Nu.cw | Curaçaose uitgeroepen tot Miss Top of the World plus size 2020

Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur en haar gewicht. Iedereen is mooi, zegt Margarita, die het belang van diversiteit benadrukt.

De Curaçaose Rilana Margarita heeft de hoofdprijs in de competitie van ’s werelds mooiste ‘Plus Size Model’ gewonnen. Margarita, die bekend staat onder haar artiestennaam ‘Mosa Nena’, werd afgelopen zaterdag verkozen tot Miss Top of the World plus size 2020.

Margaritha is moeder, inmiddels 34 jaar oud en heeft de afgelopen jaren vaker aandacht gevraagd voor de schoonheid van mensen met een maatje meer.

Mosa Nena heeft het tijdens de verkiezingen opgenomen tegen voluptueuze schoonheden van over de hele wereld. Onder meer uit Iran, Verenigde Staten, Suriname, Aruba, Baltische Staten, Letland en Ierland.

De deelnemers hebben online verschillende presentaties en interviews gedaan, waarna er gestemd kon worden op de favoriet.

Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur en haar gewicht. Iedereen is mooi, zegt Margarita, die het belang van diversiteit benadrukt.

Ze draagt daarom haar kroon op aan alle vrouwen die zich om één of andere reden niet goed genoeg, mooi of slank voelen.

Bron: Nu.cw

15 Reacties op “Nu.cw | Curaçaose uitgeroepen tot Miss Top of the World plus size 2020

 1. Showroe di Emmastad

  In mijn jeugd, werden op school, meiden als Mosa “mucha diki” genoemd en waren zij onderdeel van een “frantic pussyhunt” door oudere jongens, waarbij vooral het gehalte “butts-n-checks” van groot gewicht was. Nu winnen ze Miss-verkiezingen en heet het “plus size”. What ever will they think of next?
  Als ik weer in NL ben, moet ik maar’es even langs een koeienmarkt. Daar heb je van die dikbillen. Same difference, really.

 2. “Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur.” Het zal toch niet op Curaçao zijn dan want hier is toch bijna 80% zwart.

  En ondanks dat discrimineren we elkaar erg veel. Op afkomst, op haar, op huidskleur (de vele soorten donker, rood en zeer licht).

  Bij ons werden bv de Surinamers belachelijke gemaakt en de rode kindjes. Maar kwam voort uit een minderwaardigheidscomplex want uiteindelijk werden zij de populaire en succesvolle kinderen.

 3. “Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur.” Het zal toch niet op Curaçao zijn dan want hier is toch bijna 80% zwart. Moet wel zeggen dat sommige mensen zich vaak in de slachtoffer rol duwen vanwege hun huidskleur.

  Dat is vaak omdat ze een minderwaardigheidscomplex hebben en liever een andere huidskleur hebben gehad.

  Op zich is dit een vreemde verkiezing want een maatje meer brengt veel complicaties met zich mee, diabetes, hoge bloeddruk, cholesterol en noem maar op.

  Om maar te zwijgen over de kosten voor de gezondheidszorg die wij allemaal moeten dragen omdat iemand zijn of haar vraatzucht niet onder controle heeft.

 4. Belachelijk altijd dat idiote gezanik over huidskleur, door wie dan ook. Het is toch te gek voor woorden dat mensen daarmee bezig zijn, donker door licht, licht door donker.
  Lekker belangrijk!
  Hopeloos en vermoeiend.

 5. Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur en haar gewicht

  We pesten onze eigen mensen. triest

 6. Gezien het veelvuldig ingrijpen van de comment polis hier mogen wij gevoeglijk aannemen dat hij/zij ook in de catagorie een maatje meer valt.

  Joep Meloen heeft volledig gelijk.

  Totdat de comment polis zijn reactie gelezen heeft.

 7. Congrats Margarita.
  Verder commentaar overbodig behalve let op jouw gezondheid.

 8. Overgewicht is niet altijd het gevolg van hebberigheid. Het is soms ook een aandoening. Maar ik geef ook toe, dat de meesten op Curacao een te hoge BMI heeft vanwege hun vette eten. Niet eens te veel eten maar veel te veel vet.
  Ik word misselijk van al dat vet man.

  Maar ik val ook liever of mujer nan delga. Hmmmmm lekker. Easy to handle.

 9. Het menselijk lichaam is niet gemaakt voor overgewicht, dus laten we aub ophouden met net doen alsof het de normaalste zaak ter wereld is. Overgewicht is ongezond en een teken van geen discipline. Wanneer jij niet geeft om jouw lichaam………………..waarom zou ik dat dan wel moeten doen door jou ineens mooi te vinden ?
  Het wordt tijd dat we gewoon weer eens gezond gaan leven. Weg met al die fast food troep, gewoon weer gezond eten, zodat je op een normaal gewicht komt.

 10. “Margarita werd in haar jeugd gepest vanwege haar donkere huidskleur en haar gewicht.”

  Voluptuous, cute & beautiful, overcame gepest and racism to become Miss Top of the World plus size 2020 with a beautiful message : “Iedereen is mooi, zegt Margarita, die het belang van diversiteit benadrukt.”

 11. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 12. Gewoon een mooie knappe vrouw toch.
  Oke maatje groter , nou en .
  Gefeliciteerd Magarita .

 13. Free Willy.

 14. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 15. Nee doet me niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *