Nu.cw | Politie tevreden over naleving avondklok

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer | Antilliaans Dagblad

De politie is tevreden over de wijze waarop wordt omgegaan met de avondklok. Volgens Imro Zwerver, woordvoerder van het politiekorps, leven verreweg de meeste mensen op Curaçao de regels goed na.

Dat zei Zwerwer donderdag tijdens een persconferentie.

Als gevolg van het oplopende aantal Corona-besmettingen heeft de overheid afgelopen weekend besloten de avondklok te vervroegen. Tot afgelopen zondagavond ging de avondklok in om elf uur ‘s avonds, vanaf maandag 16 november is dat vervroegd naar negen uur ‘s avonds.

“Afgelopen dagen hebben we als politie gezien dat de bevolking zich goed aan de avondklok houdt”, aldus een tevreden Zwerver. “Tussen acht uur en half negen wordt het al behoorlijk stil op straat.”

Volgens Zwerver is dit een goed teken. “Dit laat zien dat het merendeel van de bevolking toch begint te beseffen dat de regels nageleefd moeten worden, zodat we zo snel mogelijk en zo goed mogelijk weer uit de huidige situatie kunnen komen.”

Zwerwer zei verder tijdens de persconferentie dat er weer meer politie op straat zal zijn om controles uit te voeren. Daarbij wordt gecontroleerd of mensen zich houden aan de maatregelen die zijn ingesteld ter bestrijding van het Covid 19-virus.

De woordvoerder van het politiekorps zei dat komend weekend extra controles worden gehouden. “In het verleden was het steeds weer een uitdaging om de mensen in het weekend van de straat te houden.”

“We gaan ervan uit dat de politie onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Maar we hebben dit weekend voldoende capaciteit zodat we naast de de bekende plekken, ook in de wijken kunnen gaan controleren”, aldus Zwerwer.

Bron: Nu.cw

7 Reacties op “Nu.cw | Politie tevreden over naleving avondklok

 1. @William. Kouwe kak Jan Thiel. Arrogant en poenerig.

 2. @John Bash
  Wat een onzin. Ik woon ook in de buurt van JT, werk zoveel mogelijk thuis en als ik onverhoopt naar kantoor moet dan sta ik idd in de file, wat kouwe kak ermee te maken heeft vind ik eigenlijk erg raadselachtig.

 3. Lachen om de dubbele moraal van het ministerie van Justitie.

  Gehoorzaamheid en “obedience” eisen van de burgers.
  Terwijl dit Ministerie er een ster in is zelf allerlei regels (van o.a. goed bestuur en betamelijke dienstverlening) met voeten te treden.

  (Vriendjespolitiek, selectieve vervolging, corruptie, belabberde service op alleelei vlakken)

 4. De Rechtsstaat

  Dit laat zien dat het merendeel van de bevolking toch begint te beseffen dat de regels nageleefd moeten worden, zodat we zo snel mogelijk en zo goed mogelijk weer uit de huidige situatie kunnen komen.

  Zeer kortzichtig Zwervertje.

 5. Omgeving Jan Thiel. De kouwe kak elke dag in de file. Tja, het wonen daar heeft zo zijn prijs.

 6. Totaal zinloos deze avondklok

  Mensen doen nu gewoon een 2 uurtjes ( 6 – 8) waar ze normaal een hele avond voor hebben.

  Doordat men weet dat men maar twee uurtjes heeft, en men niet kan “spreiden” over de hele avond voelt het nog knusser en gezelliger.

  Dus nog dichter op elkaar gepropt, nog sneller zuipen, binch drinken zeg maar.
  En na het derde biertje houdt niemand meer rekening met de sociale afstand!

 7. Vandaar dat ik er 45 min overdeed om vanaf de rotonde naar huis te komen. Het verkeer zat muurvast plus 2 aanrijdingen en feest bij de Heineken hoek.
  Iedereen wilde zich nog even voor de avondklok laten vollopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *