Nu.cw | Twee jaar cel voor psycholoog op Aruba voor ontucht met minderjarige

Ze zegt verder dat veel mensen op Aruba twee jaar een lage straf vinden, maar er rekening mee gehouden worden dat op Aruba seksueel misbruik moeilijk te bewijzen is

Jeffrey Dimitri di Carlo is vrijdag tot twee jaar cel veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een minderjarige jongen. Di Carlo is psycholoog en tevens lid van de politieke partij PPA/UPP en heeft steeds ontkent ontucht te hebben gepleegd met het 15-jarige slachtoffer.

De rechtbank achtte het bewezen.

De officier van Justitie vroeg twee jaar gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank is hier met twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd niet veel vanaf geweken.

De verdachte nam via een video call vanuit de gevangenis (KIA) kennis van zijn straf. Hij heeft twee weken om in hoger beroep te gaan.

Volgens Lisette Gomes van de Arubaanse stichting Stop Abuso Sexual di Mucha, is dit een bijzondere zaak omdat het een psycholoog betreft. “Als psycholoog zou je beter moeten weten dan een minderjarige te misbruiken”, aldus Gomes.

Ze zegt verder dat veel mensen op Aruba twee jaar een lage straf vinden, maar volgens Gomes moet er rekening mee gehouden worden dat op Aruba seksueel misbruik moeilijk te bewijzen is. “In dit geval zag de rechter voldoende bewijs om tot een veroordeling te komen.”

Gomes, die zich al tien jaar inzet tegen kindermisbruik, zegt heel tevreden te zijn met de uitspraak, aangezien in het verleden daders heel vaak vrijgesproken werden wegens gebrek aan bewijs.

Ze zegt zelfs op de hoogte te zijn van twee andere gevallen van kindermisbruik op Aruba waarbij de naam van de dader bekend is. Maar omdat de ouders van de slachtoffers zich schamen, willen ze geen aangifte doen. Gomes zegt er alles aan te hebben gedaan om ze op andere gedachten te brengen. Maar dat heeft tot nu toe niet mogen baten.

Bron: Nu.cw

Een Reactie op “Nu.cw | Twee jaar cel voor psycholoog op Aruba voor ontucht met minderjarige

  1. Aruba schijnt een speeltuin voor pedofielen te zijn, twee jaar cel voor pedofilie is toch niets? De slachtoffer heeft levenslang last van.

    Het is toch jammer dat wij hier geen pedojagers zoals in Nederland hebben. Het is moeilijk uit te leggen dat een pedofiel in Nederland Jos B. voor kindermisbruik en moord maar 12 jaar cel heeft gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *