27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

NU | Amper vluchten vanaf Schiphol door storing, passagiers vast in vliegtuigen

Slechts ‘incidenteel’ kan een vliegtuig vertrekken vanaf Schiphol

Op Schiphol vertrekken woensdagmiddag vrijwel geen vliegtuigen, omdat er een storing is in het systeem dat de vliegtuigen op de luchthaven van brandstof voorziet. Het is vooralsnog onduidelijk hoelang de storing gaat duren. Door de storing zitten passagiers in gelande vliegtuigen vast.

Doordat er amper vliegtuigen kunnen vertrekken vanaf Schiphol is er ook geen plek voor gelande vliegtuigen. Het gaat om ongeveer tien vliegtuigen.

De passagiers in die vliegtuigen kunnen het toestel niet uit en wachten tot er plek is om uit te kunnen stappen.

Last van de hitte hebben die passagiers niet, want de airco doet het nog gewoon in die vliegtuigen.

Slechts ‘incidenteel’ kan een vliegtuig vertrekken vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol kan volgens de woordvoerder “incidenteel” een vliegtuig vertrekken. Het gaat dan om vliegtuigen die nog voldoende brandstof aan boord hebben om naar een volgende bestemming te vliegen.

Voor de meeste vliegtuigen geldt dat echter niet en die zullen moeten wachten met vertrekken tot de storing is opgelost.

De storing leidt tot vertragingen op Schiphol. “Een aantal vluchten is geannuleerd. Het gaat om minder dan tien vluchten”, aldus de woordvoerder.

Als Aircraft Fuel Supply, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het functioneren van het tanksysteem, een oplossing voor het verhelpen van de storing heeft gevonden, dan kunnen vliegtuigen een half uur later weer vertrekken. “Maar die oplossing is nog niet gevonden”, aldus de woordvoerder. “Er is ook geen zicht op hoelang dat gaat duren.”

De oorzaak van de storing in het brandstofsysteem is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het niet door de warmte komt.

Zomervakantie drukste periode van het jaar voor Schiphol

Schiphol adviseert reizigers om informatie over hun vlucht in de gaten te houden via de website of app van de luchthaven of door contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen.

De zomervakantie is voor Schiphol de drukste periode van het jaar. In de maanden juli en augustus verwerkt de luchthaven een stroom van bijna dertien miljoen passagiers.

Begin augustus verwacht Schiphol de grootste drukte. Passagiers die op vakantie gaan en reizigers die terugkeren van vakantie zijn dan op de luchthaven.

Bron: Nu.nl

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -