27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Ex-bondcoach Curaçao: ’Ik snap Guus Hiddink niet

Curaçao heeft de zaken met Remko Bicentini nog altijd niet afgehandeld | Jeroen Kapteijns

Krap drie maanden geleden werd Remko Bicentini overvallen door berichten in de media dat hij als bondscoach van Curaçao plaats moest maken voor Guus Hiddink. Het kort geding is op 12 november | ANP

Bijna drie maanden nadat Remko Bicentini werd overvallen door berichten in de media dat hij als bondscoach van Curaçao plaats moest maken voor Guus Hiddink, zijn de zaken met de grondlegger van het succes van het voetbal op het eiland nog altijd niet afgehandeld. Bicentini is deze donderdag door de voetbalbond van Curaçao zelfs voor het gerecht in Willemstad gedaagd voor een kort geding.

 

Telesport sprak met Bicentini, die de huidige situatie ’de wereld op z’n kop’vindt.

Wat is de inzet van het kort geding?

„De bond wil via de rechter afdwingen dat ik een vrijbrief geef aan Hiddink om toch te gaan trainen met de nationale ploeg, ondanks dat het met mij nog niet is opgelost. Ik verbaas me daarover, want ik vind dat dit niet aan mij is. Het is een erecode en daar zou Hiddink zich aan moeten houden, los van wat ik er van vind. Hij heeft zelf duidelijk gezegd in De Telegraaf en bij FOX Sports dat hij pas zou tekenen als alles goed geregeld zou zijn met mij. Ik ben ook niet van plan om iets te zeggen waar ik niet achter sta. Nu moet ik gaan verklaren dat Hiddink toch mag beginnen. Dat is toch de wereld op zijn kop?”

Waarom duurt het zo lang voordat de zaken geregeld zijn?

„Mijn wens was in eerste instantie om terug te keren als bondscoach, omdat de resultaten goed waren en ik jarenlang mijn hele ziel en zaligheid in dit project heb gestopt. Als dat dan echt niet mogelijk was dan wilde ik dat mijn contract – dat nog tot medio 2022 liep en bij plaatsing voor het WK automatisch verlengd zou worden tot en met dat toernooi – correct zou worden afgehandeld. Daar is nog steeds niks van gekomen. Ik heb zelf water bij de wijn gedaan, maar dat heeft niet geholpen. Er zijn twee schandalige voorstellen gedaan door de bond van Curaçao, echt respectloos. De enige oplossing voor deze situatie is dat Curaçao op een respectvolle wijze mijn contract afhandelt.”

Heb je zelf contact gehad met Hiddink hierover?

„Drie dagen geleden ben ik door hem gebeld en heeft hij aangegeven dat hij toch aan de slag wil met de groep, omdat het allemaal te lang duurt en de groep niet stil kan blijven staan. Op zichzelf heb ik daar begrip voor. Alleen ligt de sleutel niet bij mij, maar bij de bond die niet met een normale regeling komt. Ik snap Hiddink niet. Hij is 74 en heeft al zoveel meegemaakt. Van zo iemand verwacht je niet dat hij het drie maanden lang zo op zijn beloop laat. Hij had gewoon keihard moeten zeggen: ’Los het op, anders kom ik niet naar Curaçao.’ Dan was het opgelost. Zo werkt die erecode ook. Als je dan toch aan de slag gaat als collega-trainer, dan hef je de werking van die erecode op. In dat telefoongesprek gaf Hiddink aan dat hij mijn pijn voelt en weet hoe het is, omdat hij het zelf ook heeft meegemaakt. Maar ondertussen zit hij wel hier op Curaçao en gaat hij gewoon aan de slag.”

Wat doet dit allemaal persoonlijk met jou?

„Dit doet zoveel pijn. Ik ben er de hele tijd mee bezig. Ik heb veertien jaar gewerkt voor de bond en ben de meest succesvolle bondscoach die Curaçao ooit heeft gehad. Als je dan vanuit de media moet vernemen dat je ontslagen bent, is dat een harde tik. Als dan de zaken ook niet netjes worden afgehandeld en er zo respectloos met je wordt omgegaan, gaat je dat niet in je koude kleren zitten. Gelukkig word ik goed ondersteund door mijn advocaat Jan Kabalt, maar deze situatie is extreem pijnlijk. Ik heb mijn vrouw niet meegenomen naar Curaçao, want ik ben niet te genieten. Dit zit de hele dag in mijn kop.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

4 reacties

 1. Het contract met Bicentini kon waarschijnlijk anders worden afgehandeld.
  Het zou zeker voor Bicentini een voordeel zijn als hij een positie als tweede man van de selectie voorstelt. Hij pikt dan ervaring met Hiddink die hem later zeker een positieve marktwaarde geeft.
  Lets seek a win/win solution

 2. Het is onbegrijpelijk dat voetbaltrainers als Guus Hiddink en Dick Advocaat die multi miljonair zijn op hun 73ste nog de behoefte hebben om de ontwikkeling van jonge trainers in de weg te staan.

 3. Guus Hiddink is een enge man, de Alvin Daal van de voetbalwereld.

  Maar als Bicentini moet worden doorbetaald voor de duur van zijn contract, dient de daarvoor verantwoordelijke bestuurder bij de bond op te stappen.

  Bij dit soort langdurige contracten die je evaluatiemomenten in te bouwen, waarop je met een paar maanden salaris uit elkaar kunt gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...