Nu.cw | Illegale diabaaswinning van berg met watertanks hervat

Tegen de Amigoe zeggen de bewoners dat er streng moet worden opgetreden, nu de situatie gevaarlijker wordt als er nog meer diabaas wordt afgegraven | Amigoe

Bewoners van de wijk Hanenberg maken zich ernstige zorgen om illegale diabaasafgraving naast hun wijk. De afgraving heeft een aantal maanden stil gelegen na bezoek van de VVRP-inspectie en de politie, maar de werkzaamheden zijn sinds vanochtend hervat, meldt de Amigoe.

Volgens de avondkrant gaat het om een berg in stedelijk woongebied waarop ook nog eens twee watertanks staan. Door de verwijdering van begroeiing is de berg gevoeliger geworden voor erosie. Er wordt ook dan ook gevreesd voor instorting van de watertanks.

Geschat wordt dat inmiddels zo’n 200 kubieke meter diabaas is afgegraven. De bewoners hebben vanochtend de politie van de werkzaamheden op de hoogte gesteld. Die laten het afweten door overbezetting.

Tegen de Amigoe zeggen de bewoners dat er streng moet worden opgetreden aangezien de situatie gevaarlijker wordt als er nog meer diabaas wordt afgegraven.

Bron: Nu.cw

Een Reactie op “Nu.cw | Illegale diabaaswinning van berg met watertanks hervat

  1. Neem gewoon die tering zooi gewoon in beslag .
    Probleem opgelost , geen woorden maar daden .
    Maar ja iets klopt niet .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *