NU.cw | Statenlid Obispo wil verlaging salaris na ophef over hogere salarisschaal

De verontwaardiging was de afgelopen dagen groot nadat de regering het bruto salaris van ministers en Statenleden had verhoogd. | Extra

Het salaris van Statenlid Curtley Obispo PAR) wordt, op zijn eigen verzoek, naar beneden bijgesteld. Dat heeft minister Kenneth Gijsbertha Obispo (MAN) toegezegd. Dat gebeurde gisteren tijdens de eerste behandeling van de suppletoire begroting 2020.

 

De verontwaardiging was de afgelopen dagen groot nadat de regering het bruto salaris van ministers en Statenleden had verhoogd. Per saldo gaan ze er niet op vooruit, maar desalniettemin was de ophef groot. Een besluit uit 2006 zegt dat ministers en parlementariërs 25 procent meer moeten verdienen dan het hoogste salaris binnen het ambtenarenapparaat.

Volgens Statenlid Giselle Mc William (MAN) betekent de toezegging van Gijsbertha dat het salaris van alle Statenleden per 1 september gecorrigeerd moet worden., aangezien het besluit van 29 juni in de Staten voor alle Statenleden gold.

Bron: NU.cw

3 Reacties op “NU.cw | Statenlid Obispo wil verlaging salaris na ophef over hogere salarisschaal

 1. Tico Martina

  HEEEEELLL toevallig dat er in 2006 een bepaling is opgenomen dat het salaris 25% omhoog MOET. Laat dat nu precies de 25% in 2020 zijn die ingeleverd dient te worden. Had men een vooruitziend blik 14 jaar geleden? En Meckie Kwekkie Williams loopt nu popie jopie te roeptoeteren, maar waarom heeft zij niet ook uitzichzelf het voorbeeld van Obispo gevolgd?

 2. Dat zal McW aan haar hart gaan.
  Hoe zit het met ‘Chanel’ levert zij al in?
  Oh nee zij is een ‘Volunteer ’ lol.

 3. Waar is de regering mee bezig? De ambtelijke salarissen en die van de NV’s moeten geherstructureerd worden en niet gemanipuleerd met tijdlijke trucjes.
  Een nieuwe schaal met nieuwe benefits gebaseerd op de vereiste korting van 12.5%. Daar zit iedereen op te wachten. Bij voorbaat opzetten en de wetten aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *