25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

NU | Nederlandse Staat houdt ook Antilliaanse vliegmaatschappij Winair overeind

A Winair aircraft

De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Winair ontvangt 3 miljoen dollar (zo’n 2,46 miljoen euro) staatssteun van de Nederlandse overheid. Dat is nodig omdat het bedrijf ernstig te lijden heeft onder de coronacrisis. Dat schreef minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister-president van Sint-Maarten, waar Winair zijn thuisbasis heeft, heeft het Nederlandse kabinet gevraagd om financiële steun. De inkomsten van het bedrijf zijn fors gedaald terwijl de kosten gewoon doorlopen.

De redding is volgens Van Nieuwenhuizen nodig om de bereikbaarheid van de Antillen op peil te houden. Winair is de enige maatschappij die vliegt op alle zes eilanden van de Antillen.

“Hoewel de pandemie op dit moment van mensen vraagt om reisbewegingen te beperken, zijn er tal van situaties waarbij personenvervoer noodzakelijk is. Denk aan ziekenvervoer, vervoer van studenten, of andere noodzakelijke reizen. Bovendien is verbondenheid van de eilanden essentieel voor het vervoer van goederen, post en de toekomstige verspreiding van vaccins”, aldus de minister in de brief. Ook draagt een goede infrastructuur bij aan het herstel van het toerisme op de eilanden, als de pandemie eenmaal achter de rug is, denkt ze.

De steun betreft een hypothecaire lening met een rente van 4,41 procent per jaar. Het luchthavengebouw van Winair dient als onderpand. De looptijd van de steun is vooralsnog achttien maanden, maar kan met wederzijds goedvinden naar zes jaar worden verlengd.

Voorwaarde voor de steun is dat de luchtvaartmaatschappij gedurende de looptijd van de lening geen bonussen mag uitkeren aan bestuurders of commissarissen. Ook mag er geen winst of dividend worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Een andere belangrijke voorwaarde is dat Winair de verbindingen tussen de eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius in de periode van de staatssteun in stand houdt.

Bron: NU.nl 

Artikel delen

5 reacties

  1. In de afgelopen jaren is Winair op allerlei manieren bevoordeeld, van steun voorzien, en ook geld gegeven. De Nederlandse Staat is aandeelhouder, dus zouden allerlei opdrachten juist als een aanbestedingsprocedure moeten gebeuren. Maar dat doet de Nederlandse Staat niet, dus wordt een monopolist in stand gehouden op oneerlijke concurrentie wijze. Winair is het slechtste dat de eilanden kon overkomen vanuit de optiek van connectivity. Dat is helemaal niet het belang van dit bedrijf. Winair zorgt er ook voor dat de kosten van levensonderhoud op Statia en Saba veel te hoog zijn. Er zijn genoeg andere maatschappijen die op de eilanden zouden kunnen en willen vliegen, maar die worden door het regime van de foute kolonel Knops bewust buiten de deur gehouden. “Stel je voor dat ze op die eilanden meer welvaart zouden krijgen….”

    En dat Nederland aan een klein bedrijf op een bedrijfsgebouw van misschien hooguit 150.000 euro nieuwbouwwaarde een hypotheek geeft van 2,5 miljoen euro is op zijn zachtst vreemd te noemen. Je kunt nu al uitrekenen dat Winair die rente ook niet kan en zal betalen. Dat is 108.486 euros per jaar, ruim 9000 euro per maand.
    We zullen wel zien dat binnenkort alles omgezet wordt in coronasteun en om niet.

  2. Grote vliegtuigen kunnen niet landen op een aantal Nederlandse gemeentes en dus moet je wat voor je inwoners.
    Nederland kan best voor het blok zijn gezet door Winair maar neemt wel haar verantwoordelijkheid om haar gemeentes/inwoners hier goed en snel bereikbaar te houden. Als kleine aandeelhouder zullen ze, na deze financiële injectie, ook de financiën wel beter in de gaten gaan houden.

  3. Geen miljoenen $$ meer in kas bij de familie’s ???????van ex weilen supper laaie lichter Claudy W, zij bezitten het hele eiland tot aan de laatste korrel zand.Praatjes vullen geen gaatjes, van Nieuwenhuizen, ga eens de bergen in dan zie de armoede, maar ga ook kijken waar de Wothy’s wonen dan val je stijl van je bezopen kruk af.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -