Nu.cw | Pisas: MFK géén tegenstander van Caribische Hervormingsentiteit

Oppositiepartij MFK is geen tegenstander van de Caribische Hervormingsentiteit (CHE), maar vindt dat de termijn korter moet. Dat zegt fractieleider Gilmar ‘Pik’ Pisas in antwoord op vragen van NU.cw.

De CHE is één van de voorwaarden om steungelden van Nederland te ontvangen.

Pisas begrijpt dat Nederland voorwaarden stelt aan de lening, maar vindt de voorwaarden zoals ze nu op tafel liggen erg drastisch.”Je komt met een entiteit die zes jaar gaat zitten en daarna bestaat de kans dat de termijn verlengd wordt.” Pisas wil dat de termijn verkort wordt. Hij vindt dat door de instelling van de CHE de politici op Curaçao een brevet van onvermogen krijgen en dat wil hij niet.

Pisas geeft toe dat Curaçao door de CHE aan autonomie inlevert en kwam met het idee een beroep te doen op artikel 54 van het Statuut om de Algemene Rekenkamer in te schakelen. “Dan gaan we direct akkoord”, aldus Pisas.

Pisas vertel in een interview met NU.cw wat hij vindt van de voorwaarden van Nederland:

Bron: Nu.cw

19 Reacties op “Nu.cw | Pisas: MFK géén tegenstander van Caribische Hervormingsentiteit

 1. Abraham Mossel

  Een goeie naam voor deze Lolo uit Soto is. Een konten likker en een in de stront kont kruiper van Gerrit de Raaf die met een vervalste LBO diploma en veel leugens en vervalsingen het zover kon schoppen als MP in Curacrim voor twee jaar en toen in het gevang verdween, ben benieuwd of hij de 1,8 miljoen dukaten bij elkaar kan scharrelen zo niet zal hij nog 3 jaar gratis onderdak krijgen in het gevang.

 2. Niet om het een of ander , wel laat met de beslissing van MFK .
  Ik vind het vreemd , heel vreemd .
  Nos bon yunan di korsou .

 3. Alsof g schotte zo slim is, wel geslepen, ondanks dat zit hij toch in BF.

 4. Dit kan nooit van deze analfabeet komen. Deze sukkel kan amper zijn eigen naam schrijven. Dit komt uit de koker van Gerrit Schotte.

 5. Dit is gewoon stemmen winnen. Ze weten verdomd goed dat de meerderheid op Cur voor hervormingsentiteit is. Wanneer ze straks in de regering zitten, verzinnen ze wel iets anders om hun zakken te vullen. Het zijn en blijven boeven!!

 6. De állerbeste heer Pisas heeft dus blijk gegeven van enige realiteitszin??maar waarom eigenlijk?

  Uiteraard kan óók ik mij vergissen maar dit lijkt haast wel damage control van de partij van de van Ravensteins….

  De ratten voelen inmiddels ook wel aan dat het schip onomkeerbaar zinkende is en proberen te redden wat er nog enigzins te redden valt.

 7. Het hoogste orgaan van Curaçao, is gevuld met mensen van de onderste plank, wat fatsoen, eerbaarheid etiquette, moraal en kennis betreft.
  En wat sportiviteit betreft helemaal.

  Aan het parlement lees je de cultuur van de gemiddelde burger, en haar moraal, mores zeg maar.

 8. Showroe di Emmastad

  Pik my boy, heb heerlijk nieuws voor je. Den Haag (en haar vele exotische diensten) zal jou en je Ali babas absoluut speerpunt maken van haar “bijzondere aandacht”. Jullie gaan spannende tijden tegemoet. En voor Heiko en zijn goonsquad (just so we’re clear): je selectieve winterslaap is voorbij. So yeah…… CHE is helemaal niet “ché” (vies). Grote schoonmaak komt eraan. They is gonna wreck your world.

 9. @RR, het gaat deze lieden enkel en alleen om op ‘t pluche te kunnen blijven zitten, absoluut niet voor het welzijn van de mensen. Hun geschreeuw en aangiftes die ze doen is om te laten denken dat ze hun werk doen. Het hoogste orgaan, dat vindt m rojer ook, vindt zichzelf zô belangrijk, dat hij het zelf geloofd, che.

 10. Pik, over brevet van onvermogen gesproken, de hoogste orgaan van Curacao zijn de parlements leden.Gisele Mc. Williams was zelfs gepikeerd omdat S.G. Knops niet met de hoogste orgaan van Curacao had gesproken. Hij werd uitgemaakt voor een onbeschoft persoon, door de zelfde hoogste orgaan.
  Maar have a verry good look naar deze hoogste orgaan:
  Een van de hoogste organen die enkel wordt gevormd door politie agenten, een tumba zanger, een salsa docent, verpleegster, viswijf van Boca, een hacido di bochincha(oproerkraaier) een comerciante di dagelijks te vinden is in zijn zaak Zeelandia, mensen die niet eens havo diploma’s hebben, die niet bekend zijn met de staatinrichting van Curacao.
  Zolang wij zulke types in een van de hoogste orgaan, die ook nog een smak geld verdienen hebben rondlopen, is er sprake van: Een Brevet Van Onvermogen.
  Pik doet nouw niet alsof jij dat niet weet.

 11. Pik Pisas, ervan uitgaande dat je niet met een dubbele agenda werkt is de MFK de eerste partij die een poging doet Curaçao van totale anarchie te behoeden wat desastreuze gevolgen zal hebben voor het land en de bevolking. Van de MAN kun je dat niet zeggen maar wellicht worden die ook nog wel wakker.
  Door de valse start in 2010 en het geklungel in de jaren daarna is er veel puin te ruimen en zal er een up to date afgeslankt overheids apparaat moeten worden opgezet met capabele ambtenaren. Dit zal geruime tijd in beslag nemen. Als we dat in 6 jaar, met behulp van Nederland, kunnen realiseren doen we het niet slecht.
  laten we de periode 2010/2020 achter ons laten en 2020 als start zien om met Nederland een nieuwe start maken met als einddoel het door o.a. MFK gewenste efficiënte autonoom land. Uiteraard wel een efficiënt controle systeem inbouwen want de ingeburgerde “ikke ikke en de rest kan —–” mentaliteit poetsen we niet zo maar weg. Geldt ook voor posities van vriendjes en familie.

  ,

 12. Mafioos Pik Pisas die toegeeft dat leningen van NL nooit terugbetaald worden en aanwijzingen van het CFT nooit opgevolgd worden.

  Verplicht luistervoer voor de Tweede Kamer in Nederland en heer Raymond Knops.

  En stuur het voor de zekerheid twee keer naar Geert Wilders, die mag dit niet missen.

 13. Gevaarlijk pisas, je mag van moe rojer kdnt niks begrijpen van wat Nederland vraagt. Dit belangrijk persoon, moe rojer, was ook zeer verbolgen omdat dhr Knops met hem geen onderhoud kon hebben. Daar ga je toch helemaal van over je nek.

 14. Pik Pisas als Minister is dé snelweg van Curaçao naar Haiti.

 15. Curacao revisited

  vind Pisas hier wel heel eerlijk in het interview: hij geeft toe dat het geld geleend gaat worden en waarschijnlijk nooit wordt terug betaald, en geeft aan dat de adviezen van CFT nooit zijn opgevolgd.

  Wat zou de Chanel Thijsen hiervan vinden?

 16. Nog eens priceless Pik: ’10 jaar lang is CFT hier geweest. Er kwamen aanwijzingen er gebeurt toch wel niks mee’.

  Twee keer de waarheid in 1 interview. Pabien lolo van Soto!

  En deze uitspraak is nu net waarom de CHE oneinding nodig hebben.

 17. Priceless Pik: ‘je moet weer geld terugbetalen’ en dan vervolgens met heel zachte stem ‘dat gebeurt bijna nooit’.

  Volgens mij de eerste keer dat de lolo van Soto de waarheid sprak in een interview.

  Per ongeluk.

 18. ‘Hij vindt dat door de instelling van de CHE de politici op Curaçao een brevet van onvermogen krijgen en dat wil hij niet.’

  Ontkent de lolo van Soto dat notabene zijn partijgenoten Gerrit Schotte, George Jamaloodin en Jacinta Constantia allen tot meerjarige celstraffen zijn veroordeeld wegens grootschalige corruptie, fraude en zelfs moord?

  Het feit dat de krijsende kabriet, voormalig kopieerapparaatbediende bij de politiepost te Barber, beweert dat dit drietal onschuldig is levert voldoende reden op om de CHE oneindig te laten duren in plaats van maar 6 jaar.

  Misschien kan mafiameid Stella van Rijn aan Pik Pisas uitleggen wat integriteit is. Zij schijnt het te weten, want ze is door Ruggenaath tot voorzitster van de commissie INTEGRITEIT benoemd.

 19. Nou wat Pisas hier zegt, snijdt hout. Blijkbaar is hij ook mee eens dat vertrouwen te voet komt en te paard vertrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *