28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 05:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Rasta Moses slaapt nog steeds in ontruimde woning

Rasta Moses werd afgelopen vrijdag de woning uitgezet die hij de afgelopen veertig jaar bewoond heeft | Foto Nu.cw

Edward Koeiman, beter bekend als Rasta Moses, brengt nog steeds de nacht door in zijn woning, ondanks de ontruiming van afgelopen vrijdag. Met groot machtsvertoon werd zijn woning leeggehaald, maar Moses blijkt te weigeren te vertrekken.

Rasta Moses werd afgelopen vrijdag de woning uitgezet die hij de afgelopen veertig jaar bewoond heeft. Hij heeft de woning te Brakkeput Mei Mei vier decennia geleden gekraakt en de eigenaren hebben hem al die tijd gedoogd.

Enkele maanden geleden is er een juridisch gevecht ontstaan tussen Moses en Asiento Zeilhaven. Afgelopen december bepaalde de rechter al dat Rasta Moses het huis uit moet. Omdat hij daar geen gehoor aan heeft gegeven, zijn afgelopen vrijdag zijn spullen uit de woning gehaald door de politie.

- Advertentie -

Moses op zijn beurt zegt dat de uitzetting onterecht is, aangezien hij in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis en hij daarom nog in de woning mag blijven tot in ieder geval het hoger beroep.

Het zit de laatste tijd niet mee voor Rasta Moses. Op 21 januari mocht hij zijn partij Partido Politiko Kunukero niet aanmelden voor de verkiezingen 19 maart aanstaande. Rasta Moses heeft uit religieuze overwegingen altijd zijn gezicht helemaal bedekt.

Omdat hij in het WTC, waar de aanmelding van politieke partijen plaatsvond, weigerde zijn masker af te zetten, kon hij niet geïdentificeerd worden en daarmee geen kandidatenlijst inleveren.

Precies hetzelfde gebeurde op de dagen van de voorverkiezingen. Hij was naar de stembus gegaan om zijn stem uit te brengen maar toen hem werd gevraagd om zijn gezicht te laten zien, weigerde hij dat. Daardoor mocht hij niet stemmen.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. De broer van…..man?
  Oude bomen moet je niet verplanten.
  Prachtig zo een oude ijzervreter.
  Hij zal waarschijnlijk sterven in het harnas.

  Destijds ook een gechicaneer tussen de uitbaters van dat drijvende restaurant op Brakkeput, een schot in de roos, en de grondhebbers die hun daar weg wilde. Ik koester de onuitwisbare en onafpakbare memories. Altijd het verst van de meute op de laatste schuit zittend het leven van een afstand observerend onder een Arabian midnight sky blue sterrenhemel met een verkoelende bries die de irritaties van de dag verzwolg en mij bewust maakte dat het paradijs hier was en nergens anders.
  Deels ideologische uitbaters van een ander hout gesneden die succesvol iedere keer weer de juridische uitrokingsstrijd met succes aangingen tot hun toko in vlammen opging.

 2. De man werd de woning uitgezet en geen vervangende woonruimte aangeboden, vreemd. Het is toch onbegrijpelijk dat de man wordt gevraagd om zijn masker af te doen, er is maar één Rasta Moses.

  Wellicht kunnen we ruilen, wij hebben hier een Jamaican voor 20.000 NAf per maand als CEO van CTB gehaald en dit terwijl toerisme al een jaar op haar gat ligt.

  Wellicht kan deze Jamaican een te huis voor Rasta Moses in Jamaica, de tjeiba en gantja paradijs regelen. De man vertoont met de dag een kwetsbare gezondheid en aan zijn stem te horen heeft hij waarschijnlijk geen tanden meer in zijn mond.

  Soms vraag ik me af, wat is het met ons dat wij zulke klootzaken zijn? Heeft het met onze huidskleur te maken?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -