29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 14:40

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNU.cw | Tekort aan stroom de komende week

NU.cw | Tekort aan stroom de komende week

De windstille periode zorgt voor een grotere vraag en in combinatie met twee turbines in onderhoud kan de stroom gaan uitvallen.

Curaçao moet de komende week rekening houden met een tekort aan electriciteit. Aqualectra heeft momenteel geen reservecapaciteit door de corona-pandemie. Door de lockdown heeft het onderhoud achterstand opgelopen.

De windstille periode zorgt voor een grotere vraag en in combinatie met twee turbines in onderhoud kan de stroom gaan uitvallen.

Het nutsbedrijf maakte gisteren op social media bekent dat er na 10 uur een tekort aan electriciteit zou kunnen ontstaan. Dat gebeurde echter al om kwart over 9. Verschillende wijken bleven tot 11 uur verstoken van electriciteit.

Aqualectra verwacht weer over voldoende capaciteit te beschikken als het onderhoud aan de twee turbines is afgerond.

Bron: NU.cw

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Volgens mij doe je geen onderhoud door met 100 man naast elkaar te staan. Zijn vaak een aantal mensen die toch al niet naast elkaar staan. Daarnaast zal je bij sommige beroepen en risico moeten nemen. Bussen rijden ook en ziekenhuizen zijn ook open.

 2. Alles gooien we op COVID-19. En vergeten wanbeleid, wanbeheer. Na de lockdown hadden er legio mensen aan de slag kunnen gaan om eea te ‘fixen’.
  Wat een stupide sh …zooi, en Jonas Jonis maar incasseren.
  Martina zag dat het goed was!!

 3. @ Peterpumpkineater,

  Ik heb het vermoeden dat de BOO niet meer werkt en die leverde ook altijd electriciteit aan Aqualectra. Doordat ze de laatste jaren veel windmolens hebben neergezet en daar geen back up voor hebben aangeschaft, zitten we nu met de gebakken peren.

  Mijn generator draait momenteel overuren. Iedere keer is het toevallig mijn wijk waar als eerste de stroom verdwijnt. Volgens Aqualectra is dat echer toeval. Toeval zal wel de naam van een manager bij Aqualectra zijn.

 4. Aqualectra is een kut bedrijf, ze plannen geen onderhoud maar pas onderhoud uitvoeren als de boel kapot is. echt ongelooflijk, Dokweg 1 heeft 8 units waarvan een onherstelbaar (de nieuwste) kapot. en dan hebben ze nog 8 units verdeelt over Dokweg II en III, dan hebben ze nog de ISLA Centrale en die oude GT2 unit op Mundo Nobo en dan nog steeds stroom tekort? Maar dat zijn alleen de generatoren er is daar nog veel meer wat ze door gebrek aan kennis of gemakzucht naar de klote draaien. wordt tijd dat ze eens flink de bezem door dat bedrijf halen en al die niet functionerende en volgevreten managers eruit flikkeren.

 5. Shell Pernis in Nederland draait ondanks de corona nog prima.
  Installaties, generatoren etc. Vergelijkbaar maar een heel stuk gecompliceerder dan bij Aqualectra.
  Waarom kunnen ze het daar wel en hier niet?

 6. “Curaçao moet de komende week rekening houden met een tekort aan electriciteit.”

  Linea recta richting Haiti waar men hun eigen electriciteit moet opwekken.

  Iedereen, die zich het daar kan veroorloven, heeft een generator want zonder generator is er geen electriciteit.

 7. Vreemd :

  What about al die hotels guesthouses b&b appartementen etc. die geen/veel minder stroom afnemen ?
  Al die winkels restaurants etc die ook minder/geen stroom afnemen ?
  Er zou juist nu stroomoverschot moeten zijn !
  Of maak ik hier een denkfout ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties