Nu.cw | Roep om directe band met Nederland steeds sterker

Roep om referendum steeds luider | Trouw

Bij een eventueel referendum krijgt de huidige ‘autonome status’ van Curaçao nog steeds de meeste steun, maar in vergelijking met het referendum van 2005 verliest het veel terrein.

De roep om een ‘directe band met Nederland’ wordt sterker. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Kenniscentrum Curaçao/University of Curaçao in opdracht van ochtendkranten Extra en Antilliaans Dagblad.

De meerderheid van de bevolking is vóór een nieuw referendum over de toekomstige staatkundige structuur, concluderen de onderzoekers op basis van de uitkomsten.

Vijftien jaar geleden koos ruim twee derde, 68 procent, van het Curaçaose electoraat voor optie A (zelfstandig Land binnen het Koninkrijk). Optie D (integraal onderdeel van Nederland) kreeg toen 23 procent. Nu is dat 45 tegen 37 procent.

Meer dan de helft van de respondenten (56 procent) vindt dat Curaçao moet blijven onderhandelen met Nederland over steun. 22 procent zegt dat Curaçao de voorwaarden moet accepteren en 13 procent juist absoluut niet. 10 procent zegt geen mening te hebben.

Bron: Nu.cw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *