PBC | Automobilisten Curaçao zijn brokkenmakers

Inter-assure zegt Automobilisten op Curaçao zijn brokkenmakers | Foto Persbureau Curacao

Inter-assure zegt Automobilisten op Curaçao zijn brokkenmakers | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Automobilisten op Curaçao zijn brokkenmakers. Op elke 100 duizend inwoners maken wij op Curaçao 20 keer meer ongelukken.

Dat zegt Inter-assure, één van de verzekeraars van autoschade. Dagelijks zijn er 35 schademeldingen op Curaçao. Ruim één op de zeven automobilisten meldt zich jaarlijks bij de verzekering. Volgens Inter-assure is de WA-autoverzekering op het eiland verliesgevend voor verzekeraars.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Automobilisten Curaçao zijn brokkenmakers

 1. Breek me de bek niet open over Inter Assure.

  Heb je een aanrijding veroorzaakt door iemand die bij Inter Assure verzekerd is dan kun je de schadevergoeding op je buik schrijven, want ze betalen nooit uit.

  Ze vertrouwen erop dat je geen zin hebt om naar de rechter te stappen voor je gelijk en steken de schadevergoeding in eigen zak.

  En ja, dan is het inderdaad makkelijk om te zeggen dat Inter Assure verzekerden minder brokken maken. Ze maken er net zo veel, maar deze malafide maatschappij keert gewoon niet uit.

 2. Verkeersveiligheid is een gevolg van het nakomen van gemaakte afspraken. Normaal verantwoordelijke mensen, begrijpen dat het niet nakomen van die afspraken leidt tot verkeerschaos.
  In Curacao zijn veel chauffeurs (m/v) die vinden dat de anderen de door hen zelf uitgevonden regels maar moeten leren.
  Verkeersonveiligheid is dus een gevolg van gestoord gedrag. Dat de politie daar weinig oog voor heeft is verontrustend.

 3. Je kan zelf zonder rijbewijs rondrijden en mensen doodrijden. Krijg je of geen straf of 2 maanden per moord.

 4. Bellen en texten is maar 1 oorzaak.

  Andere oorzaken zijn veel te hard rijden, dronken rijden, zonder riibewijs rijden, bewust door rood rijden, geen richting aangeven en de elementaire voorrangsregels niet kennen.

  En allemaal blijft het onbestraft.

  Of niet, rechter Irma Lips?

 5. observator

  “Op elke 100 duizend inwoners maken wij op Curaçao 20 keer meer ongelukken.” ; in vergelijking met wie wat of welk land ?
  Als dit inderdaad het geval is, wordt dit voornamelijk veroorzaakt door bellende en tekstende dames en heren. Gaarne streng politie optreden op dit onderdeel.

 6. Ja, of je nu wordt aangereden door een onverzekerde of een bij Inter Assure verzekerde, het gevolg is hetzelfde: je draait zelf op voor de door een ander veroorzaakte schade.

 7. Handhaving is hier een zeer trieste aangelegenheid. Sta je naast een politie auto met daarin twee agenten en dan zien wij met z’n drieën een automobilist een behoorlijke overtreding begaan en wat denkt je? Ja, ja, er gebeurt helemaal niks. Dit zie ik te vaak gebeuren.

 8. Joep Meloen

  Tja, zolang je hier je rijbewijs kunt krijgen bij de aanschaf van 2 pakjes boter, de politie niet handhaaft op het naleven van simpele verkeersregels en de meute in de auto het belangrijker vindt om op de telefoon bezig te zijn, te eten, te drinken oftewel alles behalve autorijden, dan gaat natuurlijk nooit iets worden.
  Zou het soms kunnen zijn dat de dames en heren agenten zelf niet op de hoogte zijn met de verkeersregels of is het gewoon desinteresse ?
  De enige fantasie die de politie heeft is mer 30 man op 1 plek gaan staan en dan enthousiast in de krant zetten dat ze de onveiligheid hard aanpakken. En ondertussen lacht heel Curacao zich krom.

 9. Zou dit iets te maken kunnen hebben met het feit dat de aartsluie politie werkelijk niets doet aan toezicht en justitie helemaal niets doet aan straffen?

  Overigens hoop je je dat je nooit een ongeval krijgt veroorzaakt door een bij Inter Assure verzekerde.

  Ik weet uit eigen ervaring dat deze maatschappij alles bij elkaar liegt en feiten verdraait om maar onder uitbetaling uit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *