Nu.cw | Op grote schaal sterilisatie katten in 2021

De donatie is ter beschikking gesteld door WWAR/DierenLot en Abri voor Dieren, twee Nederlandse fondsen waar de stichting al langer mee samenwerkt.

Stichting Kitten Rescue Curaçao op Bandabou heeft vanuit Nederland een grote donatie ontvangen die volledig ingezet gaat worden om maar liefst 1000 katten te steriliseren en vaccineren in 2021.

De donatie is ter beschikking gesteld door WWAR/DierenLot en Abri voor Dieren, twee Nederlandse fondsen waar de stichting al langer mee samenwerkt.

Naast dat er intensief samengewerkt zal worden met dierenkliniek Claus Clinic zal de stichting in 2021 verschillende sterilisatieacties organiseren met Nederlandse dierenartsen die ons eiland speciaal hiervoor bezoeken.

Lokale sponsoren stellen geheel belangeloos een huurauto en accommodatie ter beschikking aan deze dierenartsen. Doordat de dierenartsen tevens zelf hun vliegticket betalen kan de stichting de kosten zeer laag houden waardoor het steriliseren van katten op grote schaal financieel haalbaar is geworden.

Een aanpak die volgens Kitten Rescue Curaçao werkt en zich vooral richt op zwerfkatten, maar er mede voor zorgt dat ook katteneigenaren met beperkte financiële middelen zich kunnen aanmelden bij de stichting voor gratis sterilisatie van hun kat.

De stichting zegt dit jaar ook niet stil te zitten. In de sterilisatieactie afgelopen september zijn er 114 katten gesteriliseerd en gevaccineerd. In samenwerking met de Nederlandse dierenarts Inez van den Brande zullen vanaf woensdag 25 november opnieuw ruim 100 katten gesteriliseerd en gevaccineerd gaan worden in de eigen operatiekamer van de stichting.

Voor de sterilisatieacties in 2021 is de stichting nog op zoek naar welwillende eigenaren van appartementen en resorts die een accommodatie ter beschikking willen stellen aan de dierenartsen uit Nederland. Ook vrijwilligers die een handje mee willen helpen bij deze acties zijn meer dan welkom.

Voor meer informatie over de stichting is te vinden op kittenrescuecuracao.com of op de Facebookpagina kittenrescuecuracao.

Bron: Nu.cw

4 Reacties op “Nu.cw | Op grote schaal sterilisatie katten in 2021

 1. Weer iets wat de cur. politiek heeft laten liggen, en wat door “Nederlandse” en antillaanse vrijwilligers wordt opgepakt.

  En dat soort politici / juristen / andere nobele figuren eist met gekrenkte gevoelens dat men recht heeft op autonomie, of dat nederland onze zelfbestuursrechten met voeten treedt.
  ( Soesepoes, khunneman, Stefie , Kareltje etc)

  Het enige wat echt met voeten is getreden is de plicht om goed en daadkrachtig te besturen!
  Zonder corruptie!

 2. @Lapas: het is sterilisatie, geen castratie.

 3. Dit doet denken aan de middeleeuwen in communistische landen als Rusland en China daar werden gevaarlijke criminelen of psychiatrische patiënten ook zonder ballen wakker.

  De vraag is of dit allemaal zomaar mag, hier wordt het recht op lichaamsintegriteit geschonden en geen haan die naar kraait. Een kat heeft ook recht op een gezonde seksleven.

 4. Wanneer zijn de politici aan de beurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *