25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Premier St. Maarten: Ondanks vele uitdagingen tevreden over 2020

~ Strict adherence to hygiene measures essential ~

Minister-president Silveria Jacobs van St Maarten kijkt in haar nieuwjaarstoespraak tevreden terug op 2020. Op de eerste plaats omdat er ook dit jaar geen orkanen zijn geweest.

“Ik ben heel dankbaar voor nog een jaar zonder noemenswaardige natuurlijke verwoesting”, aldus Jacobs. “We hadden onze uitdagingen als natie, en de wereld stond de laatste tijd voor hun grootste uitdaging: bestrijding van de wereldwijde COVID-19 pandemie.”

“Sint Maarten begrijpt nu hoe we om moeten gaan met COVID-19, dit in tegenstelling tot de situatie in maart toen we begonnen met onze maatregelen. Deze hindernis vereiste veel verandering en aanpassing van de manier waarop we dingen doen. Eerlijk gezegd heeft COVID-19 ons de mogelijkheid gegeven om alternatieve middelen te vinden om inkomsten te genereren, het internet volledig te benutten en het volledige potentieel ervan te realiseren”, aldus Jacobs.

De premier zegt dat veel mensen in 2020 een verlies aan inkomen hebben gekend. Ook benadrukt ze dat de economie op weg was naar herstel, na de verwoesting van de orkanen in 2017. Jacobs: “Ondanks al deze uitdagingen blijft de regering van St. Maarten samenwerken met onze Koninkrijkspartners voor de verbetering van onze mensen en de duurzaamheid van de economie van ons land.”

Jacobs is ook trots op het feit dat er afgelopen jaar meer samenhang is geweest tussen de uitvoerende en wetgevende macht van de regering. “In het belang van Sint Maarten hebben we de politiek terzijde geschoven. Met het gemeenschappelijke doel: welvaart voor ons eiland en zijn inwoners. Om dat te bereiken hebben we de behoeften van ons land op de eerste plaats gezet.”

Tot slot uit de Sint Maartense premier haar dankbaarheid aan alle partners binnen het Koninkrijk der Nederlanden voor hun steun in het afgelopen jaar. “We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar op alle niveaus te blijven samenwerken. 2021 biedt ons meer kansen om ons partnerschap te blijven ontwikkelen, definiëren en bevorderen. Er is nog veel ruimte om als partners te groeien en te leren.”

Bron: Nu.cw

Artikel delen

5 reacties

 1. Knops kan tevreden zijn, ze zegt steeds beter alles na.
  En ondanks Corona-steun-salaris-korting is er toch nog een trucje gelukt om toch een eindejaarsbonus binnen te krijgen. Die zogenaamde hypothecaire lening aan Winair moet ergens lokaal geregistreerd, geadministreerd, bewaakt, geïnd, etc. worden. En dat doet mevrouw niet voor niets.

 2. @Curaçao Revisited.
  Juist!
  Deze “premier” kan bestaan danzij de geldzakken van het zo verguisde NL.
  Ben benieuwd hoeveel Sint Marteños er in NL wonen, dankzij de politiek.
  Het sociale vangnet bij uitstek.

 3. Dit zeg meer over Jacobs dan over 2020 op Sint Maarten. Met zo’n premier is het eiland echt kansloos. Openbaar bestuur gaat totaal boven haar pet.
  Helaas voor de bevolking is de rest van de regering geen haar beter. Kennis van zaken is op St. Maarten eerder een handicap dan een hulp.
  Voor de toekomst van SXM zal NL echt dieper moeten ingrijpen in het openbaar bestuur. Autonomie is een brug of tien te ver voor het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -