27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 06:52

PB | State Secretary Knops arrives on Saba

SABA—Caretaker State Secretary of Home Affairs and Kingdom Relations Raymond Knops arrived on Monday afternoon May 17 for a short visit. Present at the airport to receive the...

RTL | Tentoonstelling Slavernij in Rijksmuseum geeft slaven hun naam terug

Live op televisie en met koning Willem-Alexander als eregast opent vandaag de bijzondere tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. Over mensen die moesten leven in slavernij, zij die...

NTR | Financiële hulp aan Sint-Maarten opnieuw gestopt, ‘ongepast besluit van Nederland’

John Samson DEN HAAG – Voor de tweede keer in een korte tijd draait Nederland de geldkraan dicht voor de noodleidende Sint-Maarten. Premier Jacobs vindt dat Den Haag...

DH | Frans Richardson’s bribery case set for September 30

PHILIPSBURG--Former Member of Parliament (MP) Frans Richardson is facing charges of bribery in the so-called “Aquamarine” investigation into alleged wrongdoings in Bureau Telecommunication and Post (BTP). The criminal...

Ingezonden | Ondernemen is vooruit kijken

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Premier Silveria Jacobs: Knops handelt zonder mandaat’

Philipsburg - Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties handelt zonder mandaat door de verleende liquiditeitssteun aan Sint Maarten op te schorten en is daardoor dus...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Acht werknemers Building Depot besmet met corona

HomeMediaNu.cw | Acht werknemers Building Depot besmet met corona

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. | Persbureau Curacao

De directie van warenhuis Building Depot laat via een advertentie en persbericht weten dat klanten die de winkel willen bezoeken extra voorzichtig moeten zijn. Dit omdat er op het moment al bij acht medewerkers is gebleken dat ze besmet zijn met het COVID-19 virus.

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. Op basis daarvan hebben een aantal werknemers zich vrijwillig laten testen op corona. Toen is gebleken dat acht personeelsleden zijn besmet. De meesten van deze medewerkers zaten al thuis en de overigen zijn direct naar huis gestuurd toen hun uitslag positief bleek te zijn.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft de directie onmiddellijk besloten om alle medewerkers vanmorgen te laten testen. De resultaten zullen vandaag nog bekend gemaakt worden. Vanzelfsprekend zal iedereen die positief test meteen naar huis gestuurd worden, zo laat het bedrijf weten.

De directie van Building Depot zegt de besmettingen te betreuren. Het bedrijf gaat er alles aan doen om de gezondheid van medewerkers en klanten te blijven waarborgen.

De SDS (Social Distancing Standard) zoals die sinds maart 2020 bij Building Depot wordt gehanteerd, blijft volgens het bedrijf ‘uiteraard’ – voor personeel, klanten en leveranciers – van toepassing.

Klanten wordt gevraagd om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en altijd gebruik te maken van een winkelkarretje. Een mondkapje is verplicht, net als het houden van een veilige afstand van twee meter tot anderen.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het lijken wel krantenkoppen, zoals:
  * Winkelwagentje gaat op zoek naar klanten om deze te besmetten.
  * 50% van de bevolking besmet de rest.
  * Geld is vies.
  * Het virus van sexisme slaat weer toe.

 2. Het probleem is dat klanten vaak bij ingang van de winkels, hun handen desinfecteren en niet bij het verlaten van de winkels. De meeste mensen betalen nog steeds met contant geld en nemen waarschijnlijk om die manier het virus van de caissière over. Het schijnt dat vrouwen op die manier het virus mee naar huis nemen en echtgenoot en kinderen besmetten.

  Het schijnt dat Gerstenbluth en zijn team al maanden hun hoofd hierover breken en altijd melden dat ze geen bron konden opsporen terwijl het bewijs open en bloot ligt.

  De meeste caissières in winkels zijn vrouwen en het is zo dat mannen vaker met pinpas betalen ook mannen met een onderstand zorgen ervoor dat ze met een pinpas kunnen betalen.

  Waarom is dat? Vrij simpel de verbinding met de bank is niet optimaal en ook nadat “Approved” op de display van het pinapparaat verschijnt moet de pinpas nog enkele seconden in het apparaat blijven.

  De meeste mannen doen alsof ze gelijk de pinpas uit het pinapparaat willen trekken en het is voor hun fijn om te zien dat de caissière gelijk in paniek raakt en roept, “wacht, wacht laat hem even er in zitten”.

  Nou dat klinkt de meeste mannen als muziek in de oren en het voorkomt verspreiding van het virus door contant geld aan te nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties