Curacao.nu | Curaçao danst de Jerusalema dance challenge

Persbureau Curacao

Willemstad – Steeds meer ondernemers en burgers op Curaçao doen mee aan de populaire ‘Jerusalema dance challenge’ en nemen met hun vrienden of personeel een eigen video op om deze vervolgens te delen op social media.

De ‘Jerusalema dance challenge’ gaat momenteel viraal, zo ook op Curaçao. Het nummer van de Zuid-Afrikaanse Master KG is een zomerhit maar daarnaast enorm populair dankzij het bijbehorende dansje.

Wil je ook mee dansen of gewoon genieten van deze prachtige mensen, bekijk dan de onderstaande video’s die onlangs op Curaçao zijn gemaakt:

Bron: Curacao.nu

10 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao danst de Jerusalema dance challenge

 1. @Curacao revisited. Wat ik wil aangeven is dat je af en toe kinderachtige, zoals nu, reacties geeft. Ik zeg met name af en toe, want het merendeel is wel ok. Wees ook eens positief. In donkere tijden, mogen de mensen ook wel eens plezier maken, in plaats van constant te chagrijnen.

 2. De song “Jerusalema” is gewoon een Reddings smeekbede,dus is er niks mis mee als erop gedanst wordt.

 3. Curacao revisited

  @John Bash: 1/3 van de bevolking is van de voedselbank afhankelijk en nu probeert deze grupo positivo weer door een ludieke actie een goede sfeer te creeren. Ik vind het allemaal best, mensen mogen doen wat zij willen, maar ik mag dan ook vinden dat wij onze prios helemaal verkeerd hebben

 4. @Curacao revisited. In plaats van dit te schrijven zou je ook je tijd kunnen besteden aan het helpen bij de voedselbank en demonstreren tegen de graaiende elite en graaiende meelopers.

 5. Curacao revisited

  @william: wij leven in een vrij land dus deze mensen mogen doen wat zij willen wat mij betreft. Het valt mij wel echter op dat wij op Curacao kampioen zijn in “kop in het zand en hopen dat het overgaat”. Ipv dit dansen zou je ook dezelfde tijd kunnen besteden aan de voedselbank ondersteunen of te demonstreren tegen corruptie en nepotisme

 6. Ik was donderdag op Bezoek bij een school in de wijk Montana R, niet echt een school ‘waar kinderen het goed en dagelijks te eten hebben en het echt niet breed hebben kortom niets hebben daarom werd er ook eten uitgedeeld en met plezier instudeerden hoe zij Jerusalema moesten dansen. Ondanks hun ellende waren ze blij zich te kunnen uiten vooral omdat hun thuissituatie belabberd is.
  Ik ben het dus met de beide critici niet eens. Het is altijd makkelijk alleen kritiek te hebben zonder enig besef van de achtergrond te hebben, behalve platitudes natuurlijk.

 7. Curacao revisited

  alhoewel mensen vrij zijn in wat zij willen doen en wat zij op social media zetten is dit wel heel egoïstisch: op Curacao dansen wij graag onze problemen weg, wij demonstreren graag tegen Nederland en tegen Knops, maar niemand demonstreert of zet iets op social media over het nepotisme en corruptie. Hadden deze mensen hun tijd niet beter kunnen besteden om een video te maken tegen de salaris verhoging van parlementariers? Hadden zij niet beter kunnen ageren tegen de benoemingen van Chanel Thijsen en Vanessa Gijsbertha? Waar waren deze mensen toen alle stront van Suzy Romer eenmaal boven kwam drijven? Wij hebben helaas een cultuur van wegkijken en vooral met ons zelf bezig zijn op Curacao

 8. Persoonlijk vind ik dit harteloos, mensen die hun baan kwijt zijn en zonder enig perspectief thuis zitten, moeten kijken hoe anderen die het wel goed hebben zich gedragen.

  Aan de andere kant zo zit de samenleving hier in elkaar, als ik het goed heb mag de rest maar stikken.

 9. Heel erg leuk.
  Juist in deze moeilijke tijden moeten mensen ook wat plezier hebben. Dat geeft hoop.

 10. ‘Jerusalema dance challenge’ in deze tijd dat veel mensen hun baan kwijt zijn. Wij willlen in dit land alles naäapen zonder bij de gevolgen stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *