25 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 10:02

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | Twee keer complete stroomuitval op Curaçao

Nu.cw | Twee keer complete stroomuitval op Curaçao

Om 21.00 uur had 85 procent van het eiland weer stroom, om 22.00 uur was de stroom bij iedereen terug gekeerd. | Desmond Brown/IPS

Nadat er eerder in de week op maandag op het hele eiland overdag geen stroom was, is donderdag voor de tweede keer de stroom uitgevallen. Dat gebeurde rond 15.00 uur en aan het begin van de avond kwam het op de meeste plekken weer terug.

Om 21.00 uur had 85 procent van het eiland weer stroom, om 22.00 uur was de stroom bij iedereen terug gekeerd.

De stroom viel donderdag uit als gevolg van een storing in de zogenaamde CRU-plant op het Isla-terrein. CRU staat voor Curaçao Refinery Utilities en is ook bekend als de BOO-centrale.

Eerder deze week was er op maandag tussen 09.00 uur en 17.00 uur al een ‘blackout’ op Curaçao.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

29 reacties

 1. Als het eiland bestuur, visieloos is, een policy heeft van pappen en nathouden en de prioriteiten niet bij het eiland of haar inwoners heeft. En zij gaan mensen aan stellen bij de staats nv’s zijn dat gelijkgestemden personen die een gelijke insteek hebben. Die gaan gelijkgestemden aanstellen als kader en zo gaat het naar beneden.
  En de gevolgen zijn er aqualectra is een afspiegeling van de ambtenarij.
  Geweldig kostbare wanprestaties, geen innovatie geen visie. En de burgers mogen de kosten en torenhoge salarissen betalen. Ze hebben geen keuze.
  En zo zit er asfalt om de gaten, zijn 19 van de 24 vuilniswagens kapot en krijgen we dadelijk een schema wanneer de wijken stroom en water krijgen. Als ze lief zijn.

 2. Ik las dat de niet integere en ongeschikt voor een directeursfunctie zijnde Neysa Isenia, beiden heeft ze inmiddels ook ruimschoots bewezen bij Aqualectra, haar Girograaivriendje Stephen Capella bij Aqualectra binnengehaald heeft als consultant.

  Capella komt na zijn Girofraudes (Ctex, tonnen wegsluizen naar zijn moeder in Panama) nergens meer aan de bak, maar Neysa is heel sociaal – uit de portemonnee van de Aqualectrarekeningbetaler.

  Maar de accountant (Victor Bergisch, Gianni Schob, Henry Jourdain, Ralf Wieriks of Erik van Eps?) zag dat het goed was.

 3. @Joep Meloen:
  Als bedoeld worden de step-up trafo’s van de voedende eenheden, dan regel je of de generator af naar een lagere spanning of, als de trafo mechanisch regelbaar is, regel je een paar wikkelingen af.
  Iedere 1e-jaars weet dat je pas mag gaan schakelen bij gelijke spanning en frequentie.
  Al met al, des te meer reden voor onderzoek door onafhankelijke technisch-deskundigen, bijv. van DNV – KEMA.

 4. Bij Aqualektra zijn de operational costs in 2019 ten opzichte van 2018 buitensporig gestegen en de winst navenant gedaald.
  Ze verzinnen er verklarende redenen voor maar of dat de juiste zijn is op zijn minst te betwijfelen. Papier is geduldig.
  Overigens: een afkeuring van de jaarrekening door een controlerend accountant zegt veel, een goedkeurende verklaring van een accountant zegt niet zo veel. Men kan zoveel posten opleuken of verdonkeremanen wat een accountant nooit kan/zal (wil…) controleren.
  ps als een accountant te vervelend doet, kiest de klant de volgende keer een andere boekencontroleur! HET dilemma van een controlerend accountant. Dient, in behoorlijke mate aan de, al dan niet verholen, wensen (eisen) van de opdrachtgever te voldoen.

 5. Ik las vandaag een reactie op de site van Aqualectra. Hoe die persoon aan de informatie is gekomen stond er niet bij, maar duidelijk was wel dat het bij personeel van Aqualectra vandaan is gekomen.
  Er schijnen transformatoren op het terrein van de ISLA te staan en hun output was maar liefst 5 KV hoger dan het zou moeten zijn (35 KV i.p.v. 30 KV). Dan is het logisch dat je dit niet op het net kunt gooien, dat begrijp ik ook wel, maar……
  Hoe is het mogelijk dat dit voorkomt op 4 transformatoren ? Dan is het geen hardware probleem, maar een software probleem en dan praat je over incompetent personeel. Dat laatste verbaast mij in het geheel niet, dus het wordt hoog tijd dat de bezem door Aqualectra gaat. En aangezien je een cultuur niet kunt veranderen zonder goed leiderschap is het duidelijk dat dit management, in zijn geheel, op moet stappen. En dan praat ik dus niet alleen over de directie, maar ook over het hoger management. Een complete reorganisatie van dit bedrijf is noodzakelijk om de energievoorziening van dit eiland op een professionele wijze op te zetten.
  In geen enkel land, waar ik ooit heb gewoond, had ik een generator nodig om electriciteit in mijn huis te kunnen garanderen. Hier dus wel en de afgelopen dagen heeft dat ding overuren gedraaid, maar gelukkig heb ik, anders dan een aantal keren benzine halen, geen grote problemen gehad. Velen hebben echter de inhoud van hun koelkast en/of vriezer meerdere keren weg kunnen gooien en zeker in deze coronatijden (met veel mensen zonder inkomen) is dat een grof schandaal.

 6. Sinds Neysa Isenia CFO bij Aqualectra zit, is het er een grotere puinhoop dan ooit.

  Maar wat wil je, ze liet bij Girobank als CFO ZEVENHONDERD EN VIJFTIEN MILJOEN verdwijnen, samen met Eric Garcia en Stephen Capella en de moeder van Stephen Capella.

 7. Niet een tweede maar een derde energie Black out heeft het land curacrin totaal plat gelegd en heel veel mensen op niet voorziene onkosten gejaagd.
  Zoals ik gisteren al had gezegd er zijn gewoon een paar MFK en KnDT hufters bezig het eiland bewust en in opdracht van de Hagen Predikers Gerrit de Raaf en Amparo Dos Santos met sabotage naar de kloten aan het helpen, zodat bij de volgende verkiezingen erop hun partij word gestemd. OOK vind ik het vreemd heel VREEMD en opvalend dat er nu speciaal bij de BOO en Aqualectra electra problemen zijn en voor heen niet. Ik weet niet of U het nog weet, maar sinds Pik Pisas een paar maanden aan de macht was als PM, hij meer dan 150 werknemers ( lees MFK leden cq werkloze kneuzen ) aan een thuis zit baan heeft geholpen, maar er zijn er ook minimaal meer dan 50 kneuzen bij de BOO en Aqualectra aangesteld die het verschil van een stop contact en een Olifant niet weten cq niet zien. En Trutje huppelupup en ex algemeen Directeur bij aqualectra Giraf nek Martina laten technische deskundigen uit de hele wereld naar curacrim ( wat een vermogen kost?. ) komen om na te kijken waar het probleem zit, als ze mij vragen om langs te komen en de opdracht geven te kijken waar het probleem vandaan komt. Niet moeilijk om het probleem te vinden, in twee dagen bekent. Eerst een zooitje opruiers met kromme vingertjes op staande voet eruit pleuren, daarna het halve bestuur inclusief het toe kijkend personeel acuut de straat op sturen, allen zonder wacht geld natuurlijk.

 8. De gelijkenis is alom.
  Ook hier de donkere dagen voor kerst.
  Het weer is er gelukkig niet naar.
  De lokalen zijn gelaten en flegmatiek.
  De macambieten, des duivels.
  Daar Glühwein met kaneel en fijne specerijen.
  Hier, witte of bruine rum, op kamertemperatuur.
  Wit voor bruin en bruin voor wit,
  Met een byside/bijzit op de schoot,
  Met passende muziek.
  Daar, de zacht geurende Maîtresse op afspraak,
  In stilte en discretie.

 9. Één keer is een ongeluk, twee keer is onkunde, drie keer is moedwil.
  En wat zijn de consequenties?
  Niets want dat gaat zo bij politieke benoemingen.
  Zelfs al is het systeem een ervenis van de OGEM er is alleen bij gestoken en niets aan veranderen.
  Politieke benoemingen, een verouderd systeem en een mentaliteit “er is geen probleem tot het probleem acuut is, en elke noodoplossing een permanente oplossing wordt brengt dit.
  De top van aqualectra is buiten veel te duur en incapabel totaal overbodig met dit beheerssysteem.
  Van de zotte dat het duurste water en elektriciteitsbedrijf ter wereld dit als product kan en mag leveren. Zonder consequenties voor de nietsnutten van leiding dit kan doen.

 10. TWINTIG UUR GEEN STROOM!

  Kan de grote Giro graaister Neysa Isenia, het laffe huppelkutje dat het vuile werk van de criminele Eric Garcia en Stephen Capella opknapte, ons even uitleggen wat ze bedoelde met IK NEEM MIJN VERANTWOORDELIJKHEID?

  Wegwezen bij Aqualectra, en de domme lul die verantwoordelijk is voor Human Resources bij Aqualectra ook. Hoe kun je iemand in een directiefunctie zetten die (door CBCS) daarvoor ongeschikt is bevonden en zelfs benoemd werd als NIET INTEGER?!

  Voor de eerste de beste typmiep wordt een background check gedaan, maar Neysa Amnesia wordt binnengehaald terwijl alle kranten schreeuwden dat ze niet integer was!

 11. TWINTIG UUR GEEN STROOM!

  Kan de grote Giro graaister Neysa Isenia, het laffe huppelkutje dat het vuile werk van de criminele Eric Garcia en Stephen Capella opknapte, ons even uitleggen wat ze bedoelde met IK NEEM MIJN VERANTWOORDELIJKHEID?

  Wegwezen bij Aqualectra, en de domme lul die verantwoordelijk is voor Human Resources bij Aqualectra ook. Hoe kun je iemand in een directiefunctie zetten die (door CBCS) daarvoor ongeschikt is bevonden en zelfs benoemd werd als NIET INTEGER?!

  Voor de eerste de beste typmiep wordt een background check gedaan, maar Neysa Amnesia wordt binnengehaald terwijl alle kranten schreeuwden dat ze niet integer was!

 12. Één keer is een ongeluk, twee keer is onkunde, drie keer is moedwil.
  Naast een onderzoek door technisch-deskundigen van bijvoorbeeld DNV – KEMA, lijkt het mij nu ook wenselijk dat het OM een onderzoek start naar wat op ontwrichtende activiteiten op de samenleving lijkt.

 13. Kan Girobanktrutje Neysa Isenia even uitleggen wat ze verstaat onder ‘haar verantwoordelijkheid nemen’?

  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dat niet is je bureau leegruimen en je sleutels inleveren, wat in een beschaafd land verstaan wordt onder je verantwoordelijkheid nemen.

 14. Nou, vanmorgen weer omgeving Brievengat, Jongbloed en nog meerdere wijken.
  Wasr zijn deze overbetaalde clowns mee bezig???
  Dit MOET nu een een keer consequenties hebben voor de direktie en management! Ze mogen er niet mee wegkomen en iedere keer een kul-verhaal ophangen en zg oprechte excuses aanbieden…

 15. Neysa Isenia neemt haar verantwoordelijkheid, zegt ze.

  Blijkbaar op dezelfde wijze als ze dat bij Girobank deed.

  Toen ze 300,000 dollar overboekte naar de moeder van Stephen Capella in Panama.

 16. Ik blijf zeggen dat er gewoon door een paar hufters de stroomvoorziening word gesaboteerd in opdracht van de MFK predikant en Haagen preker in de dierentuin Gerrit de Raaf met bijbel in de hand door het land.

 17. Verantwoordelijkheid nemen!
  Het is al een hele stap vooruit dat ze niet zeggen!
  Het komt door Covid, want toen er geen Covid was, was het ook elke keer raak!

  Het komt altijd door de toppers!
  Die hebben iets wel of niet logistiek goed georganiseerd!

  O ja en zeggen dat je verantwoordelijkheid neemt, betekent hier: “ik blijf gewoon zitten, met al mijn riante privileges”,
  business ( flaters) as usual!!

 18. Grote Giro Graaister Neysa Amnesia / Insane-ia neemt haar verantwoordelijkheid, zegt ze.

  Wat in een beschaafd land betekent ‘ik stap op’ en op dit apeneiland betekent ‘fuck you all’.

 19. En gelukkig worden de zonnepanelen, die de energie vrijwel gratis leveren, belast en ligt het hele solar energy-bedrijfsleven op haar gat. Stel je voor dat je dat enorme waterhoofd aan directieleden Aqualectra niet meer zou kunnen betalen.
  Ik wil best wel vanuit Hulanda een batterijtje of twee sturen om te helpen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties