27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Acht werknemers Building Depot besmet met corona

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. | Persbureau Curacao

De directie van warenhuis Building Depot laat via een advertentie en persbericht weten dat klanten die de winkel willen bezoeken extra voorzichtig moeten zijn. Dit omdat er op het moment al bij acht medewerkers is gebleken dat ze besmet zijn met het COVID-19 virus.

De directie kwam de besmettingen op het spoor nadat er een aantal ziekmeldingen werden gedaan. Op basis daarvan hebben een aantal werknemers zich vrijwillig laten testen op corona. Toen is gebleken dat acht personeelsleden zijn besmet. De meesten van deze medewerkers zaten al thuis en de overigen zijn direct naar huis gestuurd toen hun uitslag positief bleek te zijn.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft de directie onmiddellijk besloten om alle medewerkers vanmorgen te laten testen. De resultaten zullen vandaag nog bekend gemaakt worden. Vanzelfsprekend zal iedereen die positief test meteen naar huis gestuurd worden, zo laat het bedrijf weten.

De directie van Building Depot zegt de besmettingen te betreuren. Het bedrijf gaat er alles aan doen om de gezondheid van medewerkers en klanten te blijven waarborgen.

- Advertentie -

De SDS (Social Distancing Standard) zoals die sinds maart 2020 bij Building Depot wordt gehanteerd, blijft volgens het bedrijf ‘uiteraard’ – voor personeel, klanten en leveranciers – van toepassing.

Klanten wordt gevraagd om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en altijd gebruik te maken van een winkelkarretje. Een mondkapje is verplicht, net als het houden van een veilige afstand van twee meter tot anderen.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Het lijken wel krantenkoppen, zoals:
  * Winkelwagentje gaat op zoek naar klanten om deze te besmetten.
  * 50% van de bevolking besmet de rest.
  * Geld is vies.
  * Het virus van sexisme slaat weer toe.

 2. Het probleem is dat klanten vaak bij ingang van de winkels, hun handen desinfecteren en niet bij het verlaten van de winkels. De meeste mensen betalen nog steeds met contant geld en nemen waarschijnlijk om die manier het virus van de caissière over. Het schijnt dat vrouwen op die manier het virus mee naar huis nemen en echtgenoot en kinderen besmetten.

  Het schijnt dat Gerstenbluth en zijn team al maanden hun hoofd hierover breken en altijd melden dat ze geen bron konden opsporen terwijl het bewijs open en bloot ligt.

  De meeste caissières in winkels zijn vrouwen en het is zo dat mannen vaker met pinpas betalen ook mannen met een onderstand zorgen ervoor dat ze met een pinpas kunnen betalen.

  Waarom is dat? Vrij simpel de verbinding met de bank is niet optimaal en ook nadat “Approved” op de display van het pinapparaat verschijnt moet de pinpas nog enkele seconden in het apparaat blijven.

  De meeste mannen doen alsof ze gelijk de pinpas uit het pinapparaat willen trekken en het is voor hun fijn om te zien dat de caissière gelijk in paniek raakt en roept, “wacht, wacht laat hem even er in zitten”.

  Nou dat klinkt de meeste mannen als muziek in de oren en het voorkomt verspreiding van het virus door contant geld aan te nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -