NU | Definitief levenslang voor moord op Curaçaose politicus Helmin Wiels

Definitief levenslang voor Elvis (monster) Kuwas

Definitief levenslang voor Elvis (monster) Kuwas

De levenslange veroordeling van Elvis K. voor de moord op politicus Helmin Wiels uit Curaçao, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald.Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij was leider van de toen grootste politieke partij, Pueblo Soberano (Souverein Volk).

Elvis K. kreeg zijn levenslange straf eind augustus 2014 van de rechtbank in Willemstad, ook nog voor twee andere moorden. Het gerechtshof bevestigde dat vonnis later. K. ging tegen die uitspraak in cassatie.

K. had aangevoerd dat als hij voor het ondergaan van zijn levenslange straf aan Nederland wordt overgedragen, hij geen uitzicht meer heeft om nog ooit vrij te komen. Dat zou in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Volgens het hof en de Hoge Raad staat hem echter niets in de weg om in Nederland later om nieuwe beoordeling van zijn zaak te vragen. Elvis K. werd naar Nederland overgebracht, omdat zijn veiligheid in de gevangenis op Curaçao niet kon worden gegarandeerd.

Vrijgesproken
Twee andere verdachten, Carlos P. (32) en Dangelo D. (27), werden eerder vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Wiels. De opdrachtgevers zijn nog niet vervolgd. Minister Nelson Navarro stelde vorige maand dat het OM zicht heeft op deze verdachten.

Wiels stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van het eiland en maakte een vuist tegen corruptie. De politicus gold ook als controversieel en had veel tegenstanders. Hij werd beveiligd maar was op het moment van de moord in zijn eentje op pad.

Bron: NU.nl

7 Reacties op “NU | Definitief levenslang voor moord op Curaçaose politicus Helmin Wiels

 1. Aysa, volgens mij ben je een comma vergeten.

 2. Wiels stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van het eiland en maakte een vuist tegen corruptie.

  Maar hij liet GS en Cooper hun gang gaan.. dan ben je medeplichtig!

 3. Wiels stond bekend als strijder voor onafhankelijkheid van het eiland en maakte een vuist tegen corruptie.

  Fam wiels is de meest corrupte familie op het eiland.

 4. Eingelijk heeft geen zin op reactie te plaatsen ,maar ik doe het toch ,mooi en aardig hij krijg levens lang over een paar jaar word hij moe van zwijgen,lek hij wat op de vloer ,word hij meteen geliquideert niemand weet hoe of wat ,zand derover het leven gaat door .Het ernstig is die Opdrachtgevers zelf lopen vrij rond net alsof niks aan de hand is , en op naar de volgende die in hun weg staan , hebben een luxueze leven , liggen op het strand ergens op een eiland , met een cocktail aan het genieten van hun mooie leven en boze plannen.Dit crime lig bij de hoge pieten ……OM ,Nederland ,Politicus,Mafia,en bij de Bank ..Wie heeft een schone geweten steek zijn hand op ! Niemand dus….

 5. Juist ta mnera nan ta hasiendo ku Boneiru nan ke hasi ku nos dushi isla korsow tambe tur bai laba nan sanka

 6. Cornelisen

  Raaar maar ik denk dat de moord van wiel heeft te makken met al die coruptie van husticia want iemand die levenslang in de cel terwijl de hoofdman dat betaal voor de moord van wiels loop vrij een persoon krijgt levenslang en waar is fe hoodfman die betaald? Zit die hoofdman in de rechtzaal? Raar zit die hoofdman in de politic? Masr is die man die betaald om wiels te afmaken ?? Wat voor hustitie hebben we in Curacao?? The nederlanders die in de rechtzal zit laat all die antiliaanse mensen word vermoor xo hun kunnen geniet van Curacao mensen ogen open mensen loop niet met nullie ogen dicht morge krijge we spijt van de nederlanders die kn de rechtzal zit

 7. Yeah! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *