30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 18:46

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

NU | Nederland gaat vijf weken op slot: dit zijn alle maatregelen

HomeMediaNU | Nederland gaat vijf weken op slot: dit zijn alle maatregelen

Rutte vanuit Torentje: ‘Nederland gaat op slot’

Het kabinet heeft maandag een harde lockdown afgekondigd die tot en met zeker dinsdag 19 januari zal gelden. Wat kan er tot die tijd niet meer en wat nog wel? Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen.

De onderstaande maatregelen gaan in de nacht van maandag op dinsdag om 0.00 uur in. Van woensdag 16 december tot maandag 18 januari blijven de scholen en kinderopvang gesloten.

Winkels, cultuur en pretparken

Alle niet-essentiële winkels blijven vanaf dinsdag 0.00 uur gesloten. Supermarkten, slagers, bakkers, drogisterijen, tankstations en opticiens blijven open, net als weekmarkten.

Doorstroomlocaties worden gesloten. Denk aan pretparken, casino’s, bioscopen, theaters en andere culturele instellingen.
Bibliotheken blijven open voor het ophalen en inleveren van boeken.
Buurthuizen blijven open voor kwetsbare personen.

Sportscholen en contactberoepen

Mensen met een contactberoep, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, kunnen voorlopig niet werken. Mensen met een zorgberoep, zoals tandartsen en fysiotherapeuten, zijn hiervan uitgezonderd.
Sauna’s, sportscholen en zwembaden gaan dicht.
Buiten sporten mag nog wel, maar maximaal met twee personen op 1,5 meter afstand. Teamtrainingen en competitiewedstrijden kunnen niet meer.
Buitensportlocaties blijven ook open voor mensen jonger dan achttien jaar. Zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Scholen en kinderopvang vanaf woensdag dicht

Basisscholen en middelbare scholen gaan woensdag dicht en moeten dan zoveel mogelijk online onderwijs aanbieden. Ouders met vitale beroepen kunnen hun kinderen wel laten opvangen. Het gaat om ouders die bijvoorbeeld in de zorg of bij de politie werken.
Kinderen in het examenjaar mogen wel naar school.
De kinderopvang moet dicht, maar mag kinderen van ouders met essentiële beroepen en kwetsbare kinderen blijven opvangen.
Ook het hoger onderwijs gaat dicht en gaat over op online onderwijs.
Het praktijkonderwijs blijft open.

Minder gasten thuis, behalve met Kerst

Thuis mag je nog maximaal twee gasten ontvangen, behalve tijdens de kerstdagen op 24, 25 en 26 december. Dan zijn drie gasten toegestaan.

Hotels en horeca

Hotels blijven open, maar mogen hun gasten geen eten meer serveren. Ook roomservice op de kamers is niet meer toegestaan.
De overige horeca, waaronder cafés en restaurants, blijven dicht.
Je mag nog wel eten en drinken afhalen bij horeca.

Topsport gaat door

De topsportcompetities, waaronder de Eredivisie in het voetbal, mogen doorgaan, maar wel zonder publiek. Dat was ook al het geval.

Kerken, moskeeën en gebedshuizen

Gebedshuizen zoals kerken en moskeeën blijven open.

Reizen

Het openbaar vervoer blijft wel rijden, maar is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen.
Voor buitenlandse reizen geldt het dringende advies om die niet te boeken tot half maart, alleen als ze strikt noodzakelijk zijn.

Bron: Nu.nl

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Ridicuul dat gebedshuizen wel open mogen blijven.

    Huizen waar intellectueel zeer zwak ontwikkelden een fantasiefiguur aanbidden die over water loopt en water in wijn verandert.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties