Nu.cw | Rasta Moses slaapt nog steeds in ontruimde woning

Rasta Moses werd afgelopen vrijdag de woning uitgezet die hij de afgelopen veertig jaar bewoond heeft | Foto Nu.cw

Edward Koeiman, beter bekend als Rasta Moses, brengt nog steeds de nacht door in zijn woning, ondanks de ontruiming van afgelopen vrijdag. Met groot machtsvertoon werd zijn woning leeggehaald, maar Moses blijkt te weigeren te vertrekken.

Rasta Moses werd afgelopen vrijdag de woning uitgezet die hij de afgelopen veertig jaar bewoond heeft. Hij heeft de woning te Brakkeput Mei Mei vier decennia geleden gekraakt en de eigenaren hebben hem al die tijd gedoogd.

Enkele maanden geleden is er een juridisch gevecht ontstaan tussen Moses en Asiento Zeilhaven. Afgelopen december bepaalde de rechter al dat Rasta Moses het huis uit moet. Omdat hij daar geen gehoor aan heeft gegeven, zijn afgelopen vrijdag zijn spullen uit de woning gehaald door de politie.

Moses op zijn beurt zegt dat de uitzetting onterecht is, aangezien hij in hoger beroep is gegaan tegen het vonnis en hij daarom nog in de woning mag blijven tot in ieder geval het hoger beroep.

Het zit de laatste tijd niet mee voor Rasta Moses. Op 21 januari mocht hij zijn partij Partido Politiko Kunukero niet aanmelden voor de verkiezingen 19 maart aanstaande. Rasta Moses heeft uit religieuze overwegingen altijd zijn gezicht helemaal bedekt.

Omdat hij in het WTC, waar de aanmelding van politieke partijen plaatsvond, weigerde zijn masker af te zetten, kon hij niet geïdentificeerd worden en daarmee geen kandidatenlijst inleveren.

Precies hetzelfde gebeurde op de dagen van de voorverkiezingen. Hij was naar de stembus gegaan om zijn stem uit te brengen maar toen hem werd gevraagd om zijn gezicht te laten zien, weigerde hij dat. Daardoor mocht hij niet stemmen.

Bron: Nu.cw

4 Reacties op “Nu.cw | Rasta Moses slaapt nog steeds in ontruimde woning

 1. De broer van…..man?
  Oude bomen moet je niet verplanten.
  Prachtig zo een oude ijzervreter.
  Hij zal waarschijnlijk sterven in het harnas.

  Destijds ook een gechicaneer tussen de uitbaters van dat drijvende restaurant op Brakkeput, een schot in de roos, en de grondhebbers die hun daar weg wilde. Ik koester de onuitwisbare en onafpakbare memories. Altijd het verst van de meute op de laatste schuit zittend het leven van een afstand observerend onder een Arabian midnight sky blue sterrenhemel met een verkoelende bries die de irritaties van de dag verzwolg en mij bewust maakte dat het paradijs hier was en nergens anders.
  Deels ideologische uitbaters van een ander hout gesneden die succesvol iedere keer weer de juridische uitrokingsstrijd met succes aangingen tot hun toko in vlammen opging.

 2. Zo dat manneke woonde daar al 40 jaar.
  Verdomme laat die man daar toch zitten. Schandelijk machtsvertoon dit!

 3. De man werd de woning uitgezet en geen vervangende woonruimte aangeboden, vreemd. Het is toch onbegrijpelijk dat de man wordt gevraagd om zijn masker af te doen, er is maar één Rasta Moses.

  Wellicht kunnen we ruilen, wij hebben hier een Jamaican voor 20.000 NAf per maand als CEO van CTB gehaald en dit terwijl toerisme al een jaar op haar gat ligt.

  Wellicht kan deze Jamaican een te huis voor Rasta Moses in Jamaica, de tjeiba en gantja paradijs regelen. De man vertoont met de dag een kwetsbare gezondheid en aan zijn stem te horen heeft hij waarschijnlijk geen tanden meer in zijn mond.

  Soms vraag ik me af, wat is het met ons dat wij zulke klootzaken zijn? Heeft het met onze huidskleur te maken?

 4. Met groot machtsvertoon .
  Wat een klein eiland , groot in kan zijn .
  Vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *