ParadiseFM | Dierenwelzijnswet in tweede ronde behandeling

De Dierenwelzijnswet maakt het onder andere mogelijk boetes op te leggen aan mensen die bijvoorbeeld dieren mishandelen. | Persbureau Curacao

De Dierenwelzijnswet gaat de tweede ronde in van behandeling door het parlement, dat zegt MAN-Statenlid Giselle McWilliam tegen Paradise FM.

Wanneer de wet daadwerkelijk ingevoerd kan worden is nog niet bekend. De Dierenwelzijnswet maakt het onder andere mogelijk boetes op te leggen aan mensen die bijvoorbeeld dieren mishandelen.

Als de nieuwe Dierenwelzijnswet ingaat komt er een overkoepelend orgaan, Stichting Dierenbescherming Curaçao, dat toezicht houdt op de wet en activiteiten rond dierenwelzijn. De invoering van de wet kent een lang proces, het initiatief voor de aanpassing van de wet werd al gedaan op 4 oktober 2017.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Dierenwelzijnswet in tweede ronde behandeling

 1. Wat lees ik hier allemaal? Goed initiatief Mc Williams? Laten we elkaar geen mietje noemen, dit voorstel kwam ze mee na de populariteit van het TV programma Animal Rescue op National geographic en nadat de PVV in Nederland met het voorstel kwam om met een dierenpolitie te beginnen.

  De dierenpolitie was in Nederland geen succes, die zitten nu allemaal werkeloos thuis.

  Zoals altijd heeft Mc. Williams het initiatief gekopieerd van de PVV van Wilders en als het in Nederland niet gelukt is zal het hier geen enkel dier helpen.

  Dit is weer de zoveelste wet die niet uitgevoerd kan worden simpel weg omdat de politie niet aan toe komt en daar ook geen prioriteit aan zal geven. Hoezo Danki McWilliams? Wordt een keer creatief, komt met wetsvoorstellen wat we wat aan hebben.

 2. Haleluja! Hopelijk komt de wet er snel en wordt deze goed en duidelijk gecommuniceerd in de media (vooral Papiaments graag). Hoe te velen op ons dushi Korsou met dieren en honden omgaan… un berguensa, een waar Sodom en Gomorra. Het lijkt vaak of men met name honden misbruikt als slaven; laten oppassen, blaffen, aan een te korte lijn houden, geen aandacht geven en als ‘dank’ opsluiten in een te klein hok. Een schande voor ons Land! Hopelijk worden er heel veel boetes uitgedeeld aan deze ratten van de samenleving, met name in het begin. Nog beter zou het zijn ze verplicht naar een cursus te sturen; hoe wordt ik een beter mens en hoe kan ik beter met mijn metgezel omgaan.

 3. Zoals altijd moet alles hier uit de hand lopen vooral ingegrepen wordt. Er verschijnen de laatste tijd steeds meer advertenties van mensen die boerboel honden te koop hebben. Een Boerboel is een monster van een hond en als deze aanval doet hij het met één doel, doden.

 4. Ere wie ere toekomt.
  Eindelijk een parlementarier/Minister/politicus die hier ruvhtbaarheid aan geeft en de energie er insteekt om wat van deze dierenwelszijnswet te maken.

  Want het is van de beesten hoe sommigen mensen hier met dieren omspringen..

  Actief en passief

  En een overheid die nooit wetgeving heeft kunnen optuigen om dit gestalte te geven
  Aan de manier waarop een cultuur met haar dieren omgaat lees je haar beschaving ook af..

 5. Danki McW, goed initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *