NU | Curaçao al urenlang zonder stroom, vierde stroomstoring in week tijd

‘Stroomstoringen veroorzaakt door samenloop van ongelukkige factoren’

Curaçao is deze week getroffen door een ongekende reeks stroomstoringen. Zaterdag aan het begin van de avond (lokale tijd) viel de stroom op het eiland voor de vierde keer in de afgelopen zes dagen uit.

Elektriciteitsbedrijf Aqualectra zegt zondagochtend dat de machines nog niet stabiel genoeg zijn om een consistente stroomtoevoer aan het eiland te leveren. Hoelang de storing nog gaat duren, is niet bekend.

Eerder deze week viel de stroom ook meerdere keren uit. Maandag was de stroom overdag acht uur lang weg, donderdag een uur of vier. Bovendien viel vrijdag de stroom voor vele uren uit op een deel van het eiland.

De stroomstoringen hebben een negatieve invloed op de economie van het eiland, die door de coronapandemie al hard is geraakt. Economieminister Steven Martina noemde de situatie al na de tweede grote uitval “niet normaal en niet goed voor het eiland”. Hij eist een snel en grondig onderzoek.

‘Stroomstoringen veroorzaakt door samenloop van ongelukkige factoren’

Aqualectra zit met de handen in het haar omdat het keer op keer wordt overvallen door stroomuitval vanwege niet werkende machines.

Directeur Darick Jonis noemde de coronapandemie een indirecte oorzaak. Omdat veel technici ziek thuiszitten, worden sommige installaties uit voorzorg uitgezet. Bij het opnieuw opstarten van de machines op maandagochtend viel volgens hem het hele systeem uit. Jonis liet verder weten dat het lastig is een directe oorzaak voor de vele stroomstoringen aan te wijzen en dat er sprake is van een samenloop van ongelukkige factoren.

In november 2019 en februari dit jaar waren er ook stroomstoringen waarbij het hele eiland zonder elektriciteit zat.

Bron: NU.nl

Een Reactie op “NU | Curaçao al urenlang zonder stroom, vierde stroomstoring in week tijd

  1. Darick Jones en Neysa Isenia,

    Ze hebben nog niet de capaciteiten om een filiaal van Senor Barata of Dovester te managen, maar in dit corrupte boevennest kun je zelfs een bank met een negatief vermogen van 715 miljoen en 200 ontslagen achterlaten en je wordt weer directeur bij een andere overheidsentiteit.

    De reeks van storingen doet vermoeden dat Aqualectra inmiddels ook draait op de Avalon software van de moeder van Stephen Capella in Panama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *