24 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Acht werknemers Building Depot besmet met corona

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. | Persbureau Curacao

De directie van warenhuis Building Depot laat via een advertentie en persbericht weten dat klanten die de winkel willen bezoeken extra voorzichtig moeten zijn. Dit omdat er op het moment al bij acht medewerkers is gebleken dat ze besmet zijn met het COVID-19 virus.

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. Op basis daarvan hebben een aantal werknemers zich vrijwillig laten testen op corona. Toen is gebleken dat acht personeelsleden zijn besmet. De meesten van deze medewerkers zaten al thuis en de overigen zijn direct naar huis gestuurd toen hun uitslag positief bleek te zijn.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft de directie onmiddellijk besloten om alle medewerkers vanmorgen te laten testen. De resultaten zullen vandaag nog bekend gemaakt worden. Vanzelfsprekend zal iedereen die positief test meteen naar huis gestuurd worden, zo laat het bedrijf weten.

De directie van Building Depot zegt de besmettingen te betreuren. Het bedrijf gaat er alles aan doen om de gezondheid van medewerkers en klanten te blijven waarborgen.

De SDS (Social Distancing Standard) zoals die sinds maart 2020 bij Building Depot wordt gehanteerd, blijft volgens het bedrijf ‘uiteraard’ – voor personeel, klanten en leveranciers – van toepassing.

Klanten wordt gevraagd om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en altijd gebruik te maken van een winkelkarretje. Een mondkapje is verplicht, net als het houden van een veilige afstand van twee meter tot anderen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het lijken wel krantenkoppen, zoals:
  * Winkelwagentje gaat op zoek naar klanten om deze te besmetten.
  * 50% van de bevolking besmet de rest.
  * Geld is vies.
  * Het virus van sexisme slaat weer toe.

 2. Het probleem is dat klanten vaak bij ingang van de winkels, hun handen desinfecteren en niet bij het verlaten van de winkels. De meeste mensen betalen nog steeds met contant geld en nemen waarschijnlijk om die manier het virus van de caissière over. Het schijnt dat vrouwen op die manier het virus mee naar huis nemen en echtgenoot en kinderen besmetten.

  Het schijnt dat Gerstenbluth en zijn team al maanden hun hoofd hierover breken en altijd melden dat ze geen bron konden opsporen terwijl het bewijs open en bloot ligt.

  De meeste caissières in winkels zijn vrouwen en het is zo dat mannen vaker met pinpas betalen ook mannen met een onderstand zorgen ervoor dat ze met een pinpas kunnen betalen.

  Waarom is dat? Vrij simpel de verbinding met de bank is niet optimaal en ook nadat “Approved” op de display van het pinapparaat verschijnt moet de pinpas nog enkele seconden in het apparaat blijven.

  De meeste mannen doen alsof ze gelijk de pinpas uit het pinapparaat willen trekken en het is voor hun fijn om te zien dat de caissière gelijk in paniek raakt en roept, “wacht, wacht laat hem even er in zitten”.

  Nou dat klinkt de meeste mannen als muziek in de oren en het voorkomt verspreiding van het virus door contant geld aan te nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -