29 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Knipselkrant wint rechtszaak over publicatie masterlicentiehouder

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Knipselkrant wint rechtszaak over publicatie masterlicentiehouder

De hoofdredacteur van de Knipselkrant Curacao, Nardy Cramm, heeft een rechtszaak gewonnen die werd aangespannen door Cyberluck Curaçao. De rechtszaak ging over een publicatie die Cramm deed over het online gokbedrijf.

De publicatie was een onderschrift bij een foto waarin stond dat er bij Cyberluck illegale sublicenties worden afgegeven voor het beheren van buitengaatse hazardspelen. Cyberluck vond deze uitspraak misleidend en onjuist, waardoor ze Cramm voor de rechter sleepten.

Volgens de rechter kreeg Cyberluck gelijk, omdat de informatie niet juist was. Cramm moest de twee berichten in een eerdere rechtszaak rectificeren.

Toch besloot de Hoge Raad anders, namelijk dat de uitspraken van Cramm onder vrijheid van meningsuiting vallen. Daarnaast oordeelde de Hoge Raad dat het afgeven van sublicenties inderdaad illegaal is, waardoor Cramm het onderschrift onder de twee berichten gewoon mocht plaatsen.

Cyberluck ging in cassatie te gaan, maar dat werd verworpen. Cramm en daarmee de Knipselkrant komen als sterkste uit de strijd.

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Lees ook: Tweets Hoge Raad:

1/4 Caribische zaken. Kort geding. Vorderingen tot rectificatie van publicaties in de Knipselkrant Curaçao waarin is gesteld dat sprake is van illegale sublicenties aan online gokbedrijven.
2/4 Gemeenschappelijk Hof wees vorderingen af: de hoofdredactrice van de Knipselkrant Curaçao mag sublicentieverlening ‘illegaal’ noemen. Dat valt binnen het bereik van de vrijheid van meningsuiting van een journalist.
3/4 Advies AG Hartlief aan Hoge Raad: vonnissen Gemeenschappelijk Hof kunnen in stand blijven. Volgens de AG lenen deze kortgedingprocedures zich niet voor een richtinggevende uitspraak over de (il)legaliteit van sublicentiëring in het kader van de Landsverordening buitengaatse hazardspelen.
4/4 Link naar conclusies AG: bit.ly/3QLYwsI en bit.ly/3G5UwOS
(Datum uitspraken op 17 mei 2024)

Lees ook: Dossier Koninkrijksrelaties: Hoge Raad: Curacaose goklicenties mogen illegaal worden genoemd

Lees ook: Curacao.nu | Geen van de ‘masterlicentiehouders’ op Curaçao heeft een geldige vergunning

Lees ook: Follow The Money: Cryptomiljarden en illegale goksites: ‘Russisch’ 1xBet verovert vanuit Curaçao de wereld

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | First Lady over innige banden tussen politici en de georganiseerde misdaad.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de illegaliteit van Curacaose online gok sublicenties.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebaseerde en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Waar zijn de miljarden van Curacao? over belastingontduiking met behulp van een illegale en ongereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Overzicht: het Curacao Goksector dossier

Verdieping: De Koninkrijksbelangen blogserie

3 reacties

  1. mooi zo! nog steeds absurd dat zoveel conflicten op Curacao via een rechter moeten worden uitgevochten en heel goed dat de hoge raad op basis van principes in plaats van connecties een uitspraak heeft gedaan

  2. Pabien Nardy! Well done. Nu de Hoge Raad heeft geoordeeld dat het afgeven van sublicenties inderdaad ILLEGAAL is, moet ALSNOG vervolging van alle overtreders plaatsvinden. Of niet, geacht OM Curaçao?

  3. Gefeliciteerd Nardy! Gefeliciteerd Knipselkrant Curacao! Minstens twee die de lef hebben om het bij het correcte naam te noemen!!! Niet alleen illegaal maar zelf geen geldige vergunningen van licentie houders in andere publicaties van de afgelopen week te lezen. CORRUPTIE VAN AUTORITEITEN met hoofdletters daarbij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties