28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:33

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nuCuracao.nu | SVB en Wit Gele Kruis verdacht van subsidiefraude

Curacao.nu | SVB en Wit Gele Kruis verdacht van subsidiefraude

Persbureau Curacao

de 54-jarige consultant Ashley Isidora ook opnieuw aangehouden

De politie heeft vrijdagochtend een vijftal huiszoekingen gedaan en daarbij een medewerker van de SVB en zijn vrouw aangehouden in verband met het fraudeonderzoek Girasol.

Het gaat om Cresel Cijntje (55), sectiehoofd van de Centrale Administratie van de Sociale Verzekeringsbank en Linda Cijntje (48), directeur van het Wit Gele Kruis.

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij verduistering van subsidies, valsheid in geschrifte en witwassen.

Meer arrestaties

In een huis in Kwartier is vervolgens de 54-jarige Ashley Isidora aangehouden. Hij is eerder al gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de corruptiezaak in de zoektocht naar een nieuwe strategische partner voor de Isla-raffinaderij.

Op een adres in Sunset Heights werd de 45-jarige Charmine Ortela-Gabriel, het hoofd van de Financiële Administratie bij Wit Gele Kruis aangehouden.

Huiszoeking

Verder is een huiszoeking gedaan bij deSVB en de stichting Wit Gele Kruis.
In verband met dit onderzoek heeft het team vier luxe auto’s in beslag genomen, samen met contant geld en documenten die belangrijk zijn voor het onderzoek.

De verdachten zijn voorgeleid en zitten nu in voorlopige hechtenis in afwachting van het onderzoek. Verdere aanhoudingen in de komende dagen worden niet uitgesloten.

Bron: Curacao.nu

39 reacties

 1. Dat mag je [email protected] Deur, je eigen mening hebben, en dat meen ik oprecht.

  De Thalmud, is defacto een Rabijnse interpretatie van het oude testament.

  Misschien zijn de citaten uit hun context gehaald, maar ze liegen er niet om.

  Je hebt een punt, de Islamitische doctrine , die de Joden en Christenen weer voor beesten / honden varkens etc uitmaken in hun Hadiths, (interpretaties van Mohammed etc) zijn ook niet altijd even fraai.

  Mijn initiele punt was dat het het aanhalen van de Thalmut niets met een ras te maken had, maar een ideologie, en derhalve niet als racistisch / racisme mijnerzijds aangemerkt worden!

  Verder ben ik het helemaal met je eens.

 2. @ Knoek-koe, dank dat ik mijn eigen mening mag hebben; ik ben verguld.
  Ik blijf er ook bij, want die ideeën over de Talmud zijn gebaseerd op Arabische haatpropaganda. Het is alom bekend dat veel Arabieren iets tegen de Joodse gemeenschap hebben.

 3. Je vraagt je echt af waar die miljoenen salarissen goed voor zijn!

  als er zo makkelijk gefraudeerd kan worden, zijn de miljoenen salarissen, en miljoenen consultants fees echt overbodig.

  Ik ga ervan uit de de directie, consultant, interne controle en in zekere mate ook de externe accountant haar verantwoordelijkheid neemt en het geferfde bedrag uit haar salaris, fees en honorarium terugstort, aangezien ze geen van allen dit control defect hebben kunnen ondervangen

 4. Overduidelijk een ‘familie affair’.
  Wat een smeerlapperij dit allemaal. Stelen van de gemeenschap, tel uit je winst.
  Cijntje ziet er echt uit als een crimineel. Ik hoop dat de rechter ze jaren opbergt.

 5. …”Zoals een beruchte Curacaose bankrover eens zei: masha danki, thank you, dankuwel!”….

  @Curaçao Revisited LOL, “bankrover.”…

  de termen van de Bankrover directeur, “danku, thank you, masha danki” waren oprecht gemeend .
  Nog nooit heeft een eiland zoveel gedaan/ gegeven/ opgeofferd, als voor de Bank(rover)directeuren van de CBCS.

  Overigens geldt dit voor nagenoeg alle Staats NV directeuren, Ministers, Staatssecretarissen en parlementariers.

  @Pelican, danki, graag gedaan!

 6. Al die eilanden op hun verzoek tot onafhankelijkheid dwingen. Dit zullen ze beslist verwerpen . Andere optie is onder N bestuur plaatsen.
  Het heeft verder weinig zin om hierover uit te wijden.
  Het zit gewoon in de genen.

 7. @Yvette
  Ik geloof u zonder de verplichting documenten op te sturem. Ik heb een vergelijkbare ervaring. Ik verwijs u naar mijn recente columns in de Knipselkrant: Zambesi revisited. Voorbeelden van foute rechtspraak die alle met onweerlegbare bewijsstukken hard worden gemaakt. Maar we zijn niet de enigen. Er zijn meerdere boeken geschreven over foute rechtspraak waaronder het bekende boek van mr. Hugo Smit DE LIEGENDE RECHTER. Schrijver Arnold van der Voort heeft een toepasselijke aanduiding voor foute rechters: “SCHURKEN IN JURKEN”. Daar zijn er meer van dan uw twijfelaar denkt. En wat een klacht tegen een notaris betreft: het is een klein groepje ( ik denk een groep van hooguit zeven notariskantoren) dat elkaar niet laat vallen. Tijdverlies om fouterikken in deze groep te dagen. De Raad van Toezicht op het notariaat is niet meer dan een wassen neus. Ook daar heb ik een verbijsterend voorbeeld van die ik tgt in een van mijn columns zal beschrijven.

 8. @pelican

  Stuur me uw e-mailadres en ik stuur u de leveringsakte met bewijs van de KVK.
  Het is niet mijn gewoonte leugens op internet te zetten en mensen door het slijk te halen.

 9. @Yvette | 7 september 2020 om 13:06 |
  Ik vind het een erg vreemd verhaal, en geloof er eerlijk gezegd niets van. Haalt u wellicht niet wat zaken door elkaar? Zijn deze uitspraken ergens na te lezen?

  @Knoek-koe | 6 september 2020 om 13:04 |
  mooi verhaal.

 10. “En de hoogste SVB baas die meer dan 1 miljoen verdiend die wist van niets?”
  de hoogste SVB baas was natuurlijk druk bezig met zijn nevenfuncties bij Giro en APC die ook allemaal tot een groot succes zijn uitgemond.

  Zoals een beruchte Curacaose bankrover eens zei: masha danki, thank you, dankuwel!

 11. @Eustatia,

  Het is niet zomaar dat ik schrijf dat de rechters het niet nauw nemen met de waarheid. Maar ook notarissen en advocaten. Zelf heb ik meegemaakt en kan ik aantonen dat notaris Burger, inmiddels met pensioen, een akte van levering heeft opgemaakt waarvan de inhoud frauduleus was. Naam van BV en het nummer van de KVK hoorden niet bij elkaar, een niet bestaand bedrijf met een nummer van een wel bestaand bedrijf werden in de akte vermeld.
  Zo ontving Sandra Leal uit een NIET VEREFFENDE NALATENSCHAP naf 600.000,00.
  Het gerecht, Irma Lips deed er niets aan, in Hoger Beroep deed men er niets aan, mevr Saleh, als hoogste orgaan, deed niets met de melding.
  De belastingdienst? Deed er niets aan.
  Advocaten verleenden hun medewerking aan deze actie.
  Ik denk niet dat ik de enige ben met zo’n ervaring.
  Laat Nederland hier alsjeblieft tegen optreden en zelf verrijking en corruptie indammen. Uitbannen zal nooit kunnen denk ik, het lijkt in de genen te zitten.

 12. @YVETTE

  De meeste rechters zijn OK. Ten minste als je ze niet accountable houdt voor het “dekken” van hun foute maatjes. En dat gebeurt! Want die foute maatjes zijn er wel degelijk. En als men als rechter die fouterikken dekt, is men zelf niet integer.
  CHE moet van de gelegenheid gebruik maken om ook het OM en het Hof van Justitie de maat te nemen. Om de rotte appels uit de mand te vissen. Om foute zaken die niet worden onderzocht maar doelbewust onder de pet worden gehouden te onderzoeken. Om foute zaken die doelbewust aan foute rechters worden toegewezen op te sporen.
  De rotte appels moeten in het belang van de rechtsstaat uit de mand worden gevist.

 13. Weer Mercedes-Benz Ashley Isidora, de beste vriend van Mihaila Hansen (UTS Finance Manager) en Kwarteltje (RDK). Deze Free-masons worden wel beschermd toch? Cijntje ook mooie auto’s. Mi Gado, en ik nogsteeds rondrijden in mij Toyota Carina met sticket van “Vota Suzy” op benzine van Jamil Lasten en Chebitu Sluisje.

 14. Cresel Cijntje zit in de Raad van Commissarissen van de ACU, zoals Stephen Capella in de Raad van Toezicht van ons ziekenhuis zat.

  Zou dat ziekenhuis nu ook op Avalon software uit Panama draaien, geleverd door de moeder van Stephen Capella?

 15. nou trui jij kan wel overdrijven! Ik vind Reinald Curiel en Chos Romero bijvoorbeeld best integer als je hen vergelijkt met Emsley Tromp

 16. …@Dikke deur zegt: ..“Thalmud.” Daar struikelde ik over.”…

  Dat mag, en is je goed recht, maar ik heb het dan technisch gezien nog steeds over een ideologie/ religie, en niet over een ras.

  Jij hebt het over racistische uitlatingen, terwijl ik het over een ideologie heb.

  Ik zeg niet dat je niet mag vallen over het feit dat ik het boek aanhaal, maar dat dat racistisch zou zijn is onterecht.

  Tenzij deze religie exclusief toegankelijk is voor een bepaald ras. Dan zou ik het een racistische religie noemen.

  Goed dat je trouwens noemt dat a. Je over het woord/ boek Thalmud struikelt.

  En b. Dat het de centerpiece van het Joods geloof is.

  Ik struikel namelijk ook over datzelfde boek.
  De flagrant minderwaardige stellingen die er in staan over niet joden,

  Dat de goyim = niet joden, ondergeschikt zijn, aan Joden, je van ze mag stelen, tegen ze mag liegen, je plicht niet hoeft na te komen, hun kinderen minderwaardig, “oid” zijn ,en mag “gebruiken”.,

  Dat de goyim = niet Joden gelijk als vee zijn.

  Maria zou een hoer zijn en Christus zou in zijn excrementen koken in de hel. Best wel Blasfemische uitlatingen voor een religie die zelf zo sensitief is voor blasfemische en anti semitische uitlatingen. Voor christenen die gelovig zijn is dat anti christelijke uitlatingen.

  Grappig dat deze thalmudische Joden ideologie zulke opvattingen mag hebben…over anderen , die rond uit racistisch en minderwaardig zijn.

  Er moet toch een reden zijn dat deze thalmudische joden, let op!! Ik zeg Thalmudische Joden, ik heb het niet over alle joden” – nergens geliefd waren en maar liefst uit 109 europese landen , provincies, steden, streken zijn verbannen.

  Ooit naar de klaagmuur geweest in Jeruzalem?, Prachtige stad overigens, in een nog prachtiger land!

  Goed georganiseerd, zou je voor de grap moeten doen.

  Je wordt echter wel ronduit onbeschoft en ongemanierd bejegend als toerist bij de klaagmuur, grof onbeschoft, door met name de meneren met pijpekrullen.

  Dus ja, ik bekritiseer deze flagrante stellingen van de in dez interpretaties(Thalmud) zijn vastgelegd. En blijkbaar de spil vormen voor de kernwaarden van deze ideologie.

  Kernwasrden die milennia lang ingefluisterd zijn , da zij het verkozen volk zijn , en de rest bagger is.

 17. Een integere Curacaoenaar is een contradictio in terminis (ja, pak gerust het woordenboek, Drechi en Bululu).

  Of niet, Stephen Capella?

  Eric Garcia en Neysa Amnesia?

  Of niet, Gianni Schob en Henry Jourdain?

  Of niet Schotte, Constantia en Jamaloodin?

 18. @ Knoek-koe. “Thalmud.” Daar struikelde ik over. Volgens, voor een keer, dan Wiki “the centerpiece of Jewish cultural life and was foundational to “all Jewish thought and aspirations”, serving also as “the guide for the daily life” of Jews.”

 19. Natuurlijk komen zij weer aan de bak bij directe of indirecte overheid. Ze hebben bewezen dat ze de cultuur begrepen hebben. Het hebben van een veroordeling voor corruptie, machtsmisbruik of verduistering is hier nog nooit een echt beletsel geweest eerder een aanbeveling. Deze mensen hebben, bewezen, boter op het hoofd en zullen niet snel in het zonlicht komen.

 20. het trieste van de situatie op Curacao is dat als Knops langskomt (die Curacao helpt met voedselhulp en medicijnen) er kennelijk genoeg mensen bereid zijn om de demonstreren, maar als dit soort lokale corruptie en zelfverrijking naar boven komt er helemaal niemand de straat op gaat. Het zou mij niets verbazen dat ook deze rel als een sisser afloopt en dat deze mensen na verloop van tijd weer ergens anders bij de overheid direct of consultant weer aan een baantje komen

 21. Hoe kun je in hemelsnaam onafhankelijk worden met deze terinf zooi. Binnen 1 decennia alles naar de klote
  . Bij wie gaan ze dan zielig doen?

 22. @Eugene Boereveen. ik heb naast geiten en schapen ook wel eens een kunuku met koeien waargenomen ergens in de buurt bij Fuik!

 23. Remarke astuto! @Dislect
  Zij de te dom of te hebberig zijn vallen door de mand.
  Of allebei!
  Daarom loopt Tromp nog rond, astuto

  Daarom loopt Camelia nog rond, astuto

  Daarom zit Schotte in de bak, te hebberig en daardoor toch niet zo streetsmart.

  Daaroom Constancia, wat was het? Haar hebberigheid of afwezige slimheid?

  Dan hebben we Hasselmeyer, Tromp, ze zijn door de mandgevallen, toch hebberig, maar ook wel slim, vooral Tromp dan!

  Garcia? Hebberig, of te nonchalant, niet dom, maar vooral arrogant te denken ermee weg re komen?

  En zo zijn er legio! Ook accountqnts die zich legaal met engagement letter en al en opdracht rijkgefactureerd hebben
  Jordain, Schob, maar ook KPMG, SVB leeggezogen, UTS.
  En vergeet de MCB bank niet, astute, sluw, zogenaamd AML regels streng op leggen naar de kleine eenvoudige spaarder.

  Maar zelf hebben ze zich Thalmudisch verrijkt met de swipepeaktijken tegen de geest van de ALM wet In die daar idd wat vaag over is..,
  Diefstal / transgressie van het betamelijke geldt immers niet als het een Goyim betreft?

  Daarnaast de vele advocaten die zich tegennGodsvermogens uren in rekening brengen…

 24. CHE, Ma duna mi un CHE’ns no. Laga nos keda hasi nos kos no! Nos so por keda hasi e baranka aki blo bashi.. no bin stroba.
  Esta koi yora. Ki dia nos lo bai kuminsa drecha nos asuntunan?? Asina aki no por sigui.

 25. Zijn dat geen bestuurders van onafhankelijke overheidsorganen?
  En alleen zij die te dom en/of te hebberig zijn. En voor beide voorwaarden extreem. Lopen tegen de lamp.
  Zij die het wat slimmer spelen halen een hoger rendement en met een bijzonder lage pakkans.
  En dan hebben we nog een leger aan bestuurders die het met “kruimels” doet. Maar je kan een groot schip vullen met kruimels.

 26. Een sectiehoofd en een directeur, het is dus niet omdat ze niets te vreten hadden. Wordt het weer thuis blijven met behoud van salaris?

 27. De rechters en het OM op Curaçao, zitten ook rotte appels tussen, als jetset met elkaar, politici , Ministers, zakenlui, OM en rechters..

 28. Onze bon yu di Kòrsou nan!
  Kijk daar! Meneer Isidora!
  Een “échte” YdK zo te zien!

  En maar met duizenden de straat op gaan om te protesteren tegen Knops en zijn Controle entiteit.

  Hoop dat Pik Pisas nu beter begrijot waarom de CHE niet korter kan, maar juist langer moet!

 29. @Yvette
  Totaal eens,
  Het wordt tijd dat voor iedere zaak, de rechters aan geven wat hun nevenfunctie’s zijn (deze moeten ze vrijgeven), vaak kun je dan al een uitspraak van zo’n rechtertje van te voren incalculeren.

 30. Ongelofelijk, het houdt niet op.
  Moet dit beoordeeld worden door rechters die het ook niet zo nauw nemen met de waarheid?
  En worden ze verdedigd door advocaten die dubbel spel spelen?
  Wat is het volgende dat aan het licht komt?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties