze, kreten, maar hebben weinig met de realiteit te maken.
  De MGD van defensie ? Ook veelal al niet meer bestaand. Op uitzendingen gaan vaak zelfs reserve officieren mee oftewel burgers, die in hun vrije tijd nog wat nadienen bij defensie.

  En het verschil met influenza ?
  Er belanden geen patienten met influenza in zulke grote aantallen op de IC. Nooit gebeurd en zal ook nooit gebeuren ook. Met corona is dat een ander verhaal, die belanden wel op de IC en dat is nu juist het probleem. Op de IC liggen normaal hartpatienten, mensen die een beroerte hebben gehad, een aanrijding, you name it. Al die oorzaken bestaan nog steeds, maar daar is momenteel geen capaciteit meer voor. Het komt nu al voor dat artsen op de Eerste Hulp geen bed kunnen vinden voor mensen die bij daar binnen zijn gekomen. Dan moeten die mensen of op de Eerste Hulp overnachten en daar dus een bed bezet houden of ze moeten worden overgebracht naar andere ziekenhuizen, met alle gevolgen vandien.

  En nee, ik praat niet de media na, ik gebruik gewoon mijn gezond verstand. Ik kan 1 plus 1 optellen en ik kan ook logisch nadenken. Dat is iets wat bij velen niet aanwezig is, ze denken niet verder dan hun neus lang is. Pas wanneer ze zelf met de feiten worden geconfronteerd gaat er een lichtje branden, maar dan is het te laat.
  Bestuurders van een land hebben niet de luxe om naief te kunnen en mogen zijn, zij moeten al deze zaken van tevoren al hebben ingecalculeerd. En zelfs dan slaan ze de plank nog vaak volledig mis, zoals Rutte en Ruggenaath regelmatig laten zien. Dan zijn ze te traag om maatregelen te treffen, waardoor uiteindelijk zeer zware maatregelen moeten worden genomen om de boel weer op orde te krijgen.

 3. @ Miranda,

  En hoe zou je dat beschermen van de ouderen willen doen ? Ze mogen niemand meer zien ?
  Veel ouderen zitten in een verzorgings- of ander tehuis. Daar is personeel aanwezig en dat personeel gaat ‘s avonds naar huis. Daar kunnen ze corona oplopen en dat vervolgens meenemen naar hun werk. Familie is al bijna niet meer toegestaan bij de ouderen, dus die besmettingsbron is redelijk afgesloten.
  De enige manier om de ouderen te beschermen is dus alle contacten met anderen te vermijden, doch dat leidt ook weer tot vereenzaming.

  Los daarvan, de overbelasting van de zorg in Nederland is al uitgebreid besproken tijdens TV shows al Op1, Nieuwsuur etc. Daar zie je vrijwel dagelijks deskundigen (lees: mensen uit de medische hoek) vertellen waarom de medische zorg het niet meer aan kan. Reden is simpel, het personeel heeft geen tijd gehad om bij te komen van de eerste golf, er zijn veel besmettingen onder het eigen personeel en de stress van het werken in een hoog risico omgeving.
  De normale zorg staat nu al op een laag pitje en dat houdt weer in dat mensen die bv een hartoperatie of kankerbehandeling moeten hebben, niet aan bod komen. Ik heb verhalen gelezen van patienten die nu geen chemo krijgen, simpelweg omdat de zorg overbelast is. Voor hen staat dat gelijk aan een doodvonnis.
  Zelfde geldt voor patienten die een transplantatie nodig hebben om verder te kunnen leven. Al dit soort behandelingen liggen momenteel of stil of worden amper uitgevoerd. Het zal je maar gebeuren.

  En juist om al die punten (overbelasting medische zorg capaciteit en regulier zorg, plus beschermen van de zwakkeren) zijn die maatregelen noodzakelijk. Niet leuk, maar er is geen alternatief.
  Hetgeen mij het meest verbaast in deze is dat velen gewoon geen zin hebben om die maatregelen op te volgen. Redelijk asociale instelling is dat als je het mij vraagt. Hoe zou je het vinden wanneer jij zelf corona oploopt, vervolgens je ouders gaat bezoeken, die besmet en zij komen te overlijden……………door jouw gedrag. Denk niet dat je ooit van dat schuldgevoel af zult kunnen komen, maar zoals Brit Dekker al heel goed zei: ‘spijt is verstand dat te laat komt’.
  Het is heel gemakkelijk ‘sorry’ te zeggen, maar in dit geval kan dat gedrag mensenlevens kosten.
  In WO2 heeft de bevolking van Curacao bijna 3 jaar lang tussen zonsondergang en zonsopgang in het donker gezeten. Er mocht geen licht te zien zijn, daar stonden zeer zware straffen op. Dat heeft men toen ook kunnen doen, was een behoorlijke ingreep op het leven, maar men heeft het gedaan, is er doorheen gekomen en niemand heeft er een trauma aan over gehouden.
  Waarom zou dat nu dan niet mogelijk zijn ?

 4. Joop meloen.
  al heb je goede punten. wel enkele aanmerkingen.

  land zoals zweden met weinig maatregelen heeft t prima gered kwa gezondheidszorg en stockholm is dichter bevolkt dan bijv randstad.

  Covid is iets dodelijker dan Influenza. Dat staat vast. Check CDC en CBM. Wel is covid veel besmetterlijker omdat we geen immuniteit hebben dus is t logisch dat gezondheids zorg zwaar wordt belast. Maar dat was met influenza ook al: https://www.netwerkacutezorgnoordwest.nl/nieuws/het-intensieve-griepseizoen-van-2018-een-pleidooi-voor-influenzavaccinatie-van-zorgverleners/

  maar overbelasting van ziekenhuizen door influenza heeft niemand het over. Covid wel. Conclusie is dat covid voor hogere belasting zorgt dan influenza. Maar om die reden alle vrijheden van iedereen af te nemen is fascistisch te noemen vind ik. Beter zou je kunnen concentreren op beschermen van ouderen en bijv t leger kunnen inschakelen als de zorg t echt niet aan zou kunnen (wat nog nergens is gebeurd behalve wat plaatsen lokaal dan)

  u doet dus ook mee met de hysterie en praat de media achterna zonder kritisch even naar de feiten te kijken.

 5. Och jeetje, Ambulant is weer terug en meteen begint weer het spuien van onzin. Ik dacht dat hij dat nu wel zou zijn afgeleerd, maar helaas, logisch nadenken is nog altijd niet aan hem besteed.
  Zelfs op het gebied van vaccins is hij niet geheel thuis, maar meent daar toch een uitspraak over te moeten doen. Nee, een vaccin is niet altijd een ‘afgezwakte’ vorm van een virus. Het kan, maar hoeft niet. Je kunt ook een vaccin ontwikkelen dat reageert op de uiterlijke kenmerken van een virus. Het vaccin bevat dan totaal geen virusdelen, het is een leeg virus wat je krijgt ingespoten.

  Waar BioNTech (samen met Pfizer dus) mee bezig is, is het ontwikkelen van een vaccin dat is gebaseerd op de werking van een vaccin voor kanker, waar BioNTech al sinds 2002 mee bezig is. Zij kwamen op het idee om een mogelijk corona vaccin op exact dezelfde manier te laten werken. En dat blijkt dus enigzins succesvol te zijn. Normaal gesproken is men al blij met 50 % succesrate, nu zit men op 90 % en dat biedt hoop. Men is er nog niet, maar het gaat de goede kant uit.

  Een andere redenatie waar je volledig de mist mee ingaat is de vergelijking met een griepgolf. Ten eerste staat helemaal niet vast hoeveel patienten ieder jaar aan griep overlijden. Het is een schatting en artsen geven zelf al aan geen directe kennis te hebben van patienten die in ziekenhuizen overlijden aan de griep.
  Dat ten eerste, maar belangrijker nog is het feit dat er bij een griepgolf geen beperkende maatregelen worden ingevoerd. De cijfers, als ze juist zouden zijn, zijn dus de maximale cijfers. De ziekenhuizen en IC’s worden niet overspoeld met patienten, de gewone zorg hoeft niet te worden opgeschort.

  Zou men bij Covid19 hetzelfde doen oftewel gewoon zijn beloop laten hebben dan lopen de ziekenhuizen in no-time uit hun zorgcapaciteit. Zelfs met de reeds bestaande, beperkende, maatregelen kwam Nederland vorige week toch weer in de problemen en kon men de toestroom van patienten op de IC niet meer aan. Patienten moesten worden overgebracht naar Duitsland.
  Stel je nu eens voor hoe de situatie er uit zou zien wanneer er totaal geen beperkende maatregelen zouden worden genomen ? Dan zouden we in no-time met Italiaanse en Spaanse toestanden zitten, het aantal besmettingen en dus opnames in ziekenhuizen zou verveelvoudigen.
  Zelfs wij hier op Curacao, met alle beperkende maatregelen hebben al te maken met problemen in het ziekenhuis. Het reguliere personeel op de Covid afdeling is zelf besmet geraakt en kan nu dus niet meer werken. Gelukkig zijn daar dan de verpleegkundigen uit de VS om het werk over te nemen. Dan gaat het mij nu niet om het feit hoe zij zich wellicht hebben gedragen, het gaat alleen om het feit dat ze er zijn. Wanneer ze er niet zouden zijn geweest dan was de zorg in het CMC nu dus reeds ingestort. Wat zouden we dan hebben moeten doen ?

  Jij wilt alleen maar blijven focussen op het aantal doden, maar weigert de ‘big picture’ te zien of wellicht kun je die gewoon niet zien. Wellicht kun je niet logisch nadenken en ben je niet in staat om oorzaak en gevolg aan elkaar te koppelen. Zelfs wanneer je tot het gevolg van 1 actie zou kunnen komen dan ben je niet in staat om daar de consequenties weer van te onderkennen.
  En daar zit jouw grote probleem, je denkt veel te simpel en voor jou is het slechts A of B. Helaas zit de realiteit niet zo in elkaar en heeft iedere actie een reactie en die reactie heeft ook weer een reactie etc etc. Gelukkig zijn er velen die wel 10 of 20 stappen vooruit kunnen denken. Het enige wat jij dus moet doen is inzien dat jij die capaciteiten niet hebt en dat je jezelf volledig belachelijk maakt door continu met irrelevante verhalen te komen. Een verhaal wordt pas relevant wanneer je ALLE aspecten in je afweging betrekt en dus niet gaat cherry picken om het zo mooi mogelijk te maken.

  Ik weet nog goed hoe jij hier, bij het begin van Covid, aan het schermen was met 36.000 doden en dat Covid daar nog onder zat, dus niet gevaarlijker was. Daarna werden het 560.000 doden en daar zat Covid toen ruim onder, dus was jou conclusie dat het niet zo dodelijk was.
  Nu zitten we bijna op 1,3 miljoen GEREGISTREERDE doden (in werkelijkheid zijn het er veel meer) in amper 6 maanden tijd, horen we jou niet meer over de 36.000 of 560.000 doden, nee, jij hebt weer wat anders verzonnen om je ongelijk weer om te kunnen zetten in een zelf verzonnen waarheid. En ook die zal weer achterhaald worden doordat Covid nog lang niet klaar is. Pas op het eind kun je de rekening opmaken en daar zijn we nog lang niet.

  En voordat je begint over het feit dat de griepdoden dit jaar worden meegerekend bij de coronadoden……………………….
  Misschiem moet je ook hier eens logisch nadenken. De verspreiding van griep zal ook dit jaar vele malen minder zijn dan voorgaande jaren, simpwelweg omdat er dus nu beperkende maatregelen zijn (mondkapjes en afstand houden plus desinfecteren). En ja, die maatregelen helpen ook tegen het inperken van de griepgolf. Vandaar dat je ook niet zoveel zult horen van een griepgolf.
  Is die logica voor jou enigzins te volgen of is het alweer een brug te ver ?

 6. En om de dames helemaal huiswerk te geven.
  In Jip en Janneke taal een normaal vaccin is een verzwakte versie van iets en dat wordt getransporteerd/ aangeleverd in een soort verpakking.
  Een DNA / RNA vaccins is een heel andere wereld en nog nooit echt goed gelukt.
  En wat er wel is is niet erg effectief. Hiv .. aids…
  En je hebt geen flauw idee wat de gevolgen zijn. Van 1 a 2% van het menselijk DNA is bekend wat het ongeveer doet RNA is weer een andere wereld. En kan zelfs los aangepast worden blijkt. Octopussen… soorten. Wat ze tot aliens heeft bestempeld. Van het meeste hebben ze geen flouw idee en zoals gewoonlijk wodt het dan dark genoemd zoals dark matter en dark energie of Big bang.
  De manier waarop dna zich repliceert is een mind blowing complex iets. En het is zo complex dat ik persoonlijk denk dat het vrijwel uitgesloten is dat zoiets zich natuurlijk kan ontwikkelen.
  Dus dames leeft je uit.
  Ik ga weer iets anders doen. Tiempo perdido dit hier.

 7. Ha ha … Nog steeds gefrustreerd, zoals gewoonlijk lezen de dames niet goed. En reageren op iets waar ze denken iet mee te kunnen doen. Cherry picken en dan nog fout ook.
  Waar staat dat ik zeg het is de 19e versie. Ik zeg er staat 19 omdat dit niet de eerste versie is. Die benaming nieuwe virus is een sale pitch. Het is niet nieuw, het bestaat waarschijnlijk al heel erg lang. Dit is versie zoveel. Maar nu testen we er specifiek op. Dat is alles. En dan nog met een test waar je alles mee vindt.
  SARS-CoV-2 En Denemarken heeft weer een versie erbij.
  Versie G is nu vrij actief maar ook dat is weer achterhaald.
  En volgend jaar hebben we er weer een heel rijtje.
  Grow up.

  En nee het verspreid niet beter. Het verspreid slechter. 208 in de usa alleen 35 miljoen geschatte besmettingen maar de werkelijke aantallen zullen veel hoger hebben gelegen. ?
  En nee het is niet echt dodelijker maar het is dodelijker gemaakt.
  Foute behandeling en angst.
  Ja daarom alleen ouderen.
  E n nee er is geen vaccin voor influenza. Influenza is een groeps naam. Net zoals Corona dat is en Sars en ziektebeeld omschrijft.
  Er worden elke jaar vaccins ontwikkeld voor specifieke strains. Waarvan zee denken dat die het meeste voor zullen komen. Normaal 3 maar vorig jaar 4 en dat grapje kan wel eens covid erger gemaakt hebben.

 8. @wesley:

  There are some key differences between flu and COVID-19. COVID-19 seems to spread more easily than flu and causes more serious illnesses in some people.

  It can also take longer before people show symptoms and people can be contagious for longer.

  Another important difference is there is a vaccine to protect against flu. There is currently no vaccine to prevent COVID-19.

  Daar komt ook nog het volgende feit bij kijken : in landen waar preventieve maatregelen zijn genomen ligt het aantal gevallen veel lager dan in landen waar dat niet het geval was.

  You do the math.

 9. In NL volgens het CBS
  2015 12681
  2018 14044 (zwaar griep jaar)
  2019 12607
  2020 1e kw 4029
  2020 2e kw 2279
  Wat heel raar is want covid valt onder longaandoeningen.

  Curacao heeft beperkte oude bevolkingen statistiek, medische statistiek is er volgens mij niet.
  Was een puinhoop. En artsen vulde maar wat in.
  Je wordt geopereerd en gaat dood op een verpleegafdeling, waaraan. Ja harstilstand.
  Ja covid wordt nauwelijks door kinderen verspreid en gaan alleen in uiterst zeldzame gevallen er aan dood.
  In de Vs aan influenza wat er ook gewoon nog is meer dan 4000 kinderen aan dood gegaan. Niet aan covid. Influenza wordt verpreid door kinderen. Covid door ouderen.
  Iedereen vergeet dat 30% in NL en ook hier ouder dan 60 is.
  Men blijft leven op een berg medicijnen.
  Dementie is doodsoorzaak 1 in de UK en dat wordt in heel Europa ook zo.
  Hier ook.
  En dit forum geeft daar veelvuldig blijk van.

 10. Speciaal voor Ambulant, die zoals gewoonlijk een totaal eigen interpretatie heeft betreffende het Covid 19 virus. Als je onzin verkoopt probeer er dan tenminste iets geloofwaardigs bij te zetten.

  “Op 11 februari maakte het hoofd van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus een nieuwe naam bekend: Covid-19. Daarbij staat ‘Co’ voor de virusgroep corona waartoe de nieuwe ziekte behoort. Corona heeft zijn naam dan weer te danken aan de krans rond de virusdeeltjes, corona in het Latijn. ‘Vi’ verwijst naar virus, terwijl 19 duidt op het jaartal waarin het nieuwe virus uitbrak: 2019. Voeg deze drie samen en je krijgt Covid-19.

 11. Is het virus minder dodelijk dan we dachten?

  Met de tweede coronagolf neemt ook het aantal sterfgevallen weer toe: sinds oktober zijn in Nederland 1.350 personen aan covid-19 overleden. Maar hoe staat dat in verhouding tot een stevige griep, en is het overlijdensrisico nu lager?
  Drie stellingen beoordeeld.

  https://www.topics.nl/is-het-virus-minder-dodelijk-dan-we-dachten-a15227171vk/89f3ea33e58548b95c26d600b1e006cb445c7101c81a67d0dc7bd13dc5060b7f/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=ad&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=AD&utm_content=topics

 12. @ Jury

  door long gerelateerde ziekten zoals influenza sterven in Aruba alleen 94 mensen per jaar… van curacao heb ik de cijfers niet.

  @Wesley: graag één (1) mailadres gebruiken.
  Ik heb geen zin om elke reactie van jou goed te keuren.

  Commentpolis

 13. @ Jury
  mee eens.. meer doden door covid dan influenza. Gemiddelde leeftijd van overlijden is 82 jaar… sorry hoor, heel vervelend, maar ouderen gaan nou eenmaal ergens aan dood.
  en het goede nieuws van covid… Mortality in children seems to be near zero (unlike flu) which is also reassuring and will act to drive down the IFR significantly.
  Dus ik zou zeggen liever influenza dan covid… want bij influenza gaan kinderen dood en covid alleen ouderen.
  bron cebm: https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/

  dit is media infused massa hysteria. Walgelijk gewoon. Hou er mee op. Loopt de spuigaten uit deze hysterie. En curacao was wel toppunt van hysterie in maart. Heel eiland dichtgooien en bevolking vervolgens om laten komen van de honger. En dan nu toch grenzen open, want ze hadden toch maar verkeerd besloten om de grenzen in eerste instantie dicht te gooien. Ongelooflijk incompetent niveau hier op t eiland.

 14. Covid 19 heet 19 omdat het de zoveelste versie is.
  Het was in 2001 voor het eerst gedetecteerd terwijl het er al heel lang is.
  Maar goede RNA testen zijn er nog niet zo lang. Er was in 2012 een NL-versie.
  De 2001 versie het vaccin redde het niet omdat het als weg was voor ze iets hadden.
  Nu is versie G het meest actieve.
  In Denemarken is nog een andere ontdekt. Paniek. Niet omdat het zo gevaarlijk is nee. Omdat je dan een ander vaccin moet zoeken. Dus nee het gaat nooit weg net als griep.
  Het griep vaccin met versie 4 heeft dingen waarschijnlijk gevoeliger voor Covid gemaakt.
  Zo.n PCR test is super gevoelig en test bijna op molecuul niveau.
  Een sampel wordt tot 35 keer vermenigvuldigd.
  Als iemand het schaakbord rijskorrel ding snapt dan weten ze precies wa tik bedoel. Er wordt van een grasspriet een voetbalveld gemaakt. En NL speelt vals door de vermenigvuldiging van 30 naar 35 te verhogen.
  Als iemand in de buurt van het lab iets heeft en hoest zijn alle testen positief.
  RNA positief zegt niks over: besmet, besmettelijk of ziek.
  Klinische testen moeten dat uit wijzen.
  En ja als je eerst 1000 per dag test en nu 15000 ja dan vind je meer. Raar he.
  Waarom gaan er nu veel minder dood.
  Tja. Omdat het eigenlijk al voor bij is en de meest gevoelige al zijn weggevallen. Plus ze weten beter te behandelen en ondernemer dat intuberen niet de beste oplossing is.

 15. @Wesley
  er is 1 niet onbelangrijk verschil:
  griep dooft van zelf weer uit, mede door reeds opgebouwde immuniteit?, om een paar maanden later, in Europa in de winterperiode, in een al dan niet gemuteerde versie weer de kop op te steken.
  COVID-19 dooft NIET vanzelf uit en zal miljoenen doden tot gevolg hebben indien er geen vaccin of medicijnen worden gevonden.
  Bij COVID-19 is er nog nauwelijks opgebouwde immuniteit.
  ps vraag mijnerzijds: heerst de griep jaarlijks op de Caribische eilanden in dezelfde mate als in Nederland/Europa? (want geen winterperiode).

 16. en waarom denken jullie dat mensen in NL geen afstand houden? Ik zal t jullie verklappen: Omdat t virus niet dodelijk is voor 99.9% van het volk. Als je jong en gezond bent is de kans NUL om te overlijden. Dus hou eens op met hysterie, t is irritant. Als jullie hysterisch zijn, sluit jezelf op in een kamer ofzo.

 17. Wat een hysterie over een griep met iets hogere mortaliteit dan influenza.
  geloven jullie mij niet.. lees even het CEBM of CDC na. Hierbij de link: https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/

  van het cebm: aking account of historical experience, trends in the data, increased number of infections in the population at largest, and potential impact of misclassification of deaths give a presumed estimate for the COVID-19 IFR somewhere between 0.1% and 0.35%.

  Nu ophouden met die hysterie aub. Jullie hysterische mensen zijn lastig want zorgen dat andere mensen honger lijden en worden beperkt in bewegingsvrijheid.

 18. Je kunt beter het eiland op slot doen. Niks toeristen. Is alleen maar risico. Den haag meet met 2 maten. De zwarte maat is weer eens korter.

 19. In delen van Catalonia en de Balearen hebben ze zoveel last van de grote hoeveelheid toeristen dat ze acties tegen hen voerden. Zand in eten gooien op terrassen, graffiti op bussen en vakantiewoningen, banden van huurfietsen en huurauto’s werden lekgeprikt, lijm in sloten vakantiehuizen, massale bestorming hotels en restaurants, verf in zwembaden, en nog meer.
  De woningnood daar wordt ook veroorzaakt door het toerisme. Maar hier is alles anders? Of toch niet?!

 20. Hoe lang geef ik dit nu al aan!
  Als we tot 1/7 nog maar 29 gevallen hadden en na opening grens over de 300?
  Kom op zitten ze te slapen hier of laten ze zich ringeloren door die kwallen van CHATA!
  We hebben zoveel oude zieke mensen hier, ik vind het zorgwekkend allemaal.

 21. Ja, zie ik ook. Op televisie zie je dat ze in Nederland afstand moeten houden en toch feestjes doen. Datzelfde spul komt nu naar curaçao. En ze denken dat, als ze besmet worde, ze in Nederland wel naar het ziekenhuis gaan. Dus wij zijn de klos!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties