28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 12:27

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cw | Premier St. Maarten: Ondanks vele uitdagingen tevreden over 2020

Nu.cw | Premier St. Maarten: Ondanks vele uitdagingen tevreden over 2020

~ Strict adherence to hygiene measures essential ~

Minister-president Silveria Jacobs van St Maarten kijkt in haar nieuwjaarstoespraak tevreden terug op 2020. Op de eerste plaats omdat er ook dit jaar geen orkanen zijn geweest.

“Ik ben heel dankbaar voor nog een jaar zonder noemenswaardige natuurlijke verwoesting”, aldus Jacobs. “We hadden onze uitdagingen als natie, en de wereld stond de laatste tijd voor hun grootste uitdaging: bestrijding van de wereldwijde COVID-19 pandemie.”

“Sint Maarten begrijpt nu hoe we om moeten gaan met COVID-19, dit in tegenstelling tot de situatie in maart toen we begonnen met onze maatregelen. Deze hindernis vereiste veel verandering en aanpassing van de manier waarop we dingen doen. Eerlijk gezegd heeft COVID-19 ons de mogelijkheid gegeven om alternatieve middelen te vinden om inkomsten te genereren, het internet volledig te benutten en het volledige potentieel ervan te realiseren”, aldus Jacobs.

De premier zegt dat veel mensen in 2020 een verlies aan inkomen hebben gekend. Ook benadrukt ze dat de economie op weg was naar herstel, na de verwoesting van de orkanen in 2017. Jacobs: “Ondanks al deze uitdagingen blijft de regering van St. Maarten samenwerken met onze Koninkrijkspartners voor de verbetering van onze mensen en de duurzaamheid van de economie van ons land.”

Jacobs is ook trots op het feit dat er afgelopen jaar meer samenhang is geweest tussen de uitvoerende en wetgevende macht van de regering. “In het belang van Sint Maarten hebben we de politiek terzijde geschoven. Met het gemeenschappelijke doel: welvaart voor ons eiland en zijn inwoners. Om dat te bereiken hebben we de behoeften van ons land op de eerste plaats gezet.”

Tot slot uit de Sint Maartense premier haar dankbaarheid aan alle partners binnen het Koninkrijk der Nederlanden voor hun steun in het afgelopen jaar. “We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar op alle niveaus te blijven samenwerken. 2021 biedt ons meer kansen om ons partnerschap te blijven ontwikkelen, definiëren en bevorderen. Er is nog veel ruimte om als partners te groeien en te leren.”

Bron: Nu.cw

5 reacties

 1. Knops kan tevreden zijn, ze zegt steeds beter alles na.
  En ondanks Corona-steun-salaris-korting is er toch nog een trucje gelukt om toch een eindejaarsbonus binnen te krijgen. Die zogenaamde hypothecaire lening aan Winair moet ergens lokaal geregistreerd, geadministreerd, bewaakt, geïnd, etc. worden. En dat doet mevrouw niet voor niets.

 2. @Curaçao Revisited.
  Juist!
  Deze “premier” kan bestaan danzij de geldzakken van het zo verguisde NL.
  Ben benieuwd hoeveel Sint Marteños er in NL wonen, dankzij de politiek.
  Het sociale vangnet bij uitstek.

 3. Dit zeg meer over Jacobs dan over 2020 op Sint Maarten. Met zo’n premier is het eiland echt kansloos. Openbaar bestuur gaat totaal boven haar pet.
  Helaas voor de bevolking is de rest van de regering geen haar beter. Kennis van zaken is op St. Maarten eerder een handicap dan een hulp.
  Voor de toekomst van SXM zal NL echt dieper moeten ingrijpen in het openbaar bestuur. Autonomie is een brug of tien te ver voor het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties