31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Record aantal besmettingen op Curaçao

Meestal een zonnetje, een koel briesje en warm zeewater op Curaçao |
foto: Arie Kieviet-HH/ANP

WILLEMSTAD – Op Curaçao is woensdag een record aantal coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om 51 gevallen. Niet eerder waren er zoveel registraties van besmettingen op één dag op het eiland.

De overheid laat weten dat wordt onderzocht of er een specifieke bijeenkomst is geweest waar veel mensen besmet zijn geraakt. Meer dan dertig van de nieuwe besmettingen kunnen namelijk niet gelinkt worden aan al bestaande gevallen.

Op Curaçao ligt het aantal besmettingen al enkele weken om en nabij de 300. Gisteren zijn ook 28 personen hersteld van een besmetting met het Covid-19 virus. Het eiland kent sinds 14 september een avondklok, sinds augustus zijn dans- en muziekactiviteiten verboden. Verder moeten mensen zo veel mogelijk afstand houden.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

4 reacties

 1. Ligt allemaal aan de toeristen die niet aan de regels houden hier en weet niet wat die fred schiedam allemaal lult dat het aan de bewoners ligt en niet aan de toeristen wat grote onzin is want iedere bewoners hier draagt mond kapje vergeleken met al die toeristen uit nederland die geen mond kapje dragen of afstand houden dat zie je dagelijks in het supermarkt van tweel in Jan thiel. En dat is het zelfde in nederland ook ze houden gewoon niet aan de regels

 2. Rare foto van toeristen bij dit verhaal, aangezien bekend is dat deze nieuwe besmettingen niet toeristen betreffen maar eigen bewoners. Trouwens, Nederlandse toeristen worden voor vertrek allemaal getest, en mogen pas meevliegen als de test negatief is (dus: geen corona). Jammer voor de stemmingmakers, maar met die toeristen zitten ze er naast!

 3. Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral.
  Anno 2020, zeker in deze pandemische en economische downturn waar ook onze economie in een vrille is verzeild, een waarheid als een koe.
  De commercie dicteert en jongleert met demagogie.
  Ga je niet dood van de Covid, dan ga je dood van de honger.
  Kiezen tussen 2 kwaden.
  Als zoals praktisch overal ter wereld, waar gestuurd wordt op rendement, cijfers en voorspellingen huppelen de overheden er achteraan. Zij zijn geen partij meer voor de economische machten.
  Uitgehold door de houdgreep van de noodzakelijke en interdependant economie om de samenlevingen maar draaiende te houden. Dat is meer welvaart, meer aanbod, meer keuze, meer kansen, meer, meer, sneller, beter, goedkoper en het beste van alles binnen handbereik. Aan de top van onze volksgezondheid verantwoordelijken de opdracht om het rond te breien. Patchen als het moet. Zij doen hun uiterste best binnen de speelruimte die hun gegund is.
  Let’s hope dat deze Covid spike voorbij zal trekken en het economische paradigma geen onherstelbare tol zal eisen van onze kleinschalige maar closely knitted society, waar het ook voor klimaat vluchtelingen goed toeven is.

 4. De CHATA met Slier aan kop zullen straks de geschiedenis boeken ingaan dat zij zonder oog voor de volksgezondheid zo hebben gelobbyd by NL om toeristen hierheen te halen.
  Kan er donder opzeggen dat het meeste geïmporteerd is, zeker als je nagaat dat we tot 1/7 slechts 29 gevallen hadden.
  Domestic terrorism, shame on all of you!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...